Tipovi autobusa na linijama 2009.

Autor manoplan, Siječanj 02, 2009, 20:53:22

Tomek

Zato se jučer u Črnomercu moglo vidjeti 10-ak NL-ova 263 što dosad nije bio slučaj..

Inače kakva je to naredba da se previše voze novi autobusi?? Što to vjerojatno banke koje ih moraju servisirati rade pritisak da im se smanje troškovi.. Sramota..

brunok

IPILJEK, rekao sam APP jer sam u toj garaži pa sam onda  to pročitao, da se novi busevi malo štede, a stari koji su u voznom stanju stave u pogon, a ta naredba nije od Podbojca ni od Žagara, nego iz uprave.
i na črnomercu možeš vidjet razno razne buseve najviše starih, dok je večina novih parkirana.

tramvajac 92

Pa jasno da možeš kad je to najveći terminal u ZG (ne račna se AKZ)

brunok

:) hehee znam mislio sam time reći da se do prije 10 dana maksimalno gazilo po novim busevima, te je rijetkost bila na črnkasu vidjet stari bus, a večeras večina starih bez grijanja (sa zatvorenim ventilima)u prometu:)

conecto

Mislim da u ugovoru o lizingu postoji i stavka o godišnjoj kilometraži, navodno negdje oko 70 tkm, a to su i naši Mercedesi i MAN-ovi u APD već gotovo svi natukli u oko pola godine ili malo više (Irisbusi s tim nemaju problema). Valjda se zato i kod nas voze Conecti sve više.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

brunok

e to Conecto......to sam i ja čuo.

Ivan

Bitno je bilo razvaljivati ih sve preko ljeta, tako da O 405 N i NL 263 gotovo uopće nisu izlazili iz garaže... Kao, mora biti klime ::|, ali mogli su preko ljeta na prigradske linije stavit školske koji godišnje rade po 30 ili 40.000 km iako im leasing dopušta puno više (pročitao sam podatak ali ne sjećam se točno, nekako mi je ostalo u glavi 160.000 u dvije godine, za ove nove redovne ne znam). Valjda im nije palo na pamet, iako su ih prije svuda slali. ::|

I koga vraga opet Dubrava izmišlja sa Conectima na gradskim linijama, a u gužvama na linijama poput 232 su prilično jadni sa onim prvim prepolovljenim vratima, visokim podom (obožavam kad baš za BOLNICE pošalju visokopodni bus) i svime skupa... Podsused svoje SL-ove u zadnje vrijeme šalje sve kako treba sa Savskog mosta, ne razumijem radi čega onda Dubrava svako malo radi ovakve gluposti... Mislim da je jasno kao dan da su Conecti najbolji (možda i jedini dobri uz školske) autobusi za sela iza Sesveta, no neke stvari moraju ostati kaotične u ZET-u makar bilo dovoljno slobodnih autobusa (sad ispada da ih opet nema iako ih ima :P).

MAN19464

u pogonu velika gorica novi autobusi gb. 342 343 344 345 346 347 imaju u prosjeku 25000 prijeđenih kilometara stim da gb. 344 već dva tjedna neizlazi iz garaže, jer preko njega usklađuju tiketing.

brunok

I to sam čuo pa neznam dal je istina da je APP,Velikoj gorici sada posudio ukupno 10 solo manova??

Tomek

Mislim da je stvarno glupo ako je u ugovoru samo 70tkm godišnja kilometraža.. Sve ispod 100tkm je debakl onog koji je potpisivao takav ugovor..

MAN19464

Citat: brunok  u Studeni 06, 2009, 10:14:36
I to sam čuo pa neznam dal je istina da je APP,Velikoj gorici sada posudio ukupno 10 solo manova??
nije istina APP je onih prvih 5 uzeo a dao drugih 5 novih tako da je i dalje u PAVG broj novih buseva 5

conecto

Citat: Tomek  u Studeni 06, 2009, 11:15:36
Mislim da je stvarno glupo ako je u ugovoru samo 70tkm godišnja kilometraža.. Sve ispod 100tkm je debakl onog koji je potpisivao takav ugovor..

Naši su Citari kao novi vozili na određenim gradskim linijama i tukli su godišnje oko 80 tkm. Conecti npr. su bili pretežno na prigradskim linijama i tukli oko 100 tkm godišnje. Ovi sada novi Citari G (Gorica) i MAN-ovi (sela iz Dupca) su ih potpuno prevazišli u ovom kratkom vremenu.
A GDJE JE POANTA?

Tomek

Danas na 176 viđen NL263 gbr103. To je ljetos bio SF da nedjeljom iz Črnomerca vozi bus iz 99. Vidi se na sve strane da novi se malo više čuvaju..

brunok

koliko sam čuo,ugovor Leasing kuče i Holdinga je ugovoren na 90000 tisuča kilometara godišnje. . . .

conecto

Uz malo pažnje to bi trebalo biti dovoljno, a za plinaše e biti dobro ako uspiju doi i do 30% manje brojke.
A GDJE JE POANTA?