Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

sokre

Jučer sam vidio dva komada kako voze kroz Novi Zagreb.

Kad god prođem pokraj APD-a, velika kolona Citelisa stoji uz ogradu koja izgleda da se već dugo nije maknula sa mjesta.

Što bi značilo da ovi malobrojni koji voze su osuđeni na vožnju, a ovi koji stoje su osuđeni na laganu propast.

Ako je stvarno tako, oni koji stoje u trenutku kada se (ikada) napravi pumpa će morati na servis - baš me zanima da li će se servis napraviti na trošak leasinga ili će se ti popravci dodatno naplatiti.

Uostalom, ako autobusi stoje i ne voze, da li se svejedno za njih plaća rata otkupa i održavanja ili samo otkup ...

Spiker

Kupiš tutać na leasing i vozziš ga doma. Ako nemaš novca za benzin ili je upravo danas nafta presušila, ti i dalje plćaš ratu lizing-pušing kućici.
Naravno da se lizngu plaća njegov dio kolaća. A problem korištenja vozila je problem korisnika tj. Holdinga. Zar si mislio da je drugaćije?

tramvajac 92

Neznam jel i danas stoji zglobni Citelis skoro na izlazu iz garaže s natpisom na displayu 161 ŠTRPET..

sokre

Citat: Spiker  u Rujan 22, 2011, 14:15:08
Kupiš tutać na leasing i vozziš ga doma. Ako nemaš novca za benzin ili je upravo danas nafta presušila, ti i dalje plćaš ratu lizing-pušing kućici.
Naravno da se lizngu plaća njegov dio kolaća. A problem korištenja vozila je problem korisnika tj. Holdinga. Zar si mislio da je drugaćije?

Znam da nije drugačije. Ali se nadam ..

Ipak, velika šteta je počinjena ZET-u i na kraju nama koji plaćamo prirez i ostale dadžbine.

I nikome ništa .. Ali, tko čeka dočeka - rasplest će se i ovo klupko kad - tad.

Spiker

Koliko km imaju MB i MAN? Pored ovakvog ispada plinaša, ovi drugi su preopterećeni i rade više km nego li je to lizing ugovorio. Tako će oni ispuniti max. km vrlo brzo. A svaki prekoraćeni km se posebno naplaćuje. To bi moglo biti jako skupo. Ili, će uskoro napraviti punionicu i plinaši će preuzet teret dizelaša. A dizelaše će posložiti pored žice do isteka leasinga. Takva ti je to matematika. Ako plinaši ne krenu na cestu i ako dizelaši pređu max. dozvoljenu km, Holdinga će to skupo koštati. Zna li tko koliko km imaju 18m Citari? Mislim da ono najviše broje a i prvi su došli. I, koliko km je dozvoljeno od lesinga? i koliko su naplate prekobrojnih km? I kad će punionica?....

tramvajac 92

185-212860 km, prekjučer

Shole

još kad bi se netko potrudio pronać kad je registriran pa da znamo koliko mu je vremenski bilo potrebno da okrene 200 i nešto tisuća.

221

185 je registriran u ožujku 2009.g.

Pa možemo malo računati, uzeo sam travanj 2009. kao prvi mjesec:
213000 km do sada prešao, 29 mjeseci vozi, cca. 7350 km mjesečno, cca. 88200 km godišnje.

Zanimljivije brojke bi bile sa APD-ovim Citarima.  ;D

Tomek

S tim da je 185 bio jako dugo u APD-u i vozio 268.
Treba vidjeti i kilometre od Lion's Cityja iz APD-a koji voze Sesvetska sela non stop.
Ugl. mislim da ovo nije toliko puno kilometara da bi opravdalo sve kvarove jer u Rijeci njihov busevi voze i više pa se svi jednako ne kvare

marin

Od podsusedskih ima najviše 203, on je prije mjesec dana imao oko 222tkm a sad ima oko 225tkm jer je on također jedan duži period vozio 268.

Spiker

A Citelisi su od cca 50000 do 80000.
Ugovorena je kilometraža od 600000km.
Kada će Citaro doći na tu km?
Nakon toga što MB i MAN napune ugovorenu km, ZET ih može parkirati ili nastaviti koristiti i plaćat leasingu dodatne km.
Ako tada ne preuzmu plinaši, to je tek pušiona.
Lako se je bilo dogovarati prije posla. good_boy
Treba vidjet šta će ostati kad se pojave problemi. >hammer<

MAN19464

gb.343-347 koji su ttrenutno u pavg-u cca 120 000 km

Spiker

teško će se to sva uklopiti bez Citelisa u prometu...

Ivan

Možemo se samo nadati da će punionica biti gotova (3-4 godine poslije dolaska  ::|), pa da se može Citelise lijepo počet izrabljivat kako se sada radi sa ostalima u Dubravi, tko zna, možda nijedan ne prijeđe 600 000 ako budu pametni... Nadam se da će do onda i održavanje za Iveco-e početi bolje funkcionirati da može pratiti ritam, ne bi se trebali žaliti jer dosad se nisu puno naradili...

Spiker

Hm, održavanje Iveca, prije su radili u APD a sada u svom servisu.
Ako rade samo Citelise, sigurno nemaju puno posla.
Možda će veći problem biti prijevoz autobusa iz APP u servis?
I, kako je to sad riješeno?