Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Ivan

Citat: 421  u Lipanj 08, 2009, 08:33:37
problem punjenja  u garazi se rjesava.
OK ako su radovi počeli, nisam znao... Otkad to i kad bi moglo biti gotovo?

tamlover

Ma kaj bi se rješavalo. Sve je još na papirologiji.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Navodno bude za dvije godine, al to je zaista trač pa molim da ga tako i shvatite...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Max-d

Jos jedna sitnica koja mi bas nije jasna na Citelisu kaj se tice prekidaca,da bi se na vozackom sjedalu ukljucilo grijanje ili hladjenje, potrebno je osim na samom sjedalu ukljuciti i prekidac na lijevoj strani(zaokruzeno crvenim),a zasto je to tak samo nebo zna!!!

Shole

vjerovatno zato jer ovog na sjedalu možeš slučajno stisnut kad si ga štelaš.

conecto

Citat: Shole  u Lipanj 09, 2009, 11:04:47

..i vjerojatno zato što su tasteri na sjedalu nepregledni u prostoru između bočnog zida i samog sjedala. Ovako naštelaš ventilaciju na sjedalu, a tokom vožnje možeš ju paliti i gasiti preko tastera na bočnoj tabli koji je (ajmo reć) ipak pregledniji.
A GDJE JE POANTA?

Max-d

Citat: conecto  u Lipanj 09, 2009, 16:55:02

..i vjerojatno zato što su tasteri na sjedalu nepregledni u prostoru između bočnog zida i samog sjedala. Ovako naštelaš ventilaciju na sjedalu, a tokom vožnje možeš ju paliti i gasiti preko tastera na bočnoj tabli koji je (ajmo reć) ipak pregledniji.

Kaj je onda sa Manom i Mercedesom,oni nemaju nikakvi dodatni taster i sve normalno funkcionira.

conecto

Citat: Max-d  u Lipanj 09, 2009, 18:22:47
Citat: conecto  u Lipanj 09, 2009, 16:55:02

Kaj je onda sa Manom i Mercedesom,oni nemaju nikakvi dodatni taster i sve normalno funkcionira.

Pa Irisbus je to riješio na drugačiji način i fora mi se ne čini tako loša. Veći je problem što su prekidači na Citelisu uglavnom nepregledno razbacani posvuda, često s nerazumljivim simbolima. Što se samog prekidača sjedala tiče, on je MAN-u s druge (desne) strane i mnogo je pregledniji iako moraš sagnut glavu da bi vidio što si uključio.
A GDJE JE POANTA?

NP-549

Nema to veze jel MAN, Mečka ili Irisbus, tu igra ulogu kakav sic naručiš.   Kos nas su identični ISRI sicevi u Regiu, CItaru i Classicu kojeg ja dužim.  Ima s lijeve strane prekidač grijača (kao što je rekao conecto, uopće nevidiš u kojoj poziciji je 1 a u kojoj 0).  Na tabli također ima prekidač kojim se upali grijač, s tim da onaj na sicu mora biti u položaju  "1".  S desne strane ima podešavanje visine, kilaže, i pumpanje donjeg dijela, naslona i rubova, i okretanje sica, a s prednje strane je micanje naprije-nazad i regulacija visine donjeg dijela sjedala. 

conecto

I kod nas su sjedala na sve tri marke kod novih modela gotovo identična (Isri). Male razlike u opcijama (npr. MAN ima sklopive naslone za laktove s obje strane) i bočnim prekidačima s lijeve ili desne strane (Irisbus osim toga ima vrlo specifičan prekidač za okretanje sjedala)...
A GDJE JE POANTA?

Max-d

Ocigledno je stvar navike(kaj se prekidaca tice)ali neka,naviknut cemo se mi na te Citelise,ima jos jedna stvar koja mi nije bas zgodna,a to je kad pun teglis u brijeg i moras stati u koloni,onda ga nemres lagano drzat na gasu jer ako gas pustis previse krene u rikverc,a ponovno dodavanje gasa na brzinu rezultira trzajem,zato je po meni bolje odmah stati povuci stanicnu i onda krenuti.Evo to bi bila jos jedna sitnica na koju se treba priviknuti jer kod Man-a i Mercedesa se takve stvari nisu dogadjale.

conecto

Da, MAN i Mercedes taj efekt naprave uvijek nakon 2-3 sekunde kad bus stoji (Conecto čak i zakoči kao da si ručno povukao staničnu i otpušta nakon dodavanja gasa pa ne moraš držat kočnicu)...

A stvar navike? Pa navikavaj se svaki dan ispočetka, kad u garaži imamo 15-ak tipova buseva i skoro svaki dan voziš drugi i drugačiji...
A GDJE JE POANTA?

Max-d

Istina,a kaj bar nam nebu dosadno,taman kad se ufuras u jednu tipu,drugi tjedan promjenis jedno dvije tipe i evo ti lijeka protiv monotonije!!!

conecto

Citat: Max-d  u Lipanj 10, 2009, 23:00:12
Istina,a kaj bar nam nebu dosadno,taman kad se ufuras u jednu tipu,drugi tjedan promjenis jedno dvije tipe i evo ti lijeka protiv monotonije!!!

Ja više volim monotono s MANom i Mercedesom!
A GDJE JE POANTA?

Slobelix

Koliko je Irisbusa došlo u ZET, a koliko još treba doći?