Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

Ivan

Citat: Slobelix  u Lipanj 16, 2009, 09:10:19
Koliko je Irisbusa došlo u ZET, a koliko još treba doći?
Na ovoj temi i popisima voznog parka piše već sve što znamo. Solo su valjda došli, svih 20; zglobnih je zasad nešto preko 20 od 40 naručenih.

STIB

Citat: Ivan  u Lipanj 16, 2009, 17:35:56Solo su valjda došli, svih 20;
Jučer sam (tek) vidio 18-tog (698), mislim da je prvi koji ima registraciju na -EA, oni prije su imali -DV i -DZ.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Imaš u popisu vozila po registraciji sve registracije od solo Citelisa, a od zglobnih nam još neke fale ;)

conecto

Solo su došli svih 20 - garažni broj 700 vozi svaki dan s natpisom na displeju "Školski prijevoz".
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Inače, prije neki dan u Radničkoj (Plinara) riknuo jedan kompresor, pa se više ne mogu tankati plinom dva busa u isto vrijeme već samo jedan (do daljnjeg)!
Svako jutro barem 10 Citelisa ne ide van.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

dean25

Skraćeni pregled radnog mjesta vozača na autobusu IVECO Citelis CNG.
Preuzeto iz Biltena br.38_09 od 18.06.2009.god.

plavi ZET-ov bus volim

Danas je na liniji 222 bio gbr. 757 i imao je problema sa trećim vratima. Nisu se mogla zatvoriti, zapravo, mogla su se zatvoriti, ali nisu mogla ostati zatvorena. Naišla je linija 107 (ne sjećam se garažnog) pa smo se iskipali u njega. A kad ono, kod njega su druga i treća vrata bila u kvaru i nisu se otvarala. Hehe, mene je sve to dobro nasmijalo.  ;D  Toliko o Citelisu.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

Spiker

Kako nisu mogla ostati zatvorena?
Pa ima onu tipku koja isključuje sve senzore?
Ili je bilo nešto drugo?

Berlingo

Moje je misljenje da je novo-novo i da to ne treba crniti samo zato jer pise Iveco.On je po meni pravi sminker,za Italiju specificno.Ne vozim ni ja nista bolje.Ja sam ga zaduzio novog i jos traje ta ljubav,trajala je i sa starim.Bolje ne mogu voziti.Bar za sad,ako ima bolje.

plavi ZET-ov bus volim

Citat: Boniing  u Lipanj 18, 2009, 23:10:31
Kako nisu mogla ostati zatvorena?
Pa ima onu tipku koja isključuje sve senzore?
Ili je bilo nešto drugo?

Vozač je jedno barem 10 puta zatvorio vrata da bi se ona u istome trenutku otvorila. Činilo se je kao da su pomahnitala. Stvarno ne znam što je to bilo, ali očito nije bilo ništa ozbiljno jer je problem bio riješen za par minuta i bus je mogao nastaviti vožnju.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

konkordsky

Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Lipanj 18, 2009, 20:29:40
Danas je na liniji 222 bio gbr. 757 i imao je problema sa trećim vratima. Nisu se mogla zatvoriti, zapravo, mogla su se zatvoriti, ali nisu mogla ostati zatvorena. Naišla je linija 107 (ne sjećam se garažnog) pa smo se iskipali u njega. A kad ono, kod njega su druga i treća vrata bila u kvaru i nisu se otvarala. Hehe, mene je sve to dobro nasmijalo.  ;D  Toliko o Citelisu.

Da i ti Citelisi nisu poput Genšera,ako ljudi stoje na vratima ova se neće zatvoriti??? :'(
To bi mogao biti veliki minus,sve drugo je pet još jedino da otključaju prozore. :P
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Ivan

Citat: konkordsky  u Lipanj 19, 2009, 08:34:11
Citat: plavi ZET-ov bus volim  u Lipanj 18, 2009, 20:29:40

Da i ti Citelisi nisu poput Genšera,ako ljudi stoje na vratima ova se neće zatvoriti??? :'(
To bi mogao biti veliki minus,sve drugo je pet još jedino da otključaju prozore. :P
Svi koji su sad došli sad imaju senzore na 3. i 4. vratima.

Kakvo sad otključavanje prozora kad imaju klimu... Na onima na kojima ne radi (to je stvar koja se tiče cijelog ZET-a) bi se trebalo pozabaviti, ali to je stvarno druga priča koja nije nešto što direktno dira temu Citelisi.

plavi ZET-ov bus volim

Citat: konkordsky  u Lipanj 19, 2009, 08:34:11

Eh, da, zaboravih reći kako je tada u busu bilo svega nekoliko putnika i svi su lijepo sjedili. Dakle, ljudi sigurno nisu bili problem (osim možda imaginarni ili duhovi XD).

421

Citelisi  imaju senzore na SVIM vratima.
Za razliku od   M&M, dvadesetak cm širokog  plastičnog žutog poda je "granica"gdje senzori očitavaju kretanje pa zbog toga ne zatvaraju vrata, kao i  držanje rukohvata nejakih putnika.
Sistem zatvaranja/otvaranja vrata drugačiji je od dosad korištenog, pa je potrebno uhodati se.
Prozori su otključani, a Ti se nemoj sramiti zamoliti vozača da ih otvori ako klima ne radi, makar ti to neće puno pomoći jer su prozori minijaturni, malo ih je i postoji SAMO jedan šiber i to na prednjem dijelu-zbog smještaja plinskih boca na krovu.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Spiker

Na Citelisima klimu pali vozač. I podešava dali treba recirkulacija zraka ili uvod svježeg, vanjskog. I podešava brzinu ventilatora. A temperatura je stalna. Prepodešena. I tu vozač nema greške. Vozač može sve parametre podešavati za sebe. Za svoju kabinu.
Što se krovnog otvora tiče, on je tu zbog homologacije.