Mercedes Benz Citaro G II

Autor Shole, Ožujak 18, 2009, 14:47:30

mannas

Zar je moguće da se nakon 20 000 km razleti motor ? ? ? >:(  ( 718 ) !!!

Shole

Ne vjerujem, bit će prije da je nešto drugo pa su malo pretjerali pojedinci u izjavama

nukleusri

Citat: Tomek  u Kolovoz 31, 2009, 17:11:34
Prijatelju, pogledaj malo bolje lokaciju proizvodnje ;), Ligny en Barrois je u Francuskoj ;), no da se razumijemo, to ne treba značiti ništa loše.. Nije Njemačka sve na svijetu..
Dapače da Njemačka nije sve na svijetu, a kod mene dva Francuza u garaži pouzdana i dobra ;) tako da stvarno ne protežiram Nijemce kako bi se dalo naslutit  ;D

Mene buni par mojih izvora na kojima piše ovako:
EVOBUS GMBH   STUTTGART (sada Mannheim ???) - WEB (prva tri slova VINa)
EVOBUS GMBH   ULM - WKK (prva tri slova VINa)

i općenito
Country codes (prva dva slova-oznake VINa)
S–Z = Europe
...
VF-VR France
...
WA-W0 Germany
???

Ima li netko da mi pojasni?  :)
Mi smo sami protiv svih, a oni nikog se ne boje

Majstor

U Zg jedan motor otvaran / premali pritisak ulja / na 20-tak tisuća km i jedan zamjenjen / oštećenje na klipu uzrokovano raspadnutim injektorom / na 40-tak tisuća km
Sad rješavamo puštanje ulja na poklopcu pumpe hidroventilatora i greške klime / dosta vozila /
Samo mi sudite pošteno !

Shole

718 u zraku na dizalici već par dana,  motor i mjenjač skinuti dole i stavljeni na paletu, a do njih u najlonu novi motor.

mivano

Citat: Shole  u Listopad 02, 2009, 11:50:13
718 u zraku na dizalici već par dana,  motor i mjenjač skinuti dole i stavljeni na paletu, a do njih u najlonu novi motor.
novi motor za praktički novi bus - velike li kvalitete
sramota za Mercedes

shef

Citat: Shole  u Listopad 02, 2009, 11:50:13

Jutros je izašao na dvojku.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

MAKI

Također potvrđujem jučer na 1
Nigdje nema lijepšega grada
Do Rijeke naše
Zapjevajmo pjesmu svome gradu
i dignimo čaše
Riječani smo grada nad Kvarnerom
Neka svako zna
Tu su Molo Longo Trsat i Kantrida
Rijeko mila grade Svetog Vida
Volimo Rijeku jer Riječani smo mi
Ljepšega grada na cijelom svijetu ni

421

Citat: mannas  u Kolovoz 31, 2009, 21:30:55
Zar je moguće da se nakon 20 000 km razleti motor ? ? ? >:(  ( 718 ) !!!

Vozilo je pod garancijom, nije nemoguće da se tijekom proizvodnje ili tijekom sklapanja  komponenti potkrade greška.
Sreća da postoje ljudi koji se bave i tim dijelom priče a nazivlju se mehatroničari.Majstor također.
I nije tako loše  za Mercedes da se neispravnost dogodila, jer znam da će sad upregnuti sve svoje snage pa će ispitati razlog(e) zašto se to dogodilo!Svaka sljedeća generacija trebala bi biti pouzdanija i bolja.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

mile

Može pitanjce?  ;D
Što se nalazi na mjestu di je u starom Citaru bilo drugo sjedalo pokraj 3. vrata (ona sjedala što gledaju prema prolazu). Na starom citaru su bila dva sjedala a na novom je samo jedno. Jel tamo neki spremnik, možda od aditiva?

tramvajac 92

Citat: mile  u Siječanj 25, 2010, 17:55:31
Može pitanjce?  ;D
Što se nalazi na mjestu di je u starom Citaru bilo drugo sjedalo pokraj 3. vrata (ona sjedala što gledaju prema prolazu). Na starom citaru su bila dva sjedala a na novom je samo jedno. Jel tamo neki spremnik, možda od aditiva?
I na O405GN2

Thommo

U nedjelju sam u Iki vidio novi Citaro na 32. Mislim da je bio 715, al' nije 100%.

Da li je to nešto novo da stavljaju Citare na prigradske?

zvone16

to je vec stara vijest da je citaro na 32
ZvoneXp

ikar

Citat: Thommo  u Lipanj 10, 2010, 19:40:00
U nedjelju sam u Iki vidio novi Citaro na 32. Mislim da je bio 715, al' nije 100%.

Da li je to nešto novo da stavljaju Citare na prigradske?

Od 01.06. 715 vozi u prigradu umjesto 672. Moguće da u drugoj fazi još nekoliko Citara ode na 32.

Thommo

Danas oko podne, 718 krepao na samom vrhu uzbrdice od Plodina prema centru Pehlina! ???

Sudeći po gomili sitnih dijelova koje su majstori izbacili na asfalt kraj motora, neko je vrijeme ostao tamo i solidno otežavao promet.