ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

Gb97

Izgleda da je izgorio gb 335 jer je on bio ujutro na 131, a sad je 314

MouldieHawn

Citat: Gb97  u Srpanj 29, 2013, 17:34:52
Izgleda da je izgorio gb 335 jer je on bio ujutro na 131, a sad je 314

Mislim da si u pravu, ovdje ima slika kako vozač drži izgorenu tablicu.

http://www.cropix.hr/index.php?menuid=gallery_cropix&gid=37958

marin

Da, 335, kakva šteta, on je ko nov bio. Baš je bio super, a imo dosta km više od drugih (oko 450 tkm).  :'( :'(

Neprilagodjen

816 danas imao sudar u Busevcu..auto mu oduzeo prednost, nije neka veliuka steta

221

Nije crna kronika, ali je priča vezana uz bus 335 koji je izgorio 29.7. Tamo je i slika gospona vozača.

Citat:
Prisebni vozač ZET-a Dragutin Ištok spasio više od 20 putnika

Vozač izgorenog autobusa: Ne bih si oprostio 
da je itko nastradao

Vozač ZET-ova autobusa, 59-godišnji Dragutin Ištok ponedjeljak 29. srpnja pamtit će do kraja života. Na trasi Črnomerec – Bizek, krenuvši sa stanice iznad cementare Podsused kod Bukovščaka, uočio je dim na zadnjem lijevom kraju autobusa kad se prestrojavao s ugibališt buljimira. Priseban, zamolio je putnike, za koje će se kasnije pokazati da ih je bilo više od 20, da izađu van ne sluteći da će vatra u idućih deset minuta progutati dvije i pol godine star Manov autobus.

– Sreća je da sam im odmah rekao da izađu. Pokušao sam aparatom ugasiti vatru, no nije išlo. Ispod zadnjeg kraja autobusa razlila se velika crna mrlja nafte i prava je sreća da sam uočio dim na vrijeme. Da nisam stao nego nastavio vožnju, možda bismo morali razbijati stakla i tko zna što bi se u panici sve dogodilo – prisjeća se Ištok. Spašeni putnici dovikivali su mu da odustane od spašavanja autobusa jer je preopasno! Nakon dolaska vatrogasaca i policije bilo je jasno da se ništa nije moglo učiniti i da je Dragutin spriječio katastrofu. Poslije očevida otišao je kući, no usnuti nije mogao.

– Stalno sam vraćao slike i pribojavao se da je netko od putnika, starija osoba ili invalid, ostao u autobusu. Nisam se mogao smiriti, no drugi dan otišao sam na posao. Kolege su vidjeli da sam rastresen i potjerali su me k liječniku – nastavlja hrabri vozač koji je 25 dana nakon nesreće još na bolovanju. Uskoro će napuniti 40 godina staža za volanom, od čega je 21 godinu proveo u ZET-u.

http://www.vecernji.hr/zagreb/vozac-izgorenog-autobusa-ne-bih-si-oprostio-da-je-itko-nastradao-clanak-602729

221

Dobro da je imao cijelu livadu za usporavanje.

NP-549

Čudno malo da samo tako ostane bez kočnica :/ .  Za Citelisa znam da ima prekidač za iskapčanje kočnica, ali za Citara nisam znao

svicar

Da je nekim slucajem bio Citelis  retarderom bi skorom  stao, jo da se sole prisjetio da se i sa rucnom moze usporiti, ako se kad malo vjezba cak i dozirano kocit, dobro se zavrsilo

MAN19464

svicar

Mozda i potenciometar gasa poludio, bilo bi dobro da Mercedes da svoj sud o vozilu , da ga detaljno pregleda

MouldieHawn

Nadam se da će nas mediji obavijestiti i o službenom razlogu slijetanja s ceste, ili pak ako forumaši budu imali kakav info, bilo bi jako poželjno.

GT-R

Još prije koju godinu čuo sam od jednog vozača za problem s kočnicama na Citaru II. Sad se nažalost to i desilo.

MB Citaro

Citat: NP-549  u Rujan 24, 2013, 17:35:42
Čudno malo da samo tako ostane bez kočnica :/ .  Za Citelisa znam da ima prekidač za iskapčanje kočnica, ali za Citara nisam znao

Desilo se je to i na jednom našem Citaru prve generacije na Srdočima je bio ostao bez kočnica i to mislim da gb. 709

Dreamwalker

Dogodilo se to i prije par godina (lipanj 2011.) na gbr 552 kad je ono imao sudar jedno jutro u Novom Zagrebu. Vozač je izjavio da je ostao bez kočnica. Bilo je i na forumu o tome.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421