ZET-ova Crna kronika

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 23:18:15

Majstor

Ovdje je izjavio da je GAS poludio , ne kocnica
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Lako je sad pametovat, ali ako su kočnice u pitanju nije baš neki SF povuć ručicu retardera do kraja i to ga uspori skoro do stajanja.  Doduše možda je to i napravio jer nisu vidljiva neka oštećenja, znači da nije sa 50 skrenuo u travu.  S druge strane ako je pak riječ o gasu, onda je još jednostavnije, samo ga baciš u neutral

421

Citat: NP-549  u Rujan 24, 2013, 20:42:10
Lako je sad pametovat, ali ako su kočnice u pitanju nije baš neki SF povuć ručicu retardera do kraja i to ga uspori skoro do stajanja.  Doduše možda je to i napravio jer nisu vidljiva neka oštećenja, znači da nije sa 50 skrenuo u travu.  S druge strane ako je pak riječ o gasu, onda je još jednostavnije, samo ga baciš u neutral
Ručicu retardera imaju jedino školski busevi - linijaši ne, već samo preko pedale kočnice.
Na dijelu od stanice Građevinska škola do navedenog raskrižja MOGAO je dostići brzinu do 50 km/h.
Moguće je da su kočnice bile pregrijane jer su pločice bile previše našpanane radi odlaska na PTP ili TP, pa su u kritičnom momentu zakazale.
O pritisku na tipku N bi se sad  dalo popričati, ali  u kritičnim trenucima možda mu to nije palo na pamet.
Sad će dijagnostiku dati i Majstor!
Vidio bus u garaži, u biti nema oštećenja samo je pun zelenila, ali će svakako pregledati donj postroj.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

MAN19464

Jučer na gb. 883 zapaljena kočnica. Dim iz zadnjeg desnog kotača.

NovaBus LFS

Dana 24.09.2013 između 15-16 h na Citaru g 2 na liniji 268 otkazale su "navodno" kočnice te je sletio s ceste.

igor 409

Ma taj Citelis je pravo smeće. Evo, sva sreća pa se nikom od putnika ništa nije dogodilo. I onda netko pljuje po nama koji tvrdimo da ZET nikada nije trebao nabavljati te talijanske kokošinjce. Da je cijeli vozni park sastavljen od njemačkih vozila, a posebno izrazito kvalitetnog Citara, ne bi ni znali da na busu mogu svako malo otkazati kočnice ili podivljati gas.
>rigoleto< 
Oprostite, ali morao sam.

shef

O čemu vas dvojica... Gladni baniranja ili?
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

421

Citat: igor 409  u Rujan 25, 2013, 19:33:54
Ma taj Citelis je pravo smeće. Evo, sva sreća pa se nikom od putnika ništa nije dogodilo. I onda netko pljuje po nama koji tvrdimo da ZET nikada nije trebao nabavljati te talijanske kokošinjce. Da je cijeli vozni park sastavljen od njemačkih vozila, a posebno izrazito kvalitetnog Citara, ne bi ni znali da na busu mogu svako malo otkazati kočnice ili podivljati gas.
Malo si pobrkao lončiće- radi se o Citaru gbr 547 ne o Citelisu!
Btw, što se tiče samih  kočnica, odgovorno tvrdim ( i većina APD vozača) da Citelis 12 i Citelis 18 imaju
NAJBOLJE kočnice u odnosu na Cityja i Citara!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

822DoDo

Citat: 421  u Rujan 26, 2013, 17:01:36
Btw, što se tiče samih  kočnica, odgovorno tvrdim ( i većina APD vozača) da Citelis 12 i Citelis 18 imaju
NAJBOLJE kočnice u odnosu na Cityja i Citara!

Slažem se, Citelisi dušu dali za snijeg naspram Cityja kojeg trebaš molit da stane
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Sonja

http://www.24sata.hr/112/sudarila-se-dva-zet-ova-busa-dvoje-ljudi-lakse-je-ozlijeeno-334199

maloprije autobus u pratnji dizalice (vozila ispred autobusa) i craftera (iza autobusa) prosli Skorpikovom u smjeru King Crossa.

dominik,

Koliko vidim to su g.b. 138 i g.b. 328   :-\

igor 409

Citat: 421  u Rujan 26, 2013, 17:01:36

Malo si pobrkao lončiće- radi se o Citaru gbr 547 ne o Citelisu!

Nisam pobrkao lončiće. Moj post je trebao biti ironičan s obzirom da od dežurnih pljuvača po Citelisu  u ovom slučaju kad je Citaro opet pokazao malo ozbiljniji feler (srećom bez težih posljedica), nije bilo ni riječi.
Ja sam odustao od ozbiljnijeg komentiranja na forumu baš zbog švabomanije koja vlada ovim prostorima. Zbog toga sam i napisao "Oprostite, ali morao sam"

marin

Dali opet postoji mogućnost da je otišao u iber turažu kao što je bilo sa 172 dok su došli Citari? Kad kaže da mu je gas podivljao. A ovo nije da pljujem post od 421, ali u tom slučaju (slučaj iber turaže) ne možeš "išaltat" bus iz brzine. Praktički ga ne možeš ugasit. Ne znam za dalje... Malo kasnim ali...

Tomek

Opet Citaro u akciji, prošao sam kraj autobusa,još mi nije bilo jasno budući je policija bila tamo gdje je drugo vozilo, pa sam zaključio da je netko u busu pao, a ne da stakla pucaju sama od sebe, majko mila...

http://www.vecernji.hr/zagreb/zbog-naglog-kocenja-busu-v-goricu-puklo-staklo-clanak-621083

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic