MAN Lion's City

Autor maky, Studeni 21, 2007, 20:07:56

maky

Evo, upravo prođoše jedan troosovinac kraj mene na liniji 18,  ne bih znao koji točno g.b. jer sam ga gledao iz daljine, ali mnogo je bitnije ono što sam čuo. A to što sam čuo mi je jako poznat zvuk  struganja  donjeg pokrova motora o cestu. Ovaj puta je razlika u tome šta se struganje nije dogodilo zbog neke veće neravnine, nego se jedan komad pokrova odvojio i stalno visi i struže po cesti. A ja sam od prvog dana govorio da troosovinci  nasjednu na onoj uzbrdici na okretištu linije 18 i da će bit vraga...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Prvo imam jednu zanimljivu primjedbu, a to je da "moj" g.b. 228 ne viđam već neko vrijeme. Ne vidim ga ni u garaži, vjerojatno je u Dugopolju. E sad, ili je išao po novi prozor, ili je nešto drugo u pitanju...  :-X

A ovo je g.b. 216:

G.b. 223 već nekoliko dana vozi bez stražnje desne ratkape:

Dok se i g.b. 232 priključio "Sava trendu", ali on ima Save na srednjoj osovini.  Neznam zašto mi ovo miriše na neku mutljavinu, ali dobro...  ::|

EDIT:
Danas u g.b. 225 na liniji 18.  Ja i dva prijatelja sjedimo i autobus je bio puniji. Ušli neki momčići, kojih 13-tak godina i stali na stražnja vrata. Autobus stao na stanicu i shole stisnio za otvorit vrata, ali oni ih drže i vrata se ne otvaraju, nitko ništa ne reagira. Shole stisne da se vrata  zatvore i stisne opet da se otvore. Oni opet nedaju, a onda je meni prekipjelo. dreknio sam da se cijeli autobus stresao: "Alo! Aj miči se s vrata!  >:( ". naravno da su se makli i da su se vrata otvorila i odmah su izašli vani na toj stanici  :)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

torrente

svaka čast maky tako treba  ;)  puno olakšavaš sholetu tako,lipo je kad se nađe neko da reagira kad treba ;)

maky

Evo ima par dana da je g.b. 232 postao počasni član Torcide:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Evo upravo sam nešto listao forum, malo pregledavao prethodne stranice u temama i slike i naiđem na g.b 231 koji je bio ovakav:

Dakle, imao je falša prozor ispred srednjih vrata. I sad je meni čudno, jer znam da sam ga zadnje vrijeme viđao sa svim prozorima na mjestu.  A ništa, nije bilo druge, nego da malo prelistam naprijed i pogledam ima li koja slika g.b. 231. Nasreću našao sam slike od nekidan i potvrdila se moja sumnja. G.b. 231 više NEMA falša prozor ispred srednjih vrata!

E sad, zašto su se oni odlučili staviti original zbilja neznam. Neznam ni namjeravaju li i ostale popraviti, ali bilo bi zbilja dobro i pohvalno, jer recimo g.b. 230  ima klimavi falša prozor na opasnom mjestu, a to je  na mjestu gdje nema sjedalica nego se tu stoji na nogama i ljudi se obično naslone na staklo. Ne želim ni pomislit šta bi bilo da prozor otpadne u vožnji. Također sam se vozio jučer u g.b. 228. Prozor samo šta ne otpadne, ali očito da nikoga  od servisera to nije briga...  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Znam da i sam već duže vrijeme g.b. 228 i 230 odmah prepoznam po plexiglasu na prozorima, jer svi ostali autobusi imaju prava stakla.

Međutim, jučer naiđoh na sliku g.b. 225 na forumu koji je imao  falša plexiglas na jednom prozoru i to još ove zime... Ništa, sjedem na autobus i pravac grad. Dolazi g.b. 225 na liniji 6, maky ušao i gledam  100 puta tokom cijele vožnje, a ono sva stakla oriđiđi  8)
Nevjerojatno kako mi je uspjelo promaknuti da su ima zamijenili te prozore. Neznam šta više čekaju sa g.b. 228 i 230.

Imao je i jedan kratki Lion`s City taj plexiglas, ali njemu su ga jako brzo zamijenili sa staklom. Dakle ajde, nešto se ipak radi, ali sporo. Dajte se ljudi angažirajte, neće onaj selotejp na g.b. 228 držat vječno  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Jučer je g.b. 221 vozio posebni linijski prijevoz:

Jučer je i još jedan Lion`s City vozio prigradsku liniju, što sam obećao sam sebi da se neću živcirati, dok su liniju 7 recimo vozili Avtomontaža, O305G, Sanos S218...  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ima jedan shole kojeg uvijek vidim da se veže kad vozi, a danas je vozio g.b. 217 na liniji 7  ;) 

Danas također, shole sa g.b. 231 na liniji 18 upalio zvučnike u cijelom autobusu i uključio radio. Baš je bilo odlično, ljudi pozitivno reagirali  8)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ljudi moji, oduvijek sam zahvaljiao  Bogu zato što imamo lavove. Zašto? Pa evo jedan od primjera...

Nekidan je jedan mehaničar spasio lava. Pitat će te se kako? E pa čovjek je lijepo išao provjeriti količinu ulja u motoru, izvadi onu šipku, kad ulja ima daleko previše! Vrati čovjek šipku i izvadi, kad opet ista priča, ima ulja ko u priči, skoro do vrha napunjen. I tako, malo bolje promotri šipku i vidi da to ulje nije baš kakvo bi trebalo biti, da bi se na koncu otkrilo... Jedan biser je u otvor za nadolijevanje ulja nadolijevao vode. I tako je lav danima vozio Bog zna kako, ipak je to lav! I onda su mu morali sve to iscijediti vani, isprati i vratiti mu ulje, a zapravo i život...

Bojim se da bi to mogao izdržati još ikoji moderniji motor, ali ovo je ipak D2866  8)

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

narancasti

Citat: maky  u Travanj 06, 2008, 21:53:54
Evo ima par dana da je g.b. 232 postao počasni član Torcide:

e ovo mi se ozada jaaako sviđa

netko

Evo jedna slika lava.Nadam se da mi Maky neće zamjeriti na kvaliteti.Radi se o g.b. 228 koji još uvjek ima ono prvo falša staklo osim toga Maky skinuli su tvoj selotejp i dva-tri puta prešli nekakvim bijelim po donjem rubu falšeg prozora.Osim toga g.b.228 također ima falše staklo poviše srednjih vrata.Nije mi stvarno jasno da je i ona mala trunčica stakla nekako uspjela nestat odnosno što se to trebalo desiti da to malo original stakla sa ajmo reć "koje ničemu nesluži" nestane.Inače ovo je slikano u trajektnoj luci u kojoj je pravi show zbog završetka Croatia Boat Show-a te Prometovi autobisi poprilično kasne(oni koji trbaju proći kroz luku i pazar). :D
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Da znam, bio sam jučer tu kad je došlo do modifikacije dizajna i kad se smeđi selotejp mijenjao sa prozirnim, da bar donekle ne izgleda toliko ružno kad je već klimavo i samo što ne otpadne, samo sam tukac zaboravio slikat, al eto, ti si uhvatio  ;)

Inače znam i za ono poviše vrata, ali to mi toliko ne smeta. Nadam se da će ovo brzo sredit da ne moramo svako mjesec dana modificirati dizajne  ;D

Inače, stakla su nastradala jer su autobusi gađani ledenim kuglama, duga je to priča...  :-X

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Travanj 13, 2008, 22:09:50
Da znam, bio sam jučer tu kad je došlo do modifikacije dizajna i kad se smeđi selotejp mijenjao sa prozirnim, da bar donekle ne izgleda toliko ružno kad je već klimavo i samo što ne otpadne, samo sam tukac zaboravio slikat, al eto, ti si uhvatio  ;)

Inače znam i za ono poviše vrata, ali to mi toliko ne smeta. Nadam se da će ovo brzo sredit da ne moramo svako mjesec dana modificirati dizajne  ;D

Inače, stakla su nastradala jer su autobusi gađani ledenim kuglama, duga je to priča...  :-X
Ma daj nemogu vjerovat,kugle.Jel moš ukratko ispričat misterij o "ledenim kuglama",naravno ako hoćeš ako ne nema veze.

maky

No dobro, mislim da sam to već negdje spominjao, ali evo, opet ću...

Dakle, sigurno si vidio i jeo one sladolede šta dođu u onim plastičnim  kao nogometnim loptama. Ono, otvoriš jedan dio pojedeš sladoled sa žličicom, a naravno kako ima divljaka, onda njima padne napamet da ne bace to u smeće. Bilo bi šteta. Napunili su to vodom, zaledili, g.b. 228 je vozio liniju 6, Vukovarskom ulicom poviše onih fakulteta gdje su one male zgrade uz cestu i rafal...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Citat: maky  u Travanj 13, 2008, 22:22:47
No dobro, mislim da sam to već negdje spominjao, ali evo, opet ću...

Dakle, sigurno si vidio i jeo one sladolede šta dođu u onim plastičnim  kao nogometnim loptama. Ono, otvoriš jedan dio pojedeš sladoled sa žličicom, a naravno kako ima divljaka, onda njima padne napamet da ne bace to u smeće. Bilo bi šteta. Napunili su to vodom, zaledili, g.b. 228 je vozio liniju 6, Vukovarskom ulicom poviše onih fakulteta gdje su one male zgrade uz cestu i rafal...
Ma,Bože sačuvaj.Ali bome onda su se dobro pripremili kao neka banda-lijepo spremi kugle,zaledi ih i sutra u tu i tu uru kreni na pohod.Lijepa organizacija.Očito je bila s nekim ciljem kad je kugle trebalo zaledit i raspalit po autobusu....,a sad ko zna do čega bi došao da te pitam gdje su npr.čuvali kugle..........ali u Trogiru je bilo slučajva napada jajima na vozačevu šoferšajbu i onda šole upali brisače ,a ono još gore sve se razmaže...........joj meniiiiii.