Održavanje i pranje buseva

Autor ZGvolim, Travanj 18, 2009, 00:19:23

Diermeech

Razumijem da nije lako to sve očistiti, pogotovo ako radi jako mali broj ljudi a veliki broj vozila.
Ali zašto su sve, ali baš sve B4 prikolice uvijek umuljane do bola?

Therival

Citat: Diermeech  u Studeni 04, 2017, 13:11:53
Razumijem da nije lako to sve očistiti, pogotovo ako radi jako mali broj ljudi a veliki broj vozila.
Ali zašto su sve, ali baš sve B4 prikolice uvijek umuljane do bola?
Hmmm, što se tih starih tramvaja sa prikolicom tiče to ni ne znam gdje se pere vjerojatno u Dubravi, al' mi na ljubljanici imamo samo ove nove duge tramvaje i pokuju staru devetku il' "Katicu" kako mi to zovemo hahaha
A što se tih tramvaja tiče... ZET žena pola niti trenutno nema jer su sve na bolovanju, a iz moje firme koji smo na dugim tramvajima NON STOP je samo 3 osobe kako sam već rekao na prethodnom komentaru...
makar kako se u Dubravi radi da ni ne pričam što sam sve se naslušao, pogotovo kako se busevi samo pometu i to je to, a glavno da se dobre plače zarade. Mi preko servisa dobivamo 2980, a ovi od ZET-a zaposlenici koji rade čak i lakši posao i nekada polovičan dobe skoro pa duple plače za praktički isti posao, tako da bi se njih trebalo malo stisnuti da i zasluže te plače... To što oni rade 3 smjene ne bi smjela biti isprika za slab rad.

sniff

Neka malo i ovakvih postova, gradski/županijski radnici svih sektora -duplo veće plaće od državnih službi, a grad u kolikim dugovima...

Poslano sa mog Lenovo A7020a40 koristeći Tapatalk

citaro

Citat: Therival  u Studeni 06, 2017, 21:29:45
Hmmm, što se tih starih tramvaja sa prikolicom tiče to ni ne znam gdje se pere vjerojatno u Dubravi, al' mi na ljubljanici imamo samo ove nove duge tramvaje i pokuju staru devetku il' "Katicu" kako mi to zovemo hahaha

A 2100 i bikove nemate?

ManNLNG

EUROBUS AV120

Shole

Citat: Therival  u Studeni 06, 2017, 21:29:45
Mi preko servisa dobivamo 2980, a ovi od ZET-a zaposlenici koji rade čak i lakši posao i nekada polovičan dobe skoro pa duple plače za praktički isti posao, tako da bi se njih trebalo malo stisnuti da i zasluže te plače... To što oni rade 3 smjene ne bi smjela biti isprika za slab rad.

Plati ZET i za vas 5 tisuća, al to usput netko drugi pobere.

Therival

Citat: Shole  u Studeni 07, 2017, 08:52:09
Plati ZET i za vas 5 tisuća, al to usput netko drugi pobere.
U to ne sumnjam ni malo  rofl big_boss

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Travanj 22, 2018, 21:19:30
Znači komplet tretman. Punjenje goriva, servis, parkiranje po potrebi i pranje. I tako sve autobuse jer ti je prvi izlaz u 3:50. Moraš svakog isparkirati provest i ponovo sparkirati.
E tu je problem. Previše autobusa je cijeli dan vani, u odnosu na one koji se vraćaju ranije. Moglo bi se to promjeniti, da recimo busevi na dvokratnim voznim redovima i oni koji izlaze kasnije (prije jutarnje špice) ostaju dulje vani nego što ostaju oni što prvi idu van. Jasno, ako linija ima jedan vozni red, to ne funkcionira. Kad bi se busevi koji izađu u 04:30 vratili oko 19:30 u garažu, imaš sasvim dosta vremena da se operu do jutarnjeg izlaza. A dvokratne ionako možeš prati u pauzi. I po mogućnosti imati detaljno pranje 1x na mjesec.

NP-549

Ne voze svi busevi do 1:00 nit svi izlaze u 3:50.  Na linijama koje imaju više od 2 busa ima ih koji već oko 23.00 dolaze u garažu, i isto tako izlaze ujutro iza 5.00.
Ova tvoja teorija važi za linije s 1 busom u krugu ili neku dužu liniju sa 2 busa pa se oni povlače na samom kraju.

Dreamwalker

Ključ je u broju ljudi koji to rade. Kad bi bilo dovoljno ljudi i infrastrukture, onda ne bi uopće bilo u pitanju jel se mora oprat 50, 100 ili 200 vozila. Pretpostavljam da ZET nema dovoljan broj ljudi na pozicijama na kojima bi trebao imati. Baš sam prekjučer čitao o pristupu održavanju tramvaja T4+B4 pa kad se i ova priča potegnula, zaključujem da odgovorne i nije baš briga za održavanje vozila.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

smogovci.bbb2

G. br. 227 (ulovljen na brzinu pa je fotografija loša), bočno umjesto rešetke ima rupice. To je originalni zamjenski dio ;D
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

MB FAN

Već je bila priča o tome vidim prati se forum