Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

Tomek

Sjećam se kas je nedavno NL263 gbr 110 vozio dugo bez retardera i to su ga redovito slali na liniju 128 koja je jedna od najstrmijih. Nevjerovatno.

421

Citat: Shole  u Ožujak 27, 2011, 10:44:29
Uuuu strašne li stvari sredit retarder. Sva sreća pa je kod vas uglavnom ravno. Mi bi se u Rijeci svi poubijali samo da si jedan dan bez retardera.  Kod nas je mission imposible da bus izađe van bez (ili sa neispravnim) retarderom.  Bolje da stoji u garaži dok ga ne srede, jer će ionako stajat pošto ćeš kočnice sje.... nakon pola smjene. A nije baš mali trošak mjenjat komplet zadnje ferode
Kako većinom ne dužimo autobuse mission impossible je popravak istog u nekom kraćem vremenskom periodu, tako da servis u sprezi s dispečerima  ima duuug vremenski period "prolongiranja popravka  kupnjom vremena " seljakanjem busa po drugim linijama gdje treba i ne treba retarder, do konačnog popravka.
Srećom da su retarderi većinom preko pedala jer dobar dio kolega ručicu nije koristio( znao ) na starim busevima u prijelaznom periodu 90tih do obnove s niskopodnima. 
No jednom je kolega od kojeg sam preuzeo bus na liniji 201 smatrao da ne treba imati uključen retarder prilikom spuštanja niz Srebrnjak (x 6 tura) što se manifestiralo paljenjem kočnica, pregrijavanjem bubnjeva i smradom po paljevini i ,  svakako, slabijim (nikakvim) učinkom kočnica.
I najviše trpe prednje ferode, ne stražnje jer se sva masa prenaša na prednji kraj. :P
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Westin

Zanima me čemu služi neki uređaj s vozačeve lijeve strane kod volana i pokazuje neke podatke (izgleda slično mobitelu) ?
Da li to ZET nešto mjeri ?

MAN19464

mislim da taj uređaj mjeri potrošnju goriva

conecto

Upravo tako (uz još neke parametre), u APD ih ima Citaro gb 675 i jedan zglobni prve generacije (ne znam točno da li 540 ili 541  ???).
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Prekjučer Heinzelovom (očito iz ARZ prema garaži Dubrava) prošao jedan friško ofarbani O-405 GN u full-plavu boju, dakle sad postoji još jedan takav uz 516 i 518, ali pošto nije imao još naljepnice na sebi ne znam koji je gb.
A GDJE JE POANTA?

Neprilagodjen

Na gbr. 814 se ne daju otvoriti zadnja vrata i svjetlo na vratima stalno svijetli iako su vrata zatvorena..

conecto

Novi plavac je gb 517.

A GDJE JE POANTA?

221

543 ima razbijenu šajbu dolje kod brisača, cca 50×15 cm duga crta u obliku slova T. Inače, prešao je 243 000 km.

sokre

To znači da je 543 prešao puno više kilometara nego što je trebao (smio) po dogovoru.

Uz preskup leasing, vilo bi zanimljivo vidjeti koliko su novi nakupili prekomjernih kilometara..

221

Čisto za usporedbu, 186 je prešao 165 000 km.

Tomek

NOVOST -- poplavio je još jedan NL 263, viđen danas u AP Podsusedu gbr 882

Westin

Citat: 221  u Travanj 12, 2011, 17:03:48
543 ima razbijenu šajbu dolje kod brisača, cca 50×15 cm duga crta u obliku slova T. Inače, prešao je 243 000 km.

Šajba mu je razbijena već par tjedana i s takvom vozi.
Evo da i ja napišem čisto za usporedbu gbr.200 je prešao 176 000 km dok neki puno više

MAN19464

Citat: Tomek  u Travanj 13, 2011, 19:40:25
NOVOST -- poplavio je još jedan NL 263, viđen danas u AP Podsusedu gbr 882

gb.882 daleko najbolji i najispravniji autobus od svih starih autobusa u pavg-u
baš mi je drago da je sad lijepši izvana.

Neprilagodjen

Poplavio 808  :D
Jel imaju MAN SL 263 senzore na nagaz na srednjim vratima?