Autobusi - razno

Autor t4, Prosinac 11, 2007, 16:01:42

lovac27

poplavio i gbr. 809, neka se to upiše.

MAN19464

i jučer se pokvario na terminal.u u gorici neče upalit

Tomek

Vidio sam neki dan MB O405N2 gbr 810 koji je novopoplavljen, i tako je prohrđao oko prednjeg lijevog kotača da je tužno za gledati. Ne znam zašto se u ARZ-u stavlja tako slaba antikorozivna zaštita.

sokre

Classic 67 - stražnja polovica busa je novoofarbana, prednja već apšisala.

Ali vozi, i to danas na liniji 120.

MAN19464

navodno gb. 811 ide u rashod sve strunulo i neisplati se popravak, mislim da majstor zna nešto više o tome pa očekujem da će se javiti sa točnom informaciom iz ARZ-a.
gb. 883 curi voda na 3 lijeva bočna stakla, pa sutra putuje u ARZ.

Majstor

883 u AR-u a 811 se raspala sasija / nema se sta popravit /
Samo mi sudite pošteno !

MAN19464

sokre

502 u novoj boji, u procesu nestala zvijezda. Iznutra je kao novi.

Danas je bio na 107 (31.10.2012).

Portos

Citat: Majstor  u Listopad 30, 2012, 19:01:33
...811 se raspala sasija / nema se sta popravit /
Za ne povjerovati. MB karoserirani u TAZ normalno su vozili u APD dok nisu prebačeni u APVG gdje su postali žrtve katastrofalnih cesta. Sada je razvaljen i 811. Zar su i šasije "original" 0 405N tako nježne da se raspadaju na cestama kojima voze APVG autobusi ili je taj 811 često vozio baš na nekoj prosječno opterećenijoj liniji na trasi koje je i cesta iznadprosječno loša? Pa taj bus je star samo 13 godina!!!
Ne bi mi bilo čudno da se raspadne šasija zglobnih kockica koje su par godina starije, ovo sa 811 jednostavno iznenađuje.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

MAN19464

nebi ja rekao da je to zbog toga kaj su došli u pavg, jel linije na području velike gorice ceste nisu više tako loše puno se cesta obnovilo u zadnjih 5 godina isto tako autobusi nisu više tako opterečeni kao prije,osim na liniji 330 i ujutro na liniji 310, zato mislim da nisu krive ceste niti su  preopterečeni, tako da je ipak prerano da nakon 13 godina raspadne se šasija, naprimjer gb. 841- 845 izdržali su ukupno 25 godina možda bi i još koju godinu mogli vozit pa se nisu događale takve katastrofe kao na gb.811.
jedini problem je u proizvođaču  mercedesu.

421

Citat: Portos  u Listopad 31, 2012, 22:37:31
Sada je razvaljen i 811. Zar su i šasije "original" 0 405N tako nježne da se raspadaju na cestama kojima voze APVG autobusi ili je taj 811 često vozio baš na nekoj prosječno opterećenijoj liniji na trasi koje je i cesta iznadprosječno loša?
Šasija je očigledno bila načeta u APD jer dio linija još uvijek nije idealan, a pretovar nije bio rijetka pojava. Uostalom sjeti se Gregorijančeve koja je bila obnovljena prije par godina, a sad bi ju trebalo obnoviti ponovno.Tu su se uništili i prvi solo citari.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Postavlja se pitanje da ako se 811 raspao u kakvom su stanju ostali O405N2? Mislim,to je sve ista serija koja je imala u ovih 13 godina iste uvijete!

conecto

Zglobni su se uvijek nekako prištedjeli, osobito prvih godina kad su ugalvnom vozili po Novom Zagrebu jer su tamo solidne ceste. Kasniji solaši nisu bili te sreće i vozili su uglavnom po linijama gdje su bile katastrofalne ceste po nalogu iz Grada jer je bilo važno da se "slikaju" bliže centra grada. Kasnije ista sudbina snašla i Citare kao što je već rekao 421.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

822DoDo

gbr. 460 nema iza naljepnicu gbr-a a 220 ili 221 nema naprijed
gbr. 667 nema iznad prednjih vrata naljepnicu za ulaz
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

marin

221 jučer bio na 121 sa naljepnicom napred, a ako baš hoćete (nisam mislio da je to važno pa nisam pisao) 177 nema naljepnicu gbr-a sa strane, 328 dobio odnapred, a 338 još uvijek nema nazad.
315 i 183 voze bez ZET-ovog loga napred.