Plinski autobusi

Autor NP-549, Studeni 10, 2009, 11:31:09

mivano

Stolice su dobre, koliko vidim.

Dakle, glavešine također žive u kuli bjelokosnoj. Ja mislio da je to isključivo karakteristika ovih u vladi.  >rigoleto<

Shole

Nije mi jasna jedna stvar, za MAN-a koji je bio neki dan rekli su da može vozit na obje vrste plina. Pošto nemamo CNG punionice, zašto ga nisu nakrcali sa LPG-jem ?

NP-549

Ovaj MAN koji je bio na probi kretao se prema Rujevici sa 10-ak putnika zvjezdanim brzinama od nekih 20 na sat.  Očito je u njemu bio motor od 240 KS.  Nije mi jasno kog vraga su to poslali na probu kad imaju u ponudi i plinskog od 310 konja.  Nadam se da neće to bit presudno pri odabiru autobusa.  Kolega koji ga je vozio je bus pohvalio i kaže da je nebo i zemlja u odnosu na plavi Irisbus Citelis koji je bio pred mjesec, dva, uz jedinu zamjerku na spomenuti manjak snage.

tramvajac 92

240 KS? Čudo kako se je uopće uspio popeti na vrh..
Citelis sa svojih 280 KS ide još i pristojno na brdo, ali 240 ks u Rijeci je dosta jedino za midi.

shef

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

NP-549

Ko zna koje godište je onaj testni. Mada bi po kromiranim slovima na maski trebao bit novijeg datuma.  Ako je Shef u pravu što se tiče motora, možda je problem bio u mjenjaču kojem je očito program podešen za vožnju po ravnom.

CNG 240 je bio nekada u ponudi, al je očito povučen
http://www.mantruckandbus.com/datapool/mediapool/105/MAN_Bus_Delivery_Programm.pdf
srednji bus u drugom redu ima u ponudi CNG od 245 i 310

tramvajac 92

conecto

Po tko zna koji put - CNG busevi nisu za Rijeku zvao se on MAN, Irisbus ili Spejs Šatl, ali kad ste već toliko navalili na njih nek vam budu.
I ne vjerujem da može voziti na obje vrste plina. Ima li priključak ili rezervoar za LPG negdje (iako na LPG još gore ide nego na CNG)?
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

kico101

Citat: conecto  u Rujan 29, 2011, 08:17:03
Po tko zna koji put - CNG busevi nisu za Rijeku zvao se on MAN, Irisbus ili Spejs Šatl
Apsolutno se slažem. Uostalom, treba vjerovati ljudima koji imaju iskustva u primjeni neke tehnologije, a ne politici.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Jbg kad pare daje politika, a ne struka.  Znamo mi Conecto da je tome tako, al oni koji bi o tome trebali povest računa okreću glave.  Bitno da Europa da nešto para, a što će vozit i još bitnije KAKO će vozit, odnosno na šta će to sličit, to nikog nije briga.  Bojim se da bi se mogao pojavit gori scenarij od Zagrebačkog.  Punionica će kasnit ili će bit na vrijeme napravljena ali će bit loša,  busevi neće moć svi vozit isti dan jer se neće stić napunit, a onda kad i budu na cesti to će bit živi smijeh.  Valda će ić u brdo u Pehlin gore od starih Manova SU220.

tramvajac 92

Znači u igri je 10 solo plinera. Krenut ću od pretpostavke da će ponionica biti gotova kad treba. Da vidimo, šta možemo s njima..
1A 4
2A 2
8   2
8A 1
Znači u prometu ih je 9/10 što i nije tako loše, pa se samim tim dobiva 9 solo vozila slobodno, koje onda treba preraspodjeliti na linije gdje su najveće potrebe, i nabaviti još toliko zglobnih dizela, jer će i ovih 10 plinera biti previše.

Shole

Mislim da bi prvenstveno trebali ić na linije 4 i 7A, osim ako se pokaže da nikako ne idu u brdo, onda će bit ovako kako si ti rekao.

tramvajac 92

Koliko vozila ide na 4?

ikar

Idu ti tri autobusa na L1a, na 4 idu 4, s tim da se četvrti uključuje tek u 13:30 i ostaje zadnji navečer, a prvi koji izlazi ujutro se povlači u 17.

Berlingo

Citat: Shole  u Rujan 29, 2011, 11:03:28
Jbg kad pare daje politika, a ne struka.  Znamo mi Conecto da je tome tako, al oni koji bi o tome trebali povest računa okreću glave.  Bitno da Europa da nešto para, a što će vozit i još bitnije KAKO će vozit, odnosno na šta će to sličit, to nikog nije briga.  Bojim se da bi se mogao pojavit gori scenarij od Zagrebačkog.  Punionica će kasnit ili će bit na vrijeme napravljena ali će bit loša,  busevi neće moć svi vozit isti dan jer se neće stić napunit, a onda kad i budu na cesti to će bit živi smijeh.  Valda će ić u brdo u Pehlin gore od starih Manova SU220.
Jako dobro!
Mene samo zanima cija je ideja da ikarus ode u Split. Da je tu isao bi uz Pehlin u trecoj. A bio je cak zglobni. Dobro, znam da se kvario, ali ja nikad nisam izasao iz njih radi kvara. Uz Lenac cetvrta, zagrebacki solo za Mikulice cetvrta! Ne vjerujem uopce da ce se plinasi kvariti. Oni ce vise stajati nego sta budu u pogonu.
Vec je bilo govora da je prije bio totalni mrak, ma tko je taj koji je upalio svijetlo? ???