Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

VISEON

Istina je, Autoškola Barbara

Nema ga vec dosta dugo, a gdje je, ne znam.

Jucer je cijeli dan liniju vozio novopridosli plavi Man L City od Krka prometa, dobio je bocne natpise

peron24

MB O305 ŠI 849 AJ pojavio se početkom 1997 kod nekog privatnika i vozio je na liniji Šibenik-Tisno-Jezera, tada je imao nekakvu raznobojnu shemu.
Nešto kasnije prebojan je u bordo sa žutom crtom i pripadao je Autoškoli Barbara.
Od 2001 pripadao je Linkatu i vozio na relaciji Tržnica-Brodarica-pristanište za Krapanj.Imao je i manje zapaljenje 2004, a od 2006 više ne prometuje.
Jedno vrijeme je stajao rashodovan sa nekim minibusom na jednoj parceli na Njivicama,ipak su godine učinile svoje.

Nisam se još vozio u novim Manovima od Krka prometa,ovaj plavi novi ima neobičnu reg: ŠI 718 VB, neznam što mu znači ovo VB, ali busevi su pravo osvježenje na šibenskim prometnicama  :)

VISEON

Do lita u ATP dolaze 4 lokalca

MB Citaro

Pozdrav ekipa, interesira me da li djeca zaposlenika vaše firme imaju besplatnu režijsku kartu?
Hvala

VISEON

Imali su prije za sve linije, medjugradske i zupanijske, kako je sad ne znam

peron24

Još jedna od stvari koja mi se nikako nesviđa u ATP-u su prastari uređaji za naplaćivanje karata koje je nedavno u novinama spomenuo i vozač koji je dao otkaz u firmi.Dobije se vrlo mala karta na kojoj je gotovo nemoguće pročitati datum i vrijeme polaska.Ostali podaci(tarifa,broj linije,broj vozila) uopće nisu navedeni.
Od 2000 do negdje 2005 gradski autobusi (4 zelena Mercedesa,ŠI 641 AB,ŠI 881 AB,ŠI 905 AB,ŠI 282 AC,bijeli TAM ŠI 112 BC i narančasti ŠI 613 M) imali su ugrađene velike poništavače,i na kartama bi se osim datuma i vremena mogao vidjeti i broj autobusa.Same karte su bile veće,kvalitetnije i plave boje pa se nije moglo gumicom izbrisati brojeve na poništenoj karti jer bi se skinula boja.
Ostali lokalni busevi (svi drugi Mercedesi 0305,0307,dva MAN-a 240 SU,tri Setre,TAM-ovi 260 A 116 M i P,te 190 A 11 P) su imali male žute poništavače
Prije dvadesetak godina tadašnji Tamovi su imali poništavače koji su "bušili" rupice na kartama.
Na kartama bi bila napisana zona: npr.za Šubićevac je bio 1, Solaris 2, Raslina 3, Vodice 4 itd.

VISEON

Tako je, male karte sa 9 polja 3*3
Takve karte jos danas koristi Beograd u busevima, trolejbusima i tramvajima.

peron24

Takve karte sa kvadratnim poljima 3X3 su korištene sve dok nisu stigli Mercedesi iz Njemačke.Njihovi poništavači bi samo "odgrizli" gornji dio karte,nakon toga se pojavljuju karte kakve imamo i danas,osim u razdoblju između 2000 i 2005.

Da li se netko sjeća privatnog ružičastog minibusa koji je tijekom 1992 i 93 vozio na liniji Tržnica-Solaris?
To je bio vjerovatno prvi privatnik na ovim prostorima.Ne sjećam se tablica,to je bilo vrijeme kada su se stare ex-yu tablice mjenjale za nove hrvatske.

VISEON

Je rozi Steyr, vlasnik je bio P.G. - današnji vlasnik Kornatitoursa, u vrijeme rata je koristio bus za prodaju carapa na pijaci

peron24

Nedavno smo spominjali narančastog TAMA-a 260 A 116 M,a osim njega postojao je i prigradski narančasti TAM ŠI 771 L
Nekada su gotovo svi busevi u ATP-u bili bijeli,ili bijeli sa jednom ili više plavih crta.

Tomek

Kako je izgledao taj prigradski narančasti?

peron24

Zadnji put sam ga vidio krajem 90-tih,mogao bi biti 190 A 109 T

buSHunter795

Ma stvarno? Nikad vidio tog, ne znam ništa o njemu.

peron24

VISEON

Više je bio crven, bar meni nego narancasti.
Bila su 2 takva jedan u normalnoj color shemi i medjugradskim sicevima, a ovaj crveni s prigradskim sicevima. Tamna stakla i siroki prozori na otvaranje.