Gradski prijevoz – fotografije

Autor stipe15, Siječanj 31, 2008, 17:18:34

Grof

peron24

Ovaj narančasti Steyr fotografiran u Vodicama najčešće vozi liniju Šibenik-Vodice-Čista Velika-Vukšić (ŠI 583 BN)
A ovaj drugi ŠI 138 CP je Šibenik-Srima-Vodice-Tribunj-Sovlje
Mercedes i MAN su unatoč godinama još u dobrom stanju.

peron24

Evo još nekih podataka o ATP-ovim oldtimerima:

ŠI 622 CH (bivši ŠI 642 AB) kojeg sam više puta spominjao dolazi iz firme Frankfurt Konigsteiner Eisenbahn (FKE) i ima broj 831
Imao je i blizanca ŠI 972 AB koji je već davne 1997 rashodovan i to je jedini od 30 Mercedesa u kojem se nikad nisam vozio  :'(

Kremasti busevi iz Mindena imaju manje brojeve:
ŠI 531 AM  ima br.144 a MAN ŠI 170 EI (bivši ŠI 794 AM) ima br. 112

Zeleni gradski Mercedesi:  ŠI 282 AC  br.539
                                          ŠI 881 AB  br.543
                                          ŠI 882 AB  br.544
                                          ŠI 641 AB  br.546
                                          ŠI 905 AB  br.548

Drugom prilikom ću skupit brojeve od gradskih Volvo Abeenra, bit će korisni kad busevi budu mijenjali tablice... :)

markost

Jedna moja iz Šibenika

peron24

Stigao je novi autobus za liniju Šubićevac-tržnica-Dalmare,uskoro više informacija

Tomek

Koji tip je taj novi autobus, ajme Šibenčani fotke!

Majstor

U Man Imp. ima nekoliko uvezenih rabljenih NL manova  / kao 100-120 kod Zet-a / a nisu se još pojavili 
Lako moguće da su njihovi  ?
Samo mi sudite pošteno !

dialogos

Jedan svijetlo plavi MAN NL (3vrata) bio na tehnickom neki dan

Majstor

Samo mi sudite pošteno !

St!pe

Ako izgleda predobro da bi bilo istinito vjerovatno vam se pričinja.

Tomek

Koliko sam primjetio u ATP-u nema novih autobusa
Aabenre izgledaju neodržavano i loše, šteta
693CS

682CS

698CS i još jedan ispred

881AB -- veteran

ŠI116M -- ako se ne varam pisalo se da ove tablice više nisu u upotrebi, očito još uvijek jesu

662CS

peron24

ŠI 198 EJ bi trebao biti bivši ŠI 802 K , samo što su ga opiturali pa više nema plavu crtu.
Što se tiče narančastog ŠI 613 M izgleda da je u pitanju samozapaljenje; (pogledajte pažljivo strtažnju stranu) srećom bez veće štete,a s obzirom na stanje u firmi mislim da će se bus prije ili poslije obnovit i vratit u promet.
Inače to je jedan od legendi gradskog prijevoza.Došao je negdi u jeku rata 1993. iz Automontaže Zagreb,što je tada bilo pravo osvježenje budući da je u  ratu uništeno dvadesetak autobusa. Po shemi bojanja podsjeća na riječki Autotrolej,pa je moguće da je to nekakva ratna donacija,s obzirom da u takvoj teškoj situaciji firma nije mogla kupovati autobuse.
Nerazumijem što se dogodilo sa Aabenrom,stvarno sam razočaran sa neodržavanjem ovih solidnih gradskih buseva,ali stara je stvar da se prema gradskim busevima vodi najmanje računa... >:(
Lijevo od Aabenre je ŠI 451 H sa reklamom t-mobile a desno je ŠI 782 DT (bivši ŠI 193 F) sa reklamom Valvoline na stražnjem staklu. Oba iz 1989.

buSHunter795

Ako mene sječanje ne vara, ŠI 613-M ima zadnju šajbu dvodjelnu ?! Da li je to tvornički napravljeno ili domaće ?

VISEON

Narancasti TAM je dosao skupa sa zadnje dvije TAM avtomantaze , bile, niske , srednja vrata i dosli skupa jesen 1993. god

VISEON

Zadnja sajba na TAM-u nije tvornicki dvodjeljna, majstori u ATP-u su to sklepali isto ka i staklo na zadnjim vratima na  kojem je dugo vrimena bio goli lim umisto stakla