Razno

Autor maky, Studeni 23, 2007, 00:20:18

medo

isuzu u posjeti dubrovniku

markost

Iz PROMETA su danas najavili uvođenje tri noćne linije koje bi tribale vozit u probnom roku od tri miseca. Linije bi vozile od ponoći do 4 sata ujutro svakih pola sata. Još čemo vidit šta će bit od toga.

maky

Citat: markost  u Studeni 20, 2009, 15:49:24
Iz PROMETA su danas najavili uvođenje tri noćne linije koje bi tribale vozit u probnom roku od tri miseca. Linije bi vozile od ponoći do 4 sata ujutro svakih pola sata. Još čemo vidit šta će bit od toga.
Daj Bože!
Ovo bi im mogao biti jedini pametni potez nakon dosta vremena! Znam ja da tamo radi dosta pametnih i kreativnih ljudi, dapače, dosta ih znam i osobno, a određeni su me i iznimno ugodno dočekali i ugostili. Međutim, često se dogodi da radi ovog ili onog razloga ne dolaze do izražaja...

Podržavam prijedlog, pa ćemo vidjeti šta će bit...
BTW, jesi ti to možda slušao direktora na Radio Dalmaciji?!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Radio Dalmacija, o je!!!  ;D

georgesplit

citiram

Da, dobro ste pročitali, uskoro ćete se gradom Splitom moći voziti autobusom i u noćnim satima. Moći ćete birati između tri linije. Jedna će biti ,,produžena 3-ca" koja će ići od Lore do Stobreča pa do Žrnovnice, druga će biti slična sadašnjoj liniji broj 1 tj. ići će od HNK do Solina dok će treća linija biti slična sadašnjoj 6-ici tj. ići će od trajektne luke do Mejaša. Možete i sami vidjeti da će tim linijama biti pokrivena većina dijelova grada kroz tri najveće paralelne ulice. Povezuju i dijelove grada u kojima se nalaze poznati klubovi, sportski objekti, kampus i domovi. Za početak bi autobusi na ovim relacijama prometovali  petkom i subotom, a možda i srijedom (još nije donešena konačna odluka za srijedu). Ako bi se pokazalo da su novouvedene linije zaista korisne i potrebne te da se njima koristi veliki broj putnika autobusi bi počeli voziti svakim danom. Razlika bi bila u tome što bi autobusi vikendom polazili s početne stanice svakih pola sata, a ostalim danima svaki sat.

a druga novost je da ce svi studenti imat istu cijenu mjesecnog pokaza od 61 kn bez obzira na mjesto prebivalista...

medo

Citat: djstiv  u Studeni 05, 2009, 20:24:02
sa žalošću moram priopčiti da se skupina mladih delikvenata na povratku iz skole dana 02,11,2009 okupila u zadnjem dijelu busa g.b.205 u 20 sati..prilikom kretanja busa sa sukoišana počeli su paliti i pucati petarde u zadnjem dijelu busa...nadalje skupili su sve knjige i stavili ih u  međuprostor između zadnjih vrata i stepenice u busu-kako se vrata ne bi mogla otvarati...zatim su počeli kidati platnene naslone sa stolica i sjedišta-dio su bacili kroz prozor a dio su zapalili u busu...sve je to bilo popračeno urlicima i lupanjem po prozorima...zaista čovjeku dodje da se zapita kuda ovaj svijet vodi.... :(

mi u dubrovniku nemamo baš takvih ispada, ali događale su se par puta slične stvari a onda bi se vozač na licu mjesta okrenuo i pravac policijska uprava (vila palma).

djstiv

Citat: medo  u Studeni 25, 2009, 16:25:16
Citat: djstiv  u Studeni 05, 2009, 20:24:02
sa žalošću moram priopčiti da se skupina mladih delikvenata na povratku iz skole dana 02,11,2009 okupila u zadnjem dijelu busa g.b.205 u 20 sati..prilikom kretanja busa sa sukoišana počeli su paliti i pucati petarde u zadnjem dijelu busa...nadalje skupili su sve knjige i stavili ih u  međuprostor između zadnjih vrata i stepenice u busu-kako se vrata ne bi mogla otvarati...zatim su počeli kidati platnene naslone sa stolica i sjedišta-dio su bacili kroz prozor a dio su zapalili u busu...sve je to bilo popračeno urlicima i lupanjem po prozorima...zaista čovjeku dodje da se zapita kuda ovaj svijet vodi.... :(

mi u dubrovniku nemamo baš takvih ispada, ali događale su se par puta slične stvari a onda bi se vozač na licu mjesta okrenuo i pravac policijska uprava (vila palma).

nažalost...u nas ti nie takva praksa...eto 24.11 sam po prvi put doživio da je vozač iz autobusa zvao policiju jer su ga zaj.....li one budale kraj zadnjih vrata od busa(nisu dale da zatvori vrata,a kada bi ih zatvorio oni bi ih opet otvarali...)tako da je on nazva stanicu...prijavio ih,,,i rekao da ne želi biti odgovoran ni za njih ni za njihovo ponašanje....i neko vrijeme(1-2 stanice) nie ni zatvarao zadnja vrata(zbog zraka)....

medo

mislim da bi vozač kad mu se takvo nešto dogodi stvarno trebao samo produžit prema policiji nebitno koliko je daleko samo im lijepo zatrubit ispred stanice i sve prijavit i još im lijepo poduzeće doma pošalje čestitku (račun) za polomjene siceve stakla općenito za svu štetu koju su napravili u autobusu, pa kad mama i tata lijepo plate taj račun baš me zanima da li bi se ponovo zajeb..ali i lomili po autobusu.

JA!!!

Citat: medo  u Studeni 29, 2009, 11:33:05
mislim da bi vozač kad mu se takvo nešto dogodi stvarno trebao samo produžit prema policiji nebitno koliko je daleko samo im lijepo zatrubit ispred stanice i sve prijavit i još im lijepo poduzeće doma pošalje čestitku (račun) za polomjene siceve stakla općenito za svu štetu koju su napravili u autobusu, pa kad mama i tata lijepo plate taj račun baš me zanima da li bi se ponovo zajeb..ali i lomili po autobusu.
Da, da, sigurno će na primjer 10 pijanih debila mirno sidit u autobusu dok ih šofer vozi na policiju u Split iz na primjer Omiša ili Trogira ili Dugopolja, ili na primjer iz Dograda u Trogir....
Potpisi se prikazuju na dnu svakog posta i privatne poruke. Možete koristiti BBC kod i smajlije.

djstiv

Citat: JA!!!  u Studeni 29, 2009, 12:44:30
Citat: medo  u Studeni 29, 2009, 11:33:05
Da, da, sigurno će na primjer 10 pijanih debila mirno sidit u autobusu dok ih šofer vozi na policiju u Split iz na primjer Omiša ili Trogira ili Dugopolja, ili na primjer iz Dograda u Trogir....
sve kad bi to navodno plačanje rješilo promet takvih debila....sve bi se to nastavilo...
a sta se ti ce voznje do policijske tu bih se usudio reći da vozač riskira živu glavu....

maky

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Za naredne dane, a pogotovo sutra se najavljuje i mogućnost snijega u Splitu (okolica već je pod bijelim pokrivačem). Dogradonačelnik je obavijestio da su zimske službe spremne, te je apelirao na građane, ako snijega i bude, da se koriste uslugama Prometa, radije nego osobnim automobilima. Ali ne kaže se zaludu da smo tovari, jer smo stvarno tvrdoglavi. Isto je bilo i početkom ove godine. Snijeg je zabijelio Split, a svaki biser sa vozačkom dozvolom i svoja 4 kotača je pokušao izaći na cestu. Na kraju su napravili kaos, a zbog njih ni autobusi nisu mogli prometovati, jer su ceste bile zakrčene (a autobusi su mogli na određenim mjestima prolaziti, ne svugdje, ali negdje daleko lakše od automobila).

Uglavnom, vidjet ćemo. Ja sumnjam da će od svega toga išta biti, ali ipak, kao i svako veliko dijete, ipak držim fige da nam Split malo zabijeli. Lijep je ugođaj...

Napomena: nadam se da je prošla godina bila dovoljno upozorenje biserima koji rade u servisu i parkiraju autobuse (znam koji od njih nas čitaju). Prošle godine su ostavljali otvorena vrata od autobusa pa je napadao snijeg unutra, a ujutro pojedini vozači zbog toga nisu mogli voziti. Na greškama se uči (iako je u Hrvatskoj nepisano pravilo da se ipak najbolje nauči kad se dobije po džepu)...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

netko

Imam jedno pitanje i mislim da je sasvim na mjestu.
Zanima me raspored brzina na Isuzuu.
Raspored je totalno čudan.

R     2     4    6
1     3     5

Dakle ovako piše na mjenjaču,ali kako šoferima stoji natpis OPREZ!OBAVEZNO KRETATI IZ PRVE BRZINE!,oni uvijek šaltaju put gore u prvu,dakle prema slici ispalo bi u rikverc,a to uopće nije tako.Da li se radi o greški natpisa na mjenjaču ili.......
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

maky

Šaltaju ga u drugu, zato trogirski Isuzu i je raspad sistema. Uostalom, sve šta dođe u Trogir je raspad sistema. Od Irisbusa, koji sam po sebi nije nešto, ali uz održavanje nebi bio onako neugledan kao onaj trogirski, preko Isuzua (kojem je još prije više od pola godine proklizavala spojka, moglo se osjetit u vožnji), pa preko g.b. 245 koji je u usporedbi s ostalom braćom devastiran, a ni Regio vjerojatno neće dugo. Dolje ništa ne uspjeva. Očito bi trebalo postrožit kontrole u servisu ili promijenit kadar... Bar se tako naizgled čini običnom laiku i outsideru.

Ja sam vrlo vjerojatno okrutan, a i rijetko tko od zaposlenika bi me volio da dođem na neku rukovodeću funkciju. Ali bez čvrste ruke i bez pokazivanja zubiju, te konstantnog žmirenja pred nepravilnostima i propustima nema napretka. Nemožemo više živjet u nekim prošlim vremenima kad je država pokrivala sve troškove, kad su se vozile Rabe, kad nije bilo bitno hoće li neki polazak biti obavljen ili neće i kad si vozio kako te volja. Neke stare navike se trebaju iskorjeniti (tipa nerad, aljkavost, nebriga i slično)...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!