Vandalizam u ZET-ovim autobusima

Autor mansg313, Rujan 16, 2008, 14:10:03

Slavuj

Citat: conecto  u Listopad 28, 2010, 09:32:05
Kad su već tako "neorganizirani" kao su uspjeli isposlovati ZET-ov prijevoz za tu školu i još uz sve što se na tim polascima događa sve te godine ga zadržati  ???

Tu ima neka caka ocito jer da nema tog busa,ne bi se moglo u tu skolu dolaziti. Ali da nije tako,mislim da bi ga vec odavno ukinuli. Još nešto,taj prijevoz je i besplatan,tj. škola niti učenici ga ne placaju.

tramvajac 92

Plaćaju li se ostale školske linije?

vozac0607

Šaranje po sjedištima,trganje stolica,razbijena unutarnja ogledala,smeće....sve to se vidi u unutrašnjosti naših autobusa. Kako stati na kraj neobzirnim putnicima? U MAN-u Lion's City ima sustav videonadzora ali koliko primjećujem,vozači to previše i ne gledaju. Imate li vi kakvu ideju? Po meni,trebao bi se uvest video nadzor u sve autobuse,kao što ima u tramvaju. Skupo,ali jako korisno. Osobito ako govorimo o prijevozu učenika zrakoplovne škole. Rijetko kad se desi da su mirni i da ništa ne porazbijaju.

221

Kako stati na kraj u redovnom prometu? Nažalost nikako. Previše ljudi prolazi da bi se efikasno pazilo. Također, u noćnom prometu vozača izlagati nepotrebnom riziku, nema smisla.
Ali ono što se može kontrolirati je prijevoz učenika ZTŠ-a. Zašto se ne bi zbrajala šteta koju oni prouzroče i na kraju mjeseca predočiti račun? Ili dati neku kramu da ih prevozi (eno ih iza žice u Dubravi). Najnovije autobuse konstantno davati za njihov prijevoz a vidi se što se događa.....nema mi logike. Odnosno logika....nije moje pa me briga. Zanima me koliko bi nas posudilo auto nekome a da ti ga on vrati zarezanog sjedala i pošaranog stakla? Kako bi nazvali osobu koja bi nakon toga opet posudila auto?

421

Već sam napisao da dosta toga ovisi o vozaču.Kad bi kriterij bio sličan kod svih njih, svakako bi bilo drukčije.
A i davatelj leasinga ne  reagira na zadovoljavajući način.
@ vozac0607
Dakle kako bi bilo da se vozači bave svojim primarnim zanimanjem,  a to je vožnja putnika, a ne da budu vozači, kontrolori  i prodavači karata, DJi i najavljivači.
Sad bi još trebali biti zaštitari i buljiti u ekran za vrijeme vožnje? A sigurnost putnika?Sigurnost prometa? Ako i vidim nekog da čini nešto što ne smije na ekranu ,ja kao vozač nemam nikakvih  ovlasti djelovati prema putniku što je zasluga svih onih "dušebrižnika", moralista i legalista koji su se uvijek trudili naći rupu u zakonu ili našem Pravilniku.
Samo uz sudjelovanje poštenih putnika moguće je ostvariti i ostvarivati poboljšanja, na zadovoljstvo sviju.Međutim to je utopija!
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

221

vozac0607

221- da je naša vlada,ministarstvo prometa i svi ovi dečeci u odjelima pametni,stavili bi oni račun štete u ZTŠ,ali ništa od toga,lako je ovima u uredu,a vozači ispaštaju. al nema nam druge nego čekat bolja vremena,a to ne vjerujem da bu tak brzo došlo...u svakom slučaju,pamet u glavu i to je to...i da,sve najbolje povodom božićnih i novogodišnjih blagdana :))

conecto

Jedan drastičniji primjer iz 1992. na liniji 205. Bus je TAM 260 A 116 M (Autokaroserija) gb 625 tada star oko 3 godine, jedan od prvih automatika u ZET-u

Izvor: "Auto-klub"

A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

plavi ZET-ov bus volim

Besplatni mali oglasi - od sada i u ZET-ovim autobusima. XD
Citaro iz APP, ne znam koji gbr.
Molim cijenjene članove foruma autobusi.org i njegove posjetitelje da NE KRADU fotografije. Pod krađom mislim na njihovo (pred)stavljanje na druge internetske stranice (s ili bez prethodne modifikacije) kao vlastite i/ili bez navođenja izvora ili autora.

vozac0607

Citat: Tomek  u Travanj 25, 2010, 22:03:55
Bus je onda ili u ARZ-u ili u Eurolineu gdje idu novi Citari.

razvalili uređaj za otvaranje vrata i sjebali sjedala....moj frend je vozio taj bus...

conecto

Jučer su fasovali 514, 519, 520, 524 i 525 na prijevozu Hajdukovih "navijača". Svi ostali bez poklopaca krovnih otvora, a 525 i bez stakla na zadnjim vratima.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Trebali su poslat nove pa nek se leasing bori poslije s popravcima.  Di će sad iskopat 10 krovnih poklopaca.

conecto

To sam i ja reko - trebali su naći toliko zglobnih plinaša koji imaju plina za to malo koliko je trebalo za ove prevesti. Plinaši i tako samo stoje pa ih ima vremena lizing popravljat, a kocke nam trebaju za izlaz u ponedjeljak.
A GDJE JE POANTA?

Shole

Jbg, kad ih nije briga.  Možda je ovo i namjerno napravljeno samo da bi u ponedjeljak falilo za izlaz pa će se možda (aha, moš mislit) neko zapitat dal je moglo drugačije, odnosno bolje

221

Pa zar su htjeli kroz njih izaći van? Nije mi jasno zašto su se fokusirali na te poklopce? Kako su uspjeli skinuti one u prednjem dijelu?
Nevjerojatno kako takva ludost može povući sa sobom toliki broj pitanja!