Rad Autotroleja (2)

Autor nukleusri, Prosinac 06, 2007, 16:02:49

NP-549

Baš nam je lijep prigradski terminal Delta.  Pravi Europski.  Na ulazu, na prvom parkirnom mjestu od 0-24 stoji zeleni kamion od čistoće i to okrenut naopako tako da svi putnici mogu gledat ravno u smeće.  Ako je već morao bit na terminalu (mada ne vidim razloga zašto) onda su ga barem mogli u neki kut ugurat di se malo manje ističe.   Drugi biser su danas dofurali. Napola rashodovani 565 dotegljen na Deltu i parkiran uz Rječinu da se nebi parkiravali osobni auti.  Genijalan način spriječavanja nepropisnog parkiranja, nema šta.

shef

Nisam mogao vjerovat danas kad mi je to javljeno. Najprije je mjesecima tamo stajala ona nesreća od 614, sad su doveli ovog jadnika, vidljivo rasturenog. Kad su ga već spremili za rashod (zašto, ima i gorih? ako je pukla ruda, zašto su se mučili vuć ga u jednom komadu?) zašto nisu odmah riješili, nego ovako? Ma joj meni  :-\

Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

5AR

Možda će on bit spomenik na Automontažine autobuse u Troleju  :P

NP-549

Operacija nije uspjela.  

Jutros u 7:30

mivano

Ni u kom slučaju rashodovati ovu ljepotu!!! Popraviti ga i vratiti u promet. Dosta mi je pogledati 423...  :( >:(

zvone16

danas oko 13 i 30 ih je bilo bar 8 (autiu)
ZvoneXp

little-perfect-fairy

Off topic! Pa jel ti znas hrvatski pricat/pisat?? Kad vec neznas mnozinu od auto barem se onda snadi i napisi da su bila parkirana privantna vozila ili nes slicno! :P

Klanaman

Citat: mivano  u Ožujak 30, 2011, 10:21:52
Ni u kom slučaju rashodovati ovu ljepotu!!! Popraviti ga i vratiti u promet. Dosta mi je pogledati 423...  :( >:(
Ma kakvo popravljanje busa starog 20 godina?! Pa ne živimo više u 20. stoljeću! Ta valjda zaslužujemo da se kao putnici (koji plaćaju relativno visoku cijenu karte) vozimo u novim i modernim autobusima. Što će ti bus star 20 godina?!!!

kico101

Citat: Klanaman  u Ožujak 30, 2011, 16:27:09
Ma kakvo popravljanje busa starog 20 godina?! Pa ne živimo više u 20. stoljeću!
Smijem li zapitati; Što je falilo 20-tom stoljeću po tom pitanju? Samo u 10 godina ( 1981-1990 ) kupljeno je 170 novih autobusa ( 410-580 ). Koliko ih je kupljeno od 2001-2010? 73!!! Da živimo u 20-tom stoljeću sada bi ( s obzirom na situaciju ) Trolej bez problema kupio 25 monotrala i 15 solo vozila. I ne moraju biti od MAN-a ili MB-a.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Svaka čast na ovom postu, sve je rečeno !!!  Sad bi na 7A vozio garažni broj 812 da smo ostali u 80-ima, a ne 412. 
Nitko ne kaže da bi ovi SG220 trebali bit okosnica voznog parka, ali šta fali autobusima da tu i tamo ulete na zamjenu za par krugova u danu ?  Barem znaš da će smjenu odvozit bez problema i da neće bit potrebna intervencija mehaničara,  što se baš i nemože reć za ove novije.

ikar

Citat: kico101  u Ožujak 30, 2011, 18:49:26
Smijem li zapitati; Što je falilo 20-tom stoljeću po tom pitanju? Samo u 10 godina ( 1981-1990 ) kupljeno je 170 novih autobusa ( 410-580 ). Koliko ih je kupljeno od 2001-2010? 73!!! Da živimo u 20-tom stoljeću sada bi ( s obzirom na situaciju ) Trolej bez problema kupio 25 monotrala i 15 solo vozila. I ne moraju biti od MAN-a ili MB-a.

Ali i istina je da je vijek trajanja onda bio puno kraći! Po ondašnjem prosjeku sad bi 619 i ekipu počeli rashodovati...

Shole

Rano su rashodovani samo TAM-ovi, a i ovo ostalo šta je otišlo "ranije" je otišlo zbog ratnog stanja i nedostatka djelova, a 80-ih su rashodovali otprilike po principu koji je ZET radio u zadnjoj nabavki:  stalno je dolazila masa novih buseva, ili pilili su (i prodavali) i ono što je komotno moglo vozit još ohoho godina, al nije bilo potrebe jer su dolazila nova kola.

Klanaman

Koliko me sjećanje služi 2005 godine u 4 mjesecu kupljeno je 27 novih autobusa na kredit od 6 godina. Što bi značilo da ovih dana ističe tih 6 godina. Stoga ne vidim razloga zašto se ove godine ne bi kupilo bar 5 solo autobusa i 5 minibuseva koji su nužno potrebni, a ne da se npr. osnovnoškolci na Viškovu voze u istim busevima u kojim su se vozili i njihovi roditelji kad su bili djeca. Ili da se po ljeti moramo voziti u starim busevima bez klime! A s druge strane ako su ti autobusi dobri, zašto se onda svi i privatno ne vozimo u starim Golfovima, Mercedesima i sl. koji imaju po 20-30 godina i još voze??

Berlingo

Citat: little-perfect-fairy  u Ožujak 30, 2011, 16:12:34
Off topic! Pa jel ti znas hrvatski pricat/pisat?? Kad vec neznas mnozinu od auto barem se onda snadi i napisi da su bila parkirana privantna vozila ili nes slicno! :P
A tocka, zarez, veliko, malo slovo? Nisam ni ja profesor ali trudim se!

zvone16

ZvoneXp