Linije razno + tipovi autobusa na linijama

Autor Servis, Veljača 11, 2014, 19:35:52

Shole

A ko kaže da će taj privatnik bit najjeftiniji na natječaju kojeg vaša općina mora raspisati !?

TAM

Ma koji natječaj, pa ne dijeli općina dopusnice za prijevoz putnika nego županija.
A što se tiće općine, ti ne bi trebalo biti problema jer ima punu podršku načelnika.
Dani ponosa i slave!

NP-549

Daj bože da vam se želje ispune,  ali ne ide to tako glatko.  Liniju može prijaviti bilo tko,  i ako ti u atraktivno vrijeme uleti neki jaki prijevoznik (a vjerovatno Čazmatrans zna sve cake oko ATP-a i njegovih dozvola),  onda taj vaš prijatelj od načelnika više nemože dobit dozvolu jer je zaštićeno vrijeme 40 minuta. A ako taj privatnik potpiše posebni ugovor sa vašom oćinom koji će ona sufinancirat, onda se nemogu prodavat karte.  Ni pokazne, ni obične za jedno putovanje.   Nije to sve tako jednostavno kako mnogi od vas misle

TAM

Mi se nadamo svi da će to uspjeti. Naša općina trenutno subvencionira linije za Primošten. Ako općina prestane sa sufinanciranjem linije Autotransport odmah gasi tu linija i brani se da je linija "nerentabilna" usprkos 170 stalnih putnika.
Dalje kada škole nema Autotransport ne vozi te linije iako bi morao jer u njihovo dopusnici piše da je linija stalna, a ne sezonska.
Inspekcija ako utvrdi nepravilnosti gasi liniju i traži se novi prijevoznik.
Dani ponosa i slave!

actros

sritno vam bilo, ja sam uvijek na strani malih prijevoznika;
samo neznam dal mislimo na istog, al taj tvz. "privatnik" nema ni firme, ni autobusa, ni vozača, ni licenci, ni linija...; bolje rečeno ima samo Facebook profil

zlepur1

Dobro ti kolega NP govori. Pošto smo U EU sve linije mogu i moraju proći javni natječaj, što znaći da se može javiti bilo ko čak i bez sufinanciranja.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

Dreamwalker

Ja bi čak rekao da ATP, odnosno Čazmatrans neće tako lako pustiti Primošten i istočni dio županije, jer ako su subvencije dobre, prijevoznik si može popuniti gubitke koje stvara na međužupanijskim linijama. Tak nekaj sigurno neće pustiti, a može ponuditi bolje uvjete od nekog malog prijevoznika samo da ga makne.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

TAM

Je to je za sada samo facebook profil, ali vrlo brzo će postati prava firma. Ne treba te se vi ništa bojati za sada sve napreduje kako treba skupilo se dovoljno novca za sve. Na redu prometna inspekcija koju čekamo da napravi svoje, a ako ne bude htjela ugasiti liniju mi ćemo je silom.

To da, ali taj natječaj raspisuje županija, a ne općina. Županija je zadužena za dopusnice.

Da je to istina to što ti kažeš kolega Dreamwalker onda Autotransport ne bi gasio liniju prema Primošten jer kada općina prestane sufinanicrati liniju oni je odmah gase pod izlikom da je "nerentabilna". Dakle dok god općina plaća, autobus će voziti kad prestane plaćati autobus više neće vozi.
Dani ponosa i slave!

Dreamwalker

Pa to ti i kažem. Dok se linija subvencionira (a vjerojatno je dobra lova u pitanju), popunjavaju se gubici nastali na međužupanijskim linijama. Kad općina prestane subvencionirati, love više nema i linija je out. Da izgubi takvu subvencioniranu liniju, automatski nema više love za krpanje gubitaka na međužupanijskim linijama i zato sumnjam da će samo tako prepustit liniju nekom malom privatniku.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421

peron24

Imamo slučaj linije za Murter koju zadnje 4 godine osim ATP-a vozi i Panturist. I to pola-pola, 3 puta Slavonci i 3 puta ATP. Ili npr. Stankovci i okolna naselja za koja vozi zadnjih 15-ak godina privatnik Stari Velim iz istoimenog mjesta. Tijekom 2007/08 za Drniš i Knin su vozili ATP i privatnik Čupić, svatko je imao svoje polaske. Takodjer, Čupić je imao polaske za Unešić i polaske za Pokrovnik i Miljevce. Nakon 2008 te su linije poukidane i voze samo one od ATP-a.
Međužupanijske linije nisu nerentabilne jer je prije 7-8 godina ukinuto dosta polazaka za Split,takoda su preostale linije postale frekventnije.Takve linije za ST i ZD koriste putnici na kraćim relacijama npr. Pirovac-Šibenik, Primosten-Šibenik, Split-Trogir, Biograd-Zadar jer im se ne da čekati svoju lokalnu liniju. Najnerentabilnije su gradske linije, naročito za Šubićevac koja dnevno ima 30 tura na kojima se vozaju penzioneri koji se vozaju "džaba" i malo koji putnik plati kartu. Krajem 2013 raspisan je natječaj za gradske linije koji je završio skandalom i ima tu dosta stvari koje nisu za ovaj forum nego za posebne institucije tako da ovaj proces dobivanja novog prijevoznika za Primošten i Rogoznicu neće ići lako ali nadajmo se da će pravda ipak pobjediti.
Btw, jednu smo stvar zaboravili napomenuti, "Čazmatrans još nije preuzeo ATP, a kad će, NEZNAMO"

zlepur1

Kolega sad ću ja poslati upit ĆZT_u pa ćemo vjerovatno doznati kag se planira preuzimanje, ako budu poštovali pravo na pristup informacijama.
Evo ja sam posla upit a ćemo viditi šta će odgovoriti.
Magirus Deutz udobnost na prvom mjestu.

NP-549

Nemojte zaboravit da ta općina ima i oporbu koja će na sva zvona dat van ako se s vremenom pokaže da se taj privatnik subvencionira puno više nego što se subvencionirao ATP.  Onda će netko reć da su bolji autobusi....,  pa će ovi prvi reć da bi bio i ATP dao bolje autobuse da se plaćala ovolika subvencija koja se sad plaća.   Da se razumijemo,  nitko nema ništa protiv da vi dobijete kvalitetniji prijevoz, ali ić će to malo teže nego što ste mislili.  Al svejedno,  sretno vam bilo

TAM

Naša općina nikada neće zaboraviti što je HDZ napravio Primošten kao ni ovoj sadašnjoj vladi.
Znadete tko nam je načelnik i što on misli o HDZu i SDPu.
Oporba u općini nema nikakve šanse.
Općina i sada plaća previše ATPu i za te novce naš privatnik može bez problema organizirsti prijevoz za Primošten i Rogoznicu. Ovo što traži ATP je čista ucjena i iznuda. Na to su pristale samo neki kao Murter, Skradin i Rogoznica.
Knin je dobio dolji autobus zbog zapaljenja te bi po tome mi primoštenci morali čekati da se nama autobus zapali i da netko nastrada da dobijemo bolji autobus. E pa to se neće dogoditi. Istina da neće biti lako, ali mi ćemo se izboriti za bolji prijevoz.
Dani ponosa i slave!

bagatin22

Cesto se spominje 'nerentabiloa' linija za Subicevac.Cesto se vozim s njom,nisam penzioner i u jutarnjim satima je poprilicno puna.Uz to Grad Sibenik je sufinancira i ATP ju je duzan odrzavati.Istina neke stvari mogu puno bolje ali kako je prije bilo ovo je puno bolje.
Sto se tice Primostena nadam se da ce te dobiti bolje autobuse ali bi prvo preporucio ATP-u da ugradi kamere u sve autobuse jer se svi vracaju u katastrofalnom stanju jer oni koji se voze u njima ocito nemaju bas kucnog odgoja pa bi i to trebalo ispraviti,a ne 'svaki tjedan' nabavljati nove autobuse jer huliganima nema kraja.
Iskreno volio bih znati koliko to putnika iz Primostena i Rogoznice (izuzev ucenika) koristi usluge javnog prijevoza.

TAM

Veliki broj ljudi iz Primoštena i Rogoznice koristi javni prijevoz, ali svi ti putnici idu autobusom Čazmatrans Dalmacije. Zašto?
Kao prvo cijena karte koja je kod Čazmatransa 25 kn, a kod ATPa 30kn. Drugo dok Čazmatrans vozi lijepe Neoplane, Setre itd..., ATP vozi većinom kršine za Primošten i Rogoznicu.
Putnika itekako ima puno, ali usluga javnog prijevoza kojeg nudi ATP je katastrofalna uz stalne ucijene od strane ATPa i lopovluka od strane njihovih vozača (čast izuzecima kojih je nažalost malo). Nitko nije lud ući u ATPovu kršinu i platiti 30 kn da pogine u njoj.
Čazmatrans nudi i popuste na kartu studentima i umirovljenicima, dok ATP ne.
I molim te da prestaneš braniti tu prokletu firmu u kojoj rade sami idioti, kojima je bitno samo koliko će para staviti u svoj džep.
Dani ponosa i slave!