Iveco Stratos LF 38 CNG

Autor Majstor, Prosinac 02, 2014, 21:53:56

Ivan

Citat: tramvajac 92  u Travanj 14, 2015, 20:55:54
Znači na 150 će se morati niz Radićevu s ugašenim motorom ići  :)evil

Šalu na stranu, osim ako se neće bus mjenjati u pola dana, ništa od njega na Trgu bar dok se motor ne razradi.
??? Kako to misliš? Bus na lin.150 dnevno napravi cca 100 km što dođe na 120 km skupa s vožnjom od i do APP, ne znam kako može preći 200 osim ako službi nisu stavili još dva kruga Lipnicu prije nego se vrati doma... :P
Što se tiče motora, cijela trasa 150 se ionako tako sporo vozi da se nema gdje nabit neke ozbiljne okretaje, ne bih se uopće za to brinuo. Na 139 ili 142 već ima mjesta gdje se može agresivnije penjat, ali vozna vremena su sasvim dovoljno duga da ih se može štediti u prvih nekoliko mjeseci.

421

Citat: Shole  u Travanj 14, 2015, 19:01:09
taman u prvoj vozili cijeli dan proć će više od naših Kapena koje jedva 100 km mogu s jednim punjenjem.
Da, ali je u ovom čekanju do isporuke zatraženo da se ispoštuje ugovorna obveza pa su zato ugradili još jedan spremnik CH4.
A linija 150 ima dva uspona na trasi gdje će se voziti malo drugačije nego s Cacciamalijem. Obzirom da je Stratosov motor OTTO motor, koji ima manji okretni moment, vrtit će se na većim obrtajima nego Cacciamalijev DIESEL motor.
Svakako će i potrošnja biti veća. Rekao bih da je jedini benefit manje zagađivanje zraka.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Tomek

Inače danas je jedan bio na 143 :)

Portos

Citat: Tomek  u Travanj 14, 2015, 22:17:26
Inače danas je jedan bio na 143 :)
Jučer probna vožnja 293 iz APP po okolici.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Danas 291 na 143.
Putnički prostor izgleda daleko bolje napravljen i udobnije, a malo i prostranje nego u Cacciamalijima. Motor je tih, ovjes nešto udobniji iako se od kombija ne može očekivati prviše udobnosti.

Zasad mi se jedina ozbiljno loša stvar čine vrata, puno presporo rade i imaju doslovno bolno glasan zvučni signal kad se zatvaraju, treba to ugasit jer tako kratak i pregledan bus nema potrebe za ikakvim signalom, morat će se to sredit jer nepodnošljio je i za jednu vožnju, kamo li za cijelu smjenu.

421

"ULAZAK I IZLAZAK PUTNIKA NIJE DOZVOLJEN NAKON, ODNOSNO TIJEKOM ZVUČNOG I/ILI SVJETLOSNOG SIGNALA NA VRATIMA!"
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan

Da, i? Nigdje ne piše da su signali obavezni na svakom vozilu (pogotovo bez kriterija i razloga i kad razmislimo da ih pametni ZET nije kupio baš za školske dok redovni SL283 imaju), niti potrebni za minijaturna pregledna vozila... Jasno da trebaju na 32 m ili već i 12 m ako nema senzora (ili ako se isključuju), ali ne znam zašto ovdje, a očito ni ZET ne zna točno jer je ne jako davno kupovao i veća vozila bez ikakvih signala na vratima. No i da se na ovo malo stavi, suvišno ali zlu-ne-trebalo, ne smije tako zvučati jer svakome sa prosječnim sluhom je zlo kad sluša ovako dug, prodorno visok i glasan zvuk.

Izgleda da mi svaka rečenica mora bit poklopljena, makar pisao o nečemu što je najviše interesu onih koji će u njima provoditi 7 sati...

Dobro, neću ništa više pisati o tim zvukovima, pitajte vozače koji su ih vozili kako se osjećaju kad im ovo sr... probija uši.

Ivan

Inače, ako je cijeli dan jedan isti bus, linija 143 je duga 3,5 km odnosno krug je 7 km, ako se pomnoži s 28 dnevnih polazaka to je 196 km, to je s izlazom i povratkom u APP cca 206 km.

421

Citat: Ivan  u Travanj 15, 2015, 18:05:24
Izgleda da mi svaka rečenica mora bit poklopljena, makar pisao o nečemu što je najviše interesu onih koji će u njima provoditi 7 sati...
Dobro, neću ništa više pisati o tim zvukovima, pitajte vozače koji su ih vozili kako se osjećaju kad im ovo sr... probija uši
Ako si primjetio, koristio sam upravni govor kako bih  citirao svakodnevno glasanje u prometalima te dio izvađen sa ZETove stranice pod nazivom: Obveze putnika http://zet.hr/default.aspx?id=1357
Citat: Ivan  u Travanj 15, 2015, 18:05:24
Da, i? Nigdje ne piše da su signali obavezni na svakom vozilu (pogotovo bez kriterija i razloga i kad razmislimo da ih pametni ZET nije kupio baš za školske dok redovni SL283 imaju), niti potrebni za minijaturna pregledna vozila... Jasno da trebaju na 32 m ili već i 12 m ako nema senzora (ili ako se isključuju), ali ne znam zašto ovdje, a očito ni ZET ne zna točno jer je ne jako davno kupovao i veća vozila bez ikakvih signala na vratima. No i da se na ovo malo stavi, suvišno ali zlu-ne-trebalo, ne smije tako zvučati jer svakome sa prosječnim sluhom je zlo kad sluša ovako dug, prodorno visok i glasan zvuk.
Poklopio si sam sebe ovom izjavom jer javni prijevoz podrazumijeva vožnju svih kategorija putnika. Ona uključuje osobe s invaliditetom, slijepe osobe sa ili bez psa vodiča,slabovidne, majke s djecom itd kojima svaki vid ovakvog (najava stajališta, vizuelni prikaz na unutarnjem displeju, zvuk zatvaranja vrata  itd ) znači puno u smislu osobne sigurnosti ( a indirektno i vozača). Iskazivanje brige za nas vozače podržavam, ali nas nitko nikada ništa ne pita. I iz vlastitog iskustva, zvuk će nekome od vozača ili mehaničara kad-tad dop****ti pa će ga isključiti/otuđiti/prebrikati, kao što su nestali zvukovi najave stanice na solo MANu APD,  bip zvuk za kretanje unatrag na Citarima APD koji se ne nadomješta novim uređajima zbog štednje.Dok traje traje. Prednje vjetrobransko staklo na Citarima i MANu ima grijač, koji se u slučaju puknuća mijenja onim bez njega  jer je jeftiniji. Na velikom dijelu Citara retrovizori se ne podešavaju električnim putem jer su motorići preskupi, a nemaju niti grijače za zimski period.
Čudim se da nitko nije zamijetio i komentirao da jedino Citaro nema zvučnu/svjetlosnu najavu zatvaranja vrata u odnosu na ostale vozne jedinice u ZETu (MAN i Citelis).
O&O

Ivan

282 danas na 135.

Zanimljivo plavo osvjetljenje unutrašnjosti, meni dosta ugodno izgleda...

Inače 282 ima visoke "prigradske" stolice.

822DoDo

Displejevi su funkcionalni, na slici izgledaju izmuljano
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

Shole

Treba slikat sa neke fiksne podloge, a ne iz ruke.  Klasični problem slikanja led dioda.  Stari zeleni displejevi su flip dot

STIB

Citat:ZET pustio u promet nove minibuseve na prirodni plin
Kako to da je naš Voljeni Vođa propustio svakog od njih izvesti na prvu vožnju (kao što je to radio sa svakim od 140 tramvaja)?  :)evil
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Westin

Danas je vozio gbr.284 na liniji 150.(od jutra)Pošto ne može izdržati zbog plina mijenja se bus s drugim.