Nabavke novih autobusa (1)

Autor Ivan, Siječanj 18, 2008, 12:53:17

Plavac

Moj Zagreb je lep i ostal BU.

MAN2001

Sumnjam da ce doći Tesla nema dovoljno sjedala i nije ni autobus vise kombi,šteta možda ce biti prijevoz  za invalide?Valjda ce i jako puno koštat pa sumnjam o kupnji ali je definitivno moguća proba.

MAN truck bus

A CC se nisu još na vozili pošteno i da ih miču. :/
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Plavac

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 04, 2016, 21:30:14
A CC se nisu još na vozili pošteno i da ih miču. :/
140-170.000KM Nije dosta?
Probati ću slikat da vidiš da ima toliko. byeg
Moj Zagreb je lep i ostal BU.

lussin

Dok ne odvrti sedmu znamenku nema stajanja ;D

man323

Molim Vas da ne pišete gluposti. Trenutno je otvoren natječaj za normalne autobuse (12 i 18metara) i ZET ima ionako puno minibuseva, koji su zaista loši.

MAN truck bus

Ima ih i previše jer voze pretežno CC a Iveco stojim garaži.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

citaro

Citat: MAN truck bus  u Kolovoz 05, 2016, 06:36:05
Ima ih i previše jer voze pretežno CC a Iveco stojim garaži.

Ima ih previse jer ih je previse kupljeno i posljedica toga je da neki stoje u garazi.

Ivan

Joj, prvo onaj MB koncept koji možda nikad neće doći na cestu (kao što većina koncepata ne dođe ni blizu serijskoj proizvodnji) a sad Tesla neadekvatne veličine prema postojećem JGP-u u ZG, dajte ljudi molim vas, držite se konkretnih nabavki ili u najmanju ruku potreba ZET-a i ravnajte se prema razumnoj ponudi na tržištu, ne prema dalekim planovima.

Ove nevezane i nasumične novotarije razglabajte na podforumima tehnika i proizvođači.

P.S. tko nije skužio da ZET ima daleko previše minibusa baš i nije kvalificiran za raspravu ovdje... russian_roulette

smogovci.bbb2

Kad smo već kod aktualnog natječaja, ZET (navodno) planira na lin 228 uvesti zglobne autobuse. Možda je i to jedan od razloga za snažnijim motorima u uvjetima natječaja buljo
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

C2

Proizvođači imaju u ponudi sve jače motore, a slabiji odlaze u povijest.

man323

Za Citara G i dalje možeš uzet motor od 299KS.

Ivan

Citat: smogovci.bbb2  u Kolovoz 05, 2016, 20:27:51
Kad smo već kod aktualnog natječaja, ZET (navodno) planira na lin 228 uvesti zglobne autobuse. Možda je i to jedan od razloga za snažnijim motorima u uvjetima natječaja buljo
Puno ti čuješ glasina koje ne ispadnu baš stvarne. Kud bih došao da sam prenosio na forum sve što bih načuo od zetovaca. :P

Ja sam siguran da se postojeći Citari G mogu popeti na Rebro bez puno problema jer Kišpatićeva nije puno strmija od Grškovićeve a kraći je uspon, ali sam siguran i da je ovo samo glasina jer prometno nema previše smisla i zbog toga jer bi zbog naparkiranih auta nailazili na teže manevre nego sadašnji solo, i zbog toga jer je uz malo guranja (za realno vrlo kratku vožnju) postojeća organizacija linije adekvatna...
Uglavnom da hoće već bi slali zglobne jer ih ima viška dok vozaju prazni na 218 ili 237 (a da ne pričam o zapadu s glupiranjem na 113, 119, 124 itd), dosta sam siguran da motorizacija za tako kratak uspon nije problem, iako je strmo ne bi smjelo biti nemoguće, niti bi 60 KS više previše pomoglo.

C2

@man313
Sad sam baš gledao na Mercedesovu stranicu i u pravu si što se tiče motora od 299KS, ali stvar je u tome da je to euro 5 motor što odlazi lagano u povijest; svi euro 6 motori su jaći. Isto tako vrijedi za MAN. Primjerice više nećeš vidjet u ponudi za zglobni motor od 260KS. Najslabiji motor za zglobni je 280KS.

Dreamwalker

Grškovićeva je neusporedivo strmija od Kišpatićeve. Autobus koji nema snage odraditi liniju 228 bez poteškoća nema kaj tražiti na tržištu. Sad je samo pitanje koliko se spretno može manevrirat zglobnim autobusom po trasi za vrijeme gužve na cesti. U planu je zamjena ona 2 kružna toka (Bukovačka - Prilesje - Petrova i Bukovačka - Kišpatićeva) jednim velikim. pa bi valjda i taj problem trebao biti riješen.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421