Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

Ivan

Citat: Portos  u Siječanj 24, 2009, 10:33:20
15 Citara trebalo bi doći do kraja mjeseca...
Danas sam bio kod APP, nema još ničeg novog...

U utorak bi mogao biti dosta težak dan, rukometno prvenstvo uz radni dan će, ako se hrpa spremnih za promet i registriranih Citara ne krije negdje blizu, APP vjerojatno morati odraditi sa ovim što ima... >:(

maky

Koliko god Promet Split bio loš, organizaciju prvenstva su odradili savršeno. Na svim dodatnim i pojačanim linijama su vozili novi autobusi, s time da je u rezervi uvijek stajao po jedan zglobni Citaro i jedan Regio u slučaju da se na direktnim linijama jedan od njih pokvari, kako bi se odmah moglo reagirati (no do toga ipak nije došlo). Obične linije su bez ikakvih redukcija vozili stari autobusi (prvenstveno O305G, nešto manje SG220).

Neznam šta u ZET-u smjeraju, ali čitajući forum, dođem do zaključka da je upravo ZET ogledalo naše (jadne) države...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Tomek

Organizaciju izvanrednih linija ZET uvijek odradi savršeno. Tako danas svi autobusi zbog repke imaju zastavice.. Problem su redovne linije otkud skinu sve silne autobuse.

421

Citat: maky  u Prosinac 10, 2008, 19:47:23
Evo, inače sam sam proveo i ovjerio testiranja, Citari i Citari G su ograničeni na 75 km/h, isto kao i MAN-ovi Lion`s Cityji...
Voze ih oni tako po cesti normalno...

Jedan očigledno nije ograničen.Kratko, ali slatko.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

maky

Uspio sam i ja nekidan na jednom našem solo Citaru vidjeti tu brojku od 80 km/h.
Sad mi pak nije jasno kako nisu svi točno na isto nariktani. Ili se možda može u kakvim opcijama elektronika naštimati da se malo produži blokada, pročačkat ću...  ;D

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Shole

Na našima je koliko se meni čini blokada narihtana na određeni broj okretaja u 4. brzini.  Tako da se može vozit i brže recimo nizbrdo jer je potrebno manje okretaja za istu brzinu.  Tako da pretpostavljam da je ovo slikano na nekoj maloj nizbrdici

421

Ravnica SHOLE ,ravnica prema garage ,vidiš po vremenu zdesna.Raspuhati motor,očistiti ventile pri povratku.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Ivan1983

Ja se toliko vozim i kad nejdem u garažu ;D

421

Da,sve dok Ti Žac ne podreže noktiće na nogama.

aaaaa

Citat: maky  u Siječanj 29, 2009, 22:08:56
Uspio sam i ja nekidan na jednom našem solo Citaru vidjeti tu brojku od 80 km/h.
Sad mi pak nije jasno kako nisu svi točno na isto nariktani. Ili se možda može u kakvim opcijama elektronika naštimati da se malo produži blokada, pročačkat ću...  ;D

Vrlo jednostavno skine se "relej" koji reguliše ograničenje brzine tj tzv blokadu i vozilo ide koliko može....

cacciamali

dal bi mi netko znao točno reći koliko novih citara g i manova solo ide u apd

tamlover

Pogledaj u temi Nabavka 214 novih autobusa (na 2. stranici zagrebačkog podforuma). I to vrijedi za sva ostala pitanja koja namjeravaš postaviti - prvo provjeri piše li to već negdje.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

cacciamali

Citat: tamlover  u Siječanj 31, 2009, 22:12:40
Pogledaj u temi Nabavka 214 novih autobusa (na 2. stranici zagrebačkog podforuma). I to vrijedi za sva ostala pitanja koja namjeravaš postaviti - prvo provjeri piše li to već negdje.

tamo pisu samo nagađanja o tome koliko će citara g 2 i manova solo koji su većinom namijenjeni app-u u apd, ali ne piše točna brojka, pa sam mislio da možda netko zna

conecto

Uz ovih 5 navodno bi u apd trebalo doci još 10 zglobnih Citara. Ostalo u app, dakle povijest se ponavlja - ona dok su oba pogona dobivala ista vozila, a zna se koji je uvijek bolje prolazio...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Portos

Citat: conecto  u Siječanj 31, 2009, 22:31:00
Uz ovih 5 navodno bi u apd trebalo doci još 10 zglobnih Citara. Ostalo u app, dakle povijest se ponavlja - ona dok su oba pogona dobivala ista vozila, a zna se koji je uvijek bolje prolazio...
Da, ali to nema veze sa sadašnjošću, jer Holding je odredio da se nabavi određeni broj autobusa pogonjenih plinom i isti taj Holding je odredio da se punionica plina gradi u APD a ne u APP. Mene osobno ne bi ni malo smetalo da APP dobije autobuse na plin.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.