ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

Kocka 146

Jučer cijelu večer nije bilo 146/2 (742), otišel u garažu i "nije bilo"
drugog busa da se zamijeni. To je već neki put da se to dogodilo. Stvarno ne znam kaj je sa ZET-om.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

zag

Citat: Kocka 146  u Travanj 22, 2023, 00:11:48Jučer cijelu večer nije bilo 146/2 (742), otišel u garažu i "nije bilo"
drugog busa da se zamijeni. To je već neki put da se to dogodilo. Stvarno ne znam kaj je sa ZET-om.
kava  Da krenem nabrajati koliko puta nije bilo busa na 110 bila bi duga lista, a bome isto tako i na 118

Kocka 146

Na Savi to nije neka novost, ali na 146 je, jer je to opterećenija linija od pomoćne linije 110.  klinac

zag

Citat: Kocka 146  u Travanj 22, 2023, 16:06:14Na Savi to nije neka novost, ali na 146 je, jer je to opterećenija linija od pomoćne linije 110.  klinac
buljo

luka1234

Citat: Kocka 146  u Travanj 22, 2023, 16:06:14Na Savi to nije neka novost, ali na 146 je, jer je to opterećenija linija od pomoćne linije 110.  klinac
2 busa su ionako dovoljna za 146 navečer  kava

tramvajac 92

146 ima živi užas od voznog reda kroz dan. Dva su rješenja:
1) Skraćivanje na Črnomerec
2) Dodavanje autobusa

Čak bi bio sklon kombinaciji 1 i 2 sa intervalom 14-15 min u kombinaciji sa 136.
00 14 30 44
07 21 37 52

Djeluje malo bedasto jer nije skroz 15 minuta ni skroz 14 minuta, ali je to način da se poslože. Istina, autobus više ne bi stajao na Zapadnom kolodvoru, ali bi to bilo korisnije da odrađuju 139/141/148, da se putnicima omogući presjedanje na vlak bez da šetaju preko cijelog parka kao sad.

zag

Dalo bi se napraviti da 110 nije užas od linije, ali izgleda da netko nije razmišljao..
Evo nekih mojih rješenja:
1. Popraviti vozni red tako da autobusu treba 15 minuta do Botinca, umjesto sadašnjih 10,
npr. Sava  05 15 25 35 45 55
   Botinec 20 30 40 50 00 10
2. Ukinuti polazak 161/3 u 7:00(bezveze je ako se skoro nikada taj polazak ne ostvari)
3. U špici između 16:00 i 17:00:
   a) Napraviti da polasci pišu kako bus stvarno ide, tj. polazak iz Botinca u 16:05,16:35 i 16:45
   ili b) Dodati bus u špici tako da se ostvari interval 10 minuta

421

ZET-ovci najavili prosvjed. "Stanje u servisu je očajno, golubovi seru po radnicima"

ZAPOSLENIK Zagrebačkog električnog tramvaja (ZET) Neven Brnjas pozvao je svoje kolege na prosvjed 31. svibnja. Održat će se u 15 sati na Remizi, ispred zgrade ZET-a u Ozaljskoj ulici 105.

"Pozivam sve radnike ZET-a, posebno obespravljene radnike, da se odazovu na prosvjed nezadovoljstva stanjem u firmi - od stanja vozila i servisa, pa sve do zadnjih nepravdi vezanih za koeficijente vozača tramvaja, autobusa, invalida rada, radnika na servisu, portira, spremača i spremačica.

Prosvjed je uredno prijavljen policiji u Nehajskoj", stoji u Brnjasovom pozivu na prosvjed.

"40 godina vozačima tramvaja i busa nisu povećani koeficijenti"
U razgovoru s Brnjasom saznali smo da ovaj prosvjed nije povezan sa sindikatima, već ga organizira on kao zaposlenik ZET-a. Kao prvi problem radnika ZET-a istaknuo je koeficijente plaća.

"Radim u ZET-u 21 godinu i toliko dugo koeficijent vozača tramvaja i busa iznosi 2.40. Razgovarao sam s ljudima koji 40 godina rade u ZET-u za volanom i kažu da se taj koeficijent nije mijenjao za vrijeme njihovog radnog vijeka ovdje.

Dakle, 40 godina vozači nisu dobili ni malo povećanje koeficijenta. No u kancelarijama su povećani koeficijenti. Govorili su o nekakvoj sistematizaciji, ali to nije točno. Njima su povećani koeficijenti. Jedan poštar ima koeficijent 3... A koju on ima odgovornost, a koju odgovornost ima vozač tramvaja?" govori nam Brnjas.

"Vozač busa ne zarađuje ni 1000 eura mjesečno, ljudi masovno odlaze s tog posla"
"Ljudi padaju pod tramvaje i autobuse, vozači zbog toga završavaju na sudovima. Nikada se prije nije događalo da putnik tuži vozača ako padne u tramvaju. Vozače se ganja po sudovima, a to prije nikada nije bilo. Vozača se krivi za svaki mali sudar, pa i ako je vozač nevin - on je automatski kriv. Valjda se računa da vozač zarađuje nekakav velik novac, a to nije istina.

Ako vozač busa dobije plaću 9000 kuna, od toga je imao 70 sati noćnog rada, 22 sata prekovremenog i tisuću kuna prodanih karata... Kad se to sve makne iz računice, vozač ne zarađuje ni 1000 eura.

Ljudi masovno odlaze s mjesta vozača autobusa. U zadnjih mjesec, dva, koliko ja znam, otišlo je oko pet, šest ljudi. Sav taj teret prebacuje se drugima i oni moraju raditi prekovremeno", tvrdi Brnjas.

"Stanje u servisu je očajno"
Brnjas je za Index potom ispričao u kakvim uvjetima rade serviseri ZET-a. Kaže da danas na prugu nije izašlo preko 10 tramvaja zbog kvara.

"Servisi su toliko loši da tu ni žohar ne bi radio, a kamoli čovjek. Golubovi doslovno seru po serviserima dok su na poslu. Stanje je očajno. Danas primjerice zbog kvara nije u funkciji oko 11 ili 17 tramvaja", govori nam zaposlenik ZET-a.

Brnjas kaže da ne zna koliko će se njegovih kolega odazvati prosvjedu, ali mu se čini da je dosta ljudi zainteresirano zbog reakcija na Facebooku, gdje je počeo ovu "kampanju".

"Ovdje nije riječ ni o kakvoj sindikalnoj borbi, ja sam pokrenuo ovu kampanju svojim imenom i prezimenom. Ovo strogo ima veze s borbom za vozače, servisere, za veće koeficijente i bolje uvjete rada", poručio je.

Index je poslao upit ZET-u u vezi s najavom prosvjeda, a njihov odgovor ćemo objaviti čim stigne.

Baš me zanima da li će se pojaviti "N€ĆETE !M@T! NiŠT@ i BiT ĆETE SR€TN!" aka smogovci.bbb2 i u kom obliku.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

STIB

Citat:Danas primjerice zbog kvara nije u funkciji oko 11 ili 17 tramvaja
Pa nije baš sitna razlika između 11 ili 17 ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

zagrebackapekara

Citat: 421  u Travanj 26, 2023, 20:39:43"Vozač busa ne zarađuje ni 1000 eura mjesečno,
a nedavno procitao clanak prosjecna placa ZETovca 1420€??

MAN truck bus

Ako je takva prosječna plaća
Onda se tebi milion vraća
I ako je moral prosječni pao
Znači i ti si svoj prilog dao

Most people get all angry about going to work the grind, just living for the weekend and all that, not me! Nope, I enjoy what I do!  Contributing the only way I know how. No place I'd rather be, nothing else I'd rather be doing. This is what life's all about only and I only really feel like myself.

smogovci.bbb2

Tipični ZET-ovac. Sunce piči a on sa upaljenim svjetlima. Kad pregore, onda će kukati nema rezervnih žarulja
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

bus na istoku

Citat: zagrebackapekara  u Travanj 15, 2023, 13:25:39al evo danas primjer vozim se u busu, i dode covjek do vozaca "moze karta", a vozac njemu "mahne rukom" kao ono ajde prodi...?
Evo primjer danas na 134 mlada djevojka na Prečkom pita vozača za kartu na što ona dobiva odgovor "Mala odi na kiosk kupit si kartu, za 134 ti karta ne treba." Nakon čega se vozač zavalio u sjedalo i digao nogu na kokpit. Nije baš primjereno th-down

zagrebackapekara

Citat: bus na istoku  u Travanj 28, 2023, 00:52:50Nakon čega se vozač zavalio u sjedalo i digao nogu na kokpit
hahaha "digao nogu", sam si ga mogu zamislit, istina neprimjereno je, al vecina vozaca je pristojna

Kocka 146

,,al vecina vozaca je pristojna" rofl
Da da, to bumo još videli