ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

citaro

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 21, 2023, 17:39:03Pa eto, nek idu tamo. Neće imati problem desne strane kava

tko gdje ide nije tvoja briga, a ako ti smeta, postoje ustanove u kojima ti se mozda moze pomoci.

smogovci.bbb2

Jesi otišao iz HR? Jesi. Gledaj onda svoje brige i uživaj u multi kulti tobleroni kava
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

pehar_11

Dobrodošli u dječji vrtić autobusi.org. Danas vas zabavljaju Smogovci i Citaro. Dosadni ste.

Polu rasistički komentari ne postoje, ako postoje, neka se maknu. Danas bekneš, "ajme meni šta si rekao, kako si mogao?". Neka dođu radit, hvala bogu da netko želi. Naravno, u svemu je caka. Drugačija kultura, navike i slično. Vjerujem da apsolutno nitko ovdje nema problem da ga vozi nepalac, filipinac, šta ja znam tko. Pitanje je koliko njima svima treba vremena da nauče jezik, pohvataju linije, način rada i slično, i cijela ta "tranzicija" prođe što glađe i brže, a da od toga svi imaju dobit.

zagrebackapekara

koj po vama ljetni vozni red ne valja il ga treba doraditi?

Mercedes bus

Mogu jedino pohvaliti raspored za 107, od kad je došao ljetni raspored autobusi ne kasne toliko skoro uopće, i vozači imaju i dovoljno vremena za odmor. Jednino što 107 vozi dosta solaša tu i tamo jedan Citaro 09, 06.

Putnik79

A kaj misliš zašto ne kasne.Vremenski skoro identicno vozno vrijeme, samo je Zg skoro pa prazan kao i svako ljeto, pa se sve koliko toliko stigne.

zag

Citat: Mercedes bus  u Srpanj 26, 2023, 16:10:12Mogu jedino pohvaliti raspored za 107, od kad je došao ljetni raspored autobusi ne kasne toliko skoro uopće, i vozači imaju i dovoljno vremena za odmor. Jednino što 107 vozi dosta solaša tu i tamo jedan Citaro 09, 06.
Tu na 110 ljetni vozni red samo stvara probleme u špici kava  th-down

Stilben426

Pa evo meni nije jasna promjena na 214/235 za radni dan. Nije raspored loš, stigne se, ali je radni dan sad potpuno ispremješan da se uopće ne može zapamtiti, a subota i nedjelja ostali identični kao i prije.
U jesenskom svaki dan pon-ned imaju jednak raspored - obje idu jednom u satu, 214 na svaku nultu (8:00, 9:00, 10:00...), a 235 na svaku 30 (8:30, 9:30...). Sada su subota i nedjelja ostale tako, a radni dan kaos, interval malo 55, malo 60, malo 65, neravnomjerno. Ne razumijem što je to trebalo uopće. Jednom u dvije godine idem u City Centar i mislim kao znam kad 214 ide, jedan od najlakše pamtljivih voznih redova, kad ono paf...

smogovci.bbb2

A kaj te muči? Izvršena je korekcija VR. Izvan špice takt 30-30, u špici 35-30. I nije ljetni VR nego je izmjena stupila na snagu sa ljetnim VR. Isto kao i na 282
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

Stilben426

U tom je slučaju na 235 to korak naprijed jer je stalno kasnila, no na 214 skroz nepotrebno jer je stizala. Ali moraju se promijeniti obje da se ne preklapaju. Ono što mene zapravo muči je što to nije jedna linija.

zagrebackapekara

Citat: Stilben426  u Srpanj 26, 2023, 22:09:45Ono što mene zapravo muči je što to nije jedna linija.
a ne moze bit bas jedna linija.. da se ujedine u jednu liniju ajmo rec: Dubrava - Koldenicka - Trnava - Kozarki Bok, ima smisla, ali nema rutinski, iz dubrave mora gore pa dole i tako... ak imas neku drugu ideju napisi

Stilben426

Kako ne? Pa 214 je davno prije vozila iz Dubrave. Može 2 autobusa. Na Branimirovoj u 235 ionako rijetko tko ulazi/izlazi pa ja bi ju maknuo od tamo, ali ako baš mora Branimirovom, može jedan polazak do Dubrave avenijom, drugi Branimirovom.

tramvajac 92

Za koga 235 vozi Branimirovom u jednom smjeru, u drugom po Av. Dubrava? Evo, pitanje za milijun eura. Koja je svrha da malo ide ovako, malo onako?

Slažem se s idejom da se 235 ukine, pa da su dva busa na 214.

Treba i riješiti promet oko tržnice u Dubravi. Sad tuda voze 4 linije.
210 vozi tuda samo prema Dubravi
214 vozi tuda samo prema Trnavi, Kozari boku (tehnički, 214 vozi polukružno oko tržnice)
223 vozi tuda u oba smjera
235 tuda vozi samo prema Trnavi, Kozari boku

Možda bi najbolje bilo da 210 trasom Dankovečka - Koledinečka (uz plac), Klin - Čulinečka i dalje kako već vozi. U povratku istim smjerom. Putnici južno od pruge dobiju puno bolju vezu sa tržnicom (svakih 20' od  6 do 20 radnim danom, subotom 7-15), a 214 da vozi direktno Dubrava - Čulinečka itd. sa stajanjem samo na stanici Dankovečka.

zagrebackapekara

Citat: Stilben426  u Srpanj 26, 2023, 22:49:48Pa 214 je davno prije vozila iz Dubrave.
onda mora postojati neki razlog zasto su uveli 235?

Stilben426

Citat: tramvajac 92  u Srpanj 27, 2023, 15:24:42Za koga 235 vozi Branimirovom u jednom smjeru, u drugom po Av. Dubrava? Evo, pitanje za milijun eura. Koja je svrha da malo ide ovako, malo onako?
Pa nema svrhe. Ja bih radije da vozi avenijom nego Branimirovom jer je tamo jako slaba izmjena putnika. Zato sam i napisao "ako baš mora" po nečijoj direktivi, kao zglobni na 242.