Nabavka 214 novih autobusa

Autor Tomek, Lipanj 11, 2008, 18:47:16

Ivan

Citat: igor 409  u Veljača 26, 2009, 19:10:17
Ti kao da živiš u nekoj drugoj državi ili gradu. Da je sve normalno punionica bi već bila gotova ali bi onda morao  biti raspisan javni natječaj i to bi ispalo nešto jeftinije. Ovako će busevi malo odstajati u Dubravi pa će zbog velike žurbe "jer nema smisla da novi busevi stoje" natječaj biti preskočen a posao dobiti neki kum ili rođak koji već ima sve pripremljeno u svojoj garaži.
Da, ma imaš pravo... Zaboravio sam na rođe jer sam se nadao da će barem kod ovoga biti ozbiljni, jer ovo je dosta velika stvar (tj. mali bitni detalj bitno vezan uz veliku nabavku) i to sa plinarom mi se doima kao prilična komplikacija za radnike dok se to ne sredi, ali boli one na vrhu za to...

Portos

Citat: kekobus  u Veljača 26, 2009, 11:56:02
Bit će sve ove godine, a do tada Radnička. Doseg 300 do 400 km, kako će to proći bumo vidli!
Dok se ne sagradi punionica dispečeri autobusa morat će biti kreativniji nego inače. Stoga će Citelise morati raspoređivati na takve linije i službe koje će omogućavati vozačima odlazak na punjenje plinom. Kako je riječ o velikim količinama plina i relativno dugom procesu punjenja očekujem poteškoće i gužvu, no znalo se kakvi su autobusi naručeni, trebalo se već davno sagraditi punionicu u APD. Sada neka se snalaze kako znaju i mogu.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

Ivan

Ako nove Citelise voze ZET-ovci, zna li netko možda malo točnije kada dolaze? A Benussi baš i nema prostor u Zagrebu, hoće li autobusi odmah u APD?

Ili možda prvo na carinu... Nadam se da će biti neko vrijeme na carini i da će ih se moći tamo uloviti jer ih inače obični smrtnici nezetovci vjerojatno neće moći prije puštanja u promet uživo razgledati sljedećih mjesec dana...

Portos

Citat: Ivan  u Ožujak 02, 2009, 10:01:45
Ako nove Citelise voze ZET-ovci, zna li netko možda malo točnije kada dolaze? A Benussi baš i nema prostor u Zagrebu, hoće li autobusi odmah u APD?

Ili možda prvo na carinu... Nadam se da će biti neko vrijeme na carini i da će ih se moći tamo uloviti jer ih inače obični smrtnici nezetovci vjerojatno neće moći prije puštanja u promet uživo razgledati sljedećih mjesec dana...
Barem jedan solo i jedan zglobni Citelis treba ići na homologaciju u Veliku Goricu, dakle ako nigdje drugdje onda ćemo ih tamo moći razgledati i poslikati. A ja imam tamo prijatelja koji mi može javiti kada bude(u) u Gorici.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

kekobus

Ma ne voze zetovci, to je patka!

ivo

benussi također koristi austrijsku VEGU za prijevoz tako da će nam i na tim autobusima ostati oznaka  "A" a njihovi će vozači dovesti preko geaničnog prijelaza PASJAK preko Rijeke ako ima neko u rijeci možda ih uhvati na odmorištu VRATA JADRANA pa ih poslika jer tamo ćesto odmaraju.

NP-549

Nije ih problem slikat, al treba imat pouzadne informacije   KADA

ivo

to neznam pokušat ću saznat pa ako uspijem javim

tamlover

Jutros sam čuo na radiju da autobusi dolaze do kraja lipnja. Ako tako kaže direktor ZET-a da li da mu vjerujemo?  ???
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Ivan

Što se sad zadnjih dana događa (tj. ne događa)? Možda jesam malo nestrpljiv, ali očekivao sam da će ovaj tjedan biti puno uzbudljiviji, O najavljenim Irisbusima nismo ništa novo čuli, Lion's Cityji samo bezveze stoje kod AH, a nema ništa ni od 6 Citara koje je Arno vidio u subotu u Austriji, samo je jedan viđen kod Eurolinea...

Shole

Ma baš sam mislio te iz Austrije komentirat, al nisam htio da ne ispadne da je to bila šala i da ju jedino ja nisam skužio pa išao komentirat.

Ako me sjećanje ne vara, pisalo je da su negdje u snježnim alpama viđeni busevi u Zetovim bojama sa brojem 560 i nešto.  Ma koji to busevi dolaze sa garažnim brojevima???

Ivan

Citat: Shole  u Ožujak 06, 2009, 19:25:45
Ma baš sam mislio te iz Austrije komentirat, al nisam htio da ne ispadne da je to bila šala i da ju jedino ja nisam skužio pa išao komentirat.

Ako me sjećanje ne vara, pisalo je da su negdje u snježnim alpama viđeni busevi u Zetovim bojama sa brojem 560 i nešto.  Ma koji to busevi dolaze sa garažnim brojevima???
Ma to je Arno samo pretpostavio kuda bi brojevi mogli ići (ja sam mu napomenuo da APD vjerojatno neće preko 556 sa Citarima), ali bio je ozbiljan sa onim dijelom da ih je vidio, došli su... U temi sa slikama ih je sad stavio Obelix. ;)

obelix

cijenjena gospodo !

malo sam preletio po ovome treadu i odlučio pomoći vam otkloniti neke nedoumice koje koliko vidim lagano vas kolju.

autobuse "citaro" iz stutgarta dovozi u zagreb(jankomir) na eurolineov parking firma "vega" tj. njeni vozači .     vega je registrirana u austriji a ima podružnice u cijeloj europi tako i u zagrebu , eto objašnjenja za onu A naljepnicu na zadnjoj strani busa , voze se iz njemačke do zagreba sa austrijskim col tablicama koje se ovdje kad stignu skidaju .

autobuse od eurolinea do carine na jankomiru prevozi zagrebačk firma "holi-trans-samobor" iz rakovog potoka , tamo ja radim od 5.11.2008. na odredjeno vrijeme , ugovor se produžuje svaki mjesec dok ima posla odnosno dok ne nadjem novi posao . (sori na off topicu nije velik nadam se )

od 1.1.ove godine citari se više ne voze na carinu jankomir već carinici dolaze na eurolineov parking .
kad je gotova carina moji kolege iz HTS firme i ja skupa sa njima vozimo autobuse u svetu nedelju na ugradnju novih (hrvatskih menija) u tahografe i baždarenje istih , vraćamo ih u euroline . kad glavonje podijele lovu medjusobno i odluče tko koga vodi na janjetinu ponovo dolazimo MI i te iste autobuse vozimo na tehnički pregled u svetu nedelju i tami ih registriramo i nakon toga vozimu u ZET-ove garaže , dosad samo dubrava (manjeprimjeraka) i podsused .
konkretno danas smo vozili 3 primjerka na uredjenje tahografa u svetu nedelju .
(vidi slike u rubrici zetovih autobusa)

ovih dana smo 6 primjeraka narančastih rječkih baždarili a u ponedeljak 4 naranče vozimo na isporuku u Rijeku .

pokušao sam vam otkloniti neke sitne nedoumice koje sam svatio da vas grickaju .
ako nekoga još nešto zanima nek pošalje p.m. sa pitanjem
, a ja ću se potruditi odgovoriti najispravnije kaj budem mogao.

toliko od moje malenkosti

Ivan

Samo slobodno piši, nije ništa offtopic. :)

Ako imaš poneku sliku riječkih stavi što brže na RI podforum, siguran sam da takvo nešto jedva čekaju. ;D

421

Hvala na slikama koje je obelix stavio na forum uz manju digresiju:busevi kreću iz Mannheima ne iz Stuttgarta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln