Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

zag

159 je dobio (izvana lijevo, iznutra desno) krilo prvih vratiju iz 82 kava

Tomek

Citari G 189 i 207 dobili nove registracije, upisane su u vozni park po reg.

zag

550 se vratio nakon dužeg stajanja u ARZu, danas je bio na drugom navratu 222/2, pa su ga kasnije skinuli na 268 kava

tatratram

Jučer oko 16 sati je na Kaptol stigao GB 306 na 106 (polazak u 16:10). Stao je na izlazni peron i upalio sve žmigavce. Oko 16:20 je do autobusa stiglo vozilo hitne. Nisam mogao ostati i gledati, ali kad sam se vratio oko 17 sati, bus je još bio tamo i pored njega je bio policijski kombi. Ne znam je li bus nekog udario ili je nekom pozlilo u busu. Nisam vidio da je itko ozlijeđen. Zna li netko nešto više?

luka1234

247 prije dva sata šlepan po Aveniji u smjeru istoka.

Kocka 146

567 na 221 stoji kod stanice Građevinska škola s policijom i hitnom prije 20 min viđen.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Tomek

189 i 207 s novim registracijama

Tomek

I dok neki autobusi dobijaju nove registracije, Lion's City 464 odlučio nas je iznenaditi različitim tablicama.
Ovo je samo prikaz stanja u ZET-u koje je zadnje dvije godine ko u filmu Ko to tamo peva.
Prednje su njegove, stražnje su sa 455, jučer na 209

STIB

Pa za ove različite tablice na busu 464 stvarno netko treba odgovarati th-down
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Tomek

Greška se svakom može dogoditi, problem je što nema kontrole jer fali ljudi.

Citaro218ZG

Citat: STIB  u Rujan 20, 2024, 12:09:42Pa za ove različite tablice na busu 464 stvarno netko treba odgovarati th-down

Pozdravljen budi, zašto bi neko trebao odgovarati za to?
Prilike se ne događaju. Vi ih stvarate , budite pilot svog života

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan
"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko." (Matej 18,3)

bonaparte12

RAZUMAN BUDI,
nepripadajuća tablica je kažnjiva po zakonu!
POLAKO I SIGURNO

Citaro218ZG

Citat: bonaparte12  u Rujan 20, 2024, 15:22:49RAZUMAN BUDI,
nepripadajuća tablica je kažnjiva po zakonu!

Pozdravljen budi!
Ma to ok ali koji zakon je to?
Ja ga osobno baš i ne znam.
Pa masu vozila ni nema tablice pa se svejedno voze, rjetko koji će baš biti zaustavljen i pregledan, ja osobno sam imao priliku voziti stari Golf trojku od Jakovlja do Zagreba bez tablica i jedne lampe , i nikome ništa.
Da ne govorim o busu kojem je isteko periodični pregled, tablica je bila učvrščena sa izolirkom a mjenjaču je ispadala kugla pa šaltaš napamet ponekad, a da ne govorim da je ljevi retrovizor bio smrskan hahahah.
Ovaj bus barem ima tablice, to je ono glavno, samo nek ima tablicu a za ostalo se da srediti :)
Shvaćaš sad šta pričam?
Prilike se ne događaju. Vi ih stvarate , budite pilot svog života

Uspjeh je zbroj malih napora koje ponavljate iz dana u dan
"Zaista, kažem vam, ako se ne obratite i ne postanete kao djeca, nećete ući u kraljevstvo nebesko." (Matej 18,3)

Paško

Najbolje da mu stavimo staru jugoslavensku s petokrakom, recimo ZG-218-218. Po tvojoj besmislenoj logici svejedno će bit u redu jer "samo nek ima tablicu" klinac
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

421


 ZAKON O SIGURNOSTI PROMETA NA CESTAMA prema PRAVILNIKU O TEHNIČKIM PREGLEDIMA VOZILA ( u prilogu)

Članak 290.

(1) Ako policijski službenik ili inspektor cestovnog prometa u okviru svojih ovlasti zatekne vozilo na cesti koje zbog tehničke neispravnosti uređaja i opreme predstavlja opasnost, ugrožava ili ometa druge sudionike u prometu ili je nedostatak uređaja i opreme kategoriziran kao veći ili kao opasan, ako na vozilu ima ugrađene uređaje za davanje svjetlosnih i zvučnih znakova iz članka 153. ovoga Zakona ili na kojem je obavljena nadogradnja, pregradnja ili zamjena serijskog dijela, a vozilo nije podvrgnuto ispitivanju iz članka 276. ovoga Zakona ili na kojem je teret nepravilno smješten, odnosno nedovoljno osiguran, a nedostatak osiguranja i prijevoza tereta je kategoriziran kao veći ili opasan, ili kojim se bez posebne dozvole ili suprotno dopuštenju iz dozvole prevozi teret čije dimenzije, odnosno masa premašuju najveće dopuštene dimenzije, odnosno masu ili osovinsko opterećenje, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom i otkloni neispravnost ili nedostatak ili da vozilo odveze do određenog mjesta gdje može otkloniti neispravnost ili nedostatak, odnosno pribavi dozvolu za izvanredni prijevoz.

(2) Ako policijski službenik zatekne vozilo koje se kreće cestom na kojoj je kretanje te vrste vozila zabranjeno ili se kreće bez zimske opreme na dijelu ceste i u vrijeme kada je zimska oprema obvezna, naredit će vozaču da odmah prekine kretanje vozilom ili da vozilom nastavi kretanje na cesti na kojoj je kretanje te vrste vozila dopušteno, odnosno da upotrijebi zimsku opremu.

(3) Policijski službenik može narediti vozaču da vozilo podvrgne tehničkom pregledu vozila na cesti ili odveze na tehnički pregled radi utvrđivanja neispravnosti ili narediti u suradnji sa stručno osposobljenim nadzornikom pravne osobe koja upravlja i gospodari javnim cestama, da se izvrši kontrola ukupne mase, osovinskog opterećenja i dimenzija vozila. Ako se na tim pregledima utvrdi da vozilo nije tehnički ispravno ili prekoračuje dopuštenu masu ili osovinsko opterećenje ili ukupnu nosivost ili dimenzije vozila, troškove pregleda i kontrole snosi vozač.

(4) Policijski službenik isključit će iz prometa i vozilo koje nije registrirano ili koje nema propisane registarske pločice ili koje nije u propisanom roku podvrgnuto redovitom ili izvanrednom tehničkom pregledu ili za koje nije produženo važenje prometne dozvole.

(5) Ako vozač ne postupi po naredbi iz stavka 1., 2. i 3. ovoga članka, policijski službenik ili inspektor cestovnog prometa isključit će vozilo iz prometa. Isključenje vozila iz prometa traje sve dok se ne otklone razlozi zbog kojih je vozilo isključeno. Uz zapisnik o obavljenom tehničkom pregledu vozila ili zapisnik o obavljenom tehničkom pregledu vozila na cesti isključeno vozilo moguće je odvesti do mjesta gdje se može otkloniti neispravnost ili nedostatak. Pravo ponovnog sudjelovanja vozila u prometu, nakon isključenja vozila, dokazuje se zapisnikom o obavljenom tehničkom pregledu vozila, kojim je utvrđena ispravnost vozila.

(6) Vozač je dužan isključeno vozilo odmah ukloniti s ceste na mjesto na kojem neće ugrožavati sigurnost prometa ili ometati normalan tok prometa (parkiralište, ugibalište i sl.), a najkasnije u roku od 12 sati vozač je dužan ukloniti isključeno vozilo sa ugibališta i sličnih mjesta.

(7) Novčanom kaznom u iznosu od 1320,00 do 3980,00 eura kaznit će se za prekršaj pravna ili fizička osoba obrtnik ako naredi ili dopusti da u prometu na cestama sudjeluje vozilo koje je isključeno iz prometa.

(8) Novčanom kaznom u iznosu od 190,00 do 660,00 eura kaznit će se i odgovorna osoba u pravnoj osobi ako naredi ili dopusti da u prometu na cestama sudjeluje vozilo koje je isključeno iz prometa.

(9) Novčanom kaznom u iznosu od 260,00 eura kaznit će se za prekršaj vozač ako upravlja vozilom u prometu na cestama koje je isključeno iz prometa a da u vozilu ne posjeduje zapisnik o obavljenom tehničkom pregledu vozila ili zapisnik o obavljenom tehničkom pregledu vozila na cesti kojem mu je dana mogućnost odvoženja vozila do određenog mjesta gdje se može otkloniti neispravnost ili nedostatak, odnosno zapisnik o tehničkom pregledu, kojim je utvrđena ispravnost vozila.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln