Autobusi - razno (4)

Autor Tomek, Rujan 01, 2022, 23:44:32

tonkovicmk1

Rabljeni počeli dobivati Atron sustave, 492 i još jedan 12C imaju.

MAN truck bus

Jel ima sad ZET natpis ili i dalje svoj? Jer 478-484 i dalje imaju ubačene natpise unatoč ATRONu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tonkovicmk1

492 sam iz daleka vidio natpis 137 Črnomerec kakav imaju svi busevi prema Črnomercu na liniji 137.  hi

Edit; 483 na 274/2 ima Atron ispravan koliko vidim preko ZETka.

vrba

Citat: tonkovicmk1  u Listopad 23, 2024, 07:12:45492 sam iz daleka vidio natpis 137 Črnomerec kakav imaju svi busevi prema Črnomercu na liniji 137.  hi

Ne bih se složio, danas mi je naletio i ima natpis 137 Črnomerec-Donji Borčec. Unutra radi glasovna najava stanica, na onom LCD ekranu i dalje piše ZET i Grad Zagreb.

MAN truck bus

Onda je ista stvar kao i sa 478-484. Imaju ATRON, ali iz nekog razloga nije spojen na displej već se natpis stavlja preko zasebne jedinice.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

tonkovicmk1

Kocka 146

505 uskoro u prometu.
343 i 416 u Podsusedu, vjerujem nakratko.
Sretan je tko zna voljeti! - Hermann Hesse
Usput posjetite moj YT kanal Lovro Zet 2-HŽ! 🤠

Kocka 146

176, 192, 578, 579, 742, 754, 779 i 791 na 106 danas.
Dosta se kasni.  th-down

tramvajac 92

Ovih dana po jedan solo, danas 8 zglobnih. A kašnjenje... jbg, sa osam buseva nema više normalnog voznog reda. Taman kad vidiš da je idući došao ti ideš.

Kocka 146

Više ni sami vozači ne znaju kad idu, kakva je gužva bila na Grškovićevoj i Rockfellerovoj, to je strahota živa, a obavijesti da će danas biti više buseva i gužve, za razliku od prošlih dana kad je bio jedan SOLO! bus, nigdje.  176 je izgleda pričuva, a ostali su dvokratni vozni redovi.  thumbs  >hammer<

tramvajac 92

Forsiranje Citelisa i pregaženih Citara na toj liniji mi nije jasno. Ja bih digao C2 sa uobičajenih linija i tamo ih poslao. Ali pazi, od 8 buseva da su 4 naša C2G, daj 4 Bečka, pa nek se mijenaja pričuva svaka dva sata. Citelisi bolje da voze 115, a Citari 116.

Citaro218ZG

Citat: Kocka 146  u Listopad 26, 2024, 14:02:44Više ni sami vozači ne znaju kad idu, kakva je gužva bila na Grškovićevoj i Rockfellerovoj, to je strahota živa, a obavijesti da će danas biti više buseva i gužve, za razliku od prošlih dana kad je bio jedan SOLO! bus, nigdje.  176 je izgleda pričuva, a ostali su dvokratni vozni redovi.  thumbs  >hammer<

Zar je takva gužva već danas? Kako će tek onda biti na sam dan Svih svetih?? Nisam iskreno previše upućen ali kaj to vozi i APP i APD zajedno ili samo jedan pogon? Najbolje bi bilo po meni stavit 4 zglobna , 2 sola, i to je to, polasci po popunjenju vozila, pratiti protok putnika i sukladno time dodati-oduzeti jedan bus, i problem rješen. Također 226 i 203 voze nesmetano, tako da ne vidim problem što se tiče toga. Popuniš bus, vozi, drugi dođe solo, vidiš kakva je situacija, ako se napuni do kraja, skineš ga, pošalješ ga na 617 kad nema ljudi puno, sa 617 skineš zglobnjaka, ubaciš na 106 par krugova, malo matematike, logike, strpljenja i vremena i sve se da rješiti na obostrano zadovoljstvo kako putnika tako i vozača i managment teama koji je zadužen za organizaciju. Naravno, ovo je samo forum i mjesto za iznošenje misli , organizaciju prepuštam ljudima koji su zato plaćeni i zaduženi. Nadam se da će i ove godine ZET uspješno odraditi izvanrednu organizaciju i prevesti što veći broj putnika.  Lp!
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

tramvajac 92

Nije problem prevesti 01.11., kad doslovce imaš jedan semafor (Grškovićeva) i rotor Bijenička - Grškovićeva, i većinom je koridor zatvoren za sve ostale. Ista stvar u povratku, semafor Gupčeva Zvijezda. Problem je drugih dana.

Citaro G Facelift gbr.185

Imam jedno pitanje.

Naime kolko znam na Citarima je moguće krenuti s otvorenim prvim vratima, dok na NG 313 s otvorenim trećim i četvrtim vratima bez obzira na uključenu staničnu kočnicu.

E sad, recimo da na Citaru otvoriš prva vrata i hočeš krenut s istim otvorenim, jel se samo pusti kočnica pa bus odmah krene ili se treba dat i lagan pritisak na pedalu gasa možda?

Isto pitanje i za NG 313?

Zanima me jer ako je deblokirana stanična kočnica onda bus kreće čim se pusti kočnica, ali kako je u ovom slučaju kad nije deblokirana a hoće se krenut?

NP-549

Na riječkim Citarima možeš isključit samo sva vrata istovremeno na NOTAUS tipku i tada nema stanične. Bez obzira jesi vrata otvorio ili stisnuo tipkalo na tabli, stanočna ne drži i moraš pedalu držat stisnutu.

NP-549