ZET razno (4)

Autor Volzhanin, Lipanj 25, 2019, 20:42:19

421

Nastup je vrlo bitan, pa se lakše riješi problem.
Čudim ti se, jer si došao iz sasvim druge galaksije ( po pitanju Troleja koji ima samo  bus123  bus123 i ulazak na vrata kod vozača) i OBVEZU "cvikalica").
Barem imaš mogućnost kupnje godišnje ili mjesečne karte ( ovisno o tvome statusu > faks, posao...
Mogao bi mi pomoći oko ovog tekućeg problema u prilogu... hi
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

pehar_11

Imam mjesečnu za studenta ali ZET je drugi svijet nego Rijeka. Činilo se da su ovdje opušteniji pa tako i očekujem od kontrole. Ako dobijem kaznu pijemo cugu

tonkovicmk1

Znam frenda koji je dobio kaznu jer nije imao valjanu kartu, i onda je nakon točno 6 mjeseci od tog dana dobio nekakav prekršajni postupak i da mora platiti pola od ukupne kazne u roku tri dana.  russian_roulette

tramvajac 92

Citat: 421  u Studeni 06, 2024, 15:49:42@tramvajac 92 i njemu srodni po pitanjima službene odjeće
Postoji Pravilnik o službenoj odjeći koji propisuje kakvoću, materijale, veličine, količine, rok zaduženja, vrijeme nošenja (ljeto/zima).
Stoga vozačice/vozači zadužuju LJ odjeću na rok ne manji od 2 godine i ne veći od 3 godine: jakna, košulja k/r, polo-majica, hlače.
Z odjeća se zadužuje na rok ne manji od 2 godine i ne veći od 6 godina: vjetrovka s uloškom, sako, košulja d/r, pulover, hlače/suknja, kravata.
Količinski je za novopridošle količina premala, ali tu uskaču stariji/mentori koji uvijek imaju viška pa pomažu.
Ali tehnika je napredovala pa postoje perilice i sušilice rublja koje spašavaju vizualni izgled dotične/dotičnog u slučaju nedovoljne količine.
Lijepo si to rekao. Iako sumnjam da su izrađene iz vrhunskog materijala koji je izrazito otporan na trošenje, pa intenzivnim pranjem se ipak vidi... da nije u najboljem stanju. ;)

Citat: pehar_11  u Studeni 06, 2024, 20:16:12Imam mjesečnu za studenta ali ZET je drugi svijet nego Rijeka. Činilo se da su ovdje opušteniji pa tako i očekujem od kontrole. Ako dobijem kaznu pijemo cugu
Ako imaš mjesečnu, problema ne bi smjelo biti. ;) jedino ako ideš izvan Zagreba a nemaš kartu.

pehar_11

Ima li neko up to date informaciju sa koliko autobusa, linija i ljudi ZET raspolaže a web mi nije previše pouzdan

lussin

Što se tiče autobusa imaš naš popis koji je ažuran

tramvajac 92

Ista priča i sa linijama. Ljudi... e to je već druga priča.

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tonkovicmk1

Linija 168, polazak 18:50 sa Savskog mosta;

Neki klinci odlučili zapalit petardu i baciti je u bus kod drugih vrata unutra kod sjedala. Bus je bio Crossway LE gbr 45, na slici je prikazana šteta, osim toga i uši su nam odzvanjale dobrih 10 min, napomenut ću da je u busu bilo oko 10ak ljudi i pored bačene petarde je sjedila jedna starija žena, bila u šoku naravno.

Citaro218ZG

Citat: tonkovicmk1  u Studeni 18, 2024, 19:31:36Linija 168, polazak 18:50 sa Savskog mosta;

Neki klinci odlučili zapalit petardu i baciti je u bus kod drugih vrata unutra kod sjedala. Bus je bio Crossway LE gbr 45, na slici je prikazana šteta, osim toga i uši su nam odzvanjale dobrih 10 min, napomenut ću da je u busu bilo oko 10ak ljudi i pored bačene petarde je sjedila jedna starija žena, bila u šoku naravno.

I kaj je dalje bilo, jel došla policija, jel napravljen uviđaj, jesu pomogle kamere u busu? Jel vozač reagirao pravodobno ili?  Nema nigdje nikakve objave o tome , a po meni to je kazneno djelo protiv sigurnosti građana općeopasnom radnjom i treba se tretirati kao pokušaj nanošenja teških tjelesnih ozljeda ako je bačeno u bus u kojem su putnici bili prisutni!
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

tonkovicmk1

Stajali smo dobrih 10min na stanici Lučko-centar dok je vozač izašao van i počeo vikat na njih. Nakon toga ušao je u bus i nastavio voziti dalje prema Prečkom.. Ali im je govorio da su im kamere uhvatile lice i da će bit kažnjeni..

BestOne

Mislim da je to velika pogreška vozača. Trebao je zvati policiju.

BestOne ~ autobusi.org

Citaro218ZG

Citat: BestOne  u Studeni 18, 2024, 22:14:44Mislim da je to velika pogreška vozača. Trebao je zvati policiju.

točno, bravo!
"Ne budite dakle zabrinuti za sutra. Sutra će se samo brinuti za se. Dosta je svakom danu zla njegova." (Mt 6,34)

"Ne sudite i nećete biti suđeni. Ne osuđujte i nećete biti osuđeni. Praštajte i oprostit će vam se." (Lk 6,37)

Citaro218ZG

Rečeno je da su radovi na Savici te da 218 ide trasom preko Lastovske, no još nisam vidio da stvarno tako ide, ima neko informaciju o tome?  Po internetu piše ravno Lastovska- Prisavlje i dalje redovnom trasom, no nije baš da sam vidio to

zag

Isto tako je rečeno da radovi na L 162 završavaju danas, a radovi su završeni u subotu, te busevi voze normalno kava