ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

zagrebackapekara

Pozdrav,

U Hrvatskoj se može polagati D kategorija direktno sa B kategorije, a vani (Njemačka, Austrija...) se mora ići B>C>D

Ako planiram ići raditi u Austriju, i imam B i D kategoriju, hoće li me zakon tamo zezati jer nemam C kategoriju?

421

Ako imaš HR za B,D + KOD95, nema razloga da te poslodavac ne primi u radni odnos, jer imaš važeće uvjete za EU.
Ipak, raspitaj se kod nadležnih (AŠ, KOD95) da budeš 100%.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tomo

a da se gospon pekar raspita kod potencijalnog poslodavca, a ne da trazi ovdje savjete?  stvarno neozbiljno

Mercedes bus

Od sutra 31.12, natrag tramvajski promet preko Jadranskog mosta, dakle 607 će biti ukinuta do sljedećih radova na Jadranskom mostu.

sniff

Malo ću doliti ulja na vatru za raspravu o ograničenjima brzine (izvan) Zagreba. Danas sam se vozio linijom 221 i  expresno sam došao na odredište  ;)

tramvajac 92

Koliko bi trebalo Cityu G da dostigne tu brzinu.  ;D

MAN truck bus

Kad dođe do 30 vrlo brzo je na 80, ali dok dođe na 30 treba duugoo.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

@sniff
Uz speedometer.live i navedene brzine mogao si staviti i svoj kardio.live tijekom vožnje.
Dojam bi tad bio kompletan.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Mercedes bus

Danas postavljen novi rekord na liniji 268, 11min od terminala VG-a do Buzina, a da malo budem detalji napisat ću i na kojim semaforima i stanicama je stajala:
Semafori:semafor prije stanice HBZ, semafor prije stanice Velika mlaka i semafor prije stanice Veliko polje
Stanice:Zagrebačka 42,HBZ, VG-groblje, Podbrežnica, Velika mlaka, Hrašće turopolje i Buzin

sergjack

Citat: Mercedes bus  u Siječanj 12, 2025, 23:17:44Danas postavljen novi rekord na liniji 268, 11min od terminala VG-a do Buzina, a da malo budem detalji napisat ću i na kojim semaforima i stanicama je stajala:
Semafori:semafor prije stanice HBZ, semafor prije stanice Velika mlaka i semafor prije stanice Veliko polje
Stanice:Zagrebačka 42,HBZ, VG-groblje, Podbrežnica, Velika mlaka, Hrašće turopolje i Buzin

Moj osobni rekord je da sam u 23:37 ušao u 268icu na MSU i izašao na Galženici u 23:51.

pehar_11

Opet ja sa kartama, pokušavam riješit misterij. Kada kontrolor uđe u autobus/tramvaj i zaključa uređaj, da li se za vrijeme dok je uređaj zaključan cvikalice mogu poništiti?

MAN truck bus

Ne. To je i svrha zaključavanja aparata. Tko je jamio - jamio.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

421

Ne.
bus123 ima samo dva poništivača karata: kod vozača je poništavanje papirnatih + registriranje/kupnja prislanjanjem uz uređaj, kod drugih SAMO registriranje/kupnja prislanjanjem uz uređaj preko pretplatne/vrijednosne karte.
Na tramvaju prva i stražnja vrata poništavanje papirnatih + registriranje/kupnja, ostala SAMO registriranje/kupnja prislanjanjem uz uređaj preko pretplatne/vrijednosne karte.
Na svim vratima iznutra je QR kod za kupnju preko aplikacije Moj ZET.

BestOne

Koji je smisao uređaja kod drugih vrata kad je ulazak obavezno na prva kako bi vozač vidio da je karta poništena ili provjerena?

BestOne ~ autobusi.org

tramvajac 92

Na drugim vratima je rampa, za lakši ulazak s kolicima. Pa to ima smisla...