ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

pehar_11

Citat: 421  u Siječanj 14, 2025, 21:42:48Na svim vratima iznutra je QR kod za kupnju preko aplikacije Moj ZET.
Btw, koji je smisao aplikacije ako ne možeš imat i karticu i aplikaciju u isto vrijeme? Ostao mi novčanik doma, platim pomoću aplikacije. Ova fora "samo jedno" mi nema smisla.

421

Kontakti
Zagrebački električni tramvaj d.o.o. Ozaljska 105, 10 110 Zagreb
centrala: +385 1 3651 555
fax.: +385 1 3635 374
email: javnost@zet.hr
Službenik za informiranje - Dario Antić
email: sluzbenikzainformiranje@zet.hr
Službenik za zaštitu osobnih podataka - Antonija Marasović
email: zastita-podataka@zet.hr

POZIVNI CENTAR  - INFORMACIJE DOSTUPNE 24 SATA DNEVNO
072 500 400 (cijena lokalnog poziva)

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

BestOne

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 15, 2025, 10:13:28Na drugim vratima je rampa, za lakši ulazak s kolicima. Pa to ima smisla...

To objašnjava druga vrata. Kako objasniti treća i četvrta (u slučaju zglobnoga autobusa)?

BestOne ~ autobusi.org

MAN truck bus

A koji zglobni imaju u prikolici validatore?
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

BestOne

BestOne ~ autobusi.org

tramvajac 92

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 15, 2025, 22:39:32A koji zglobni imaju u prikolici validatore?
Ako ima, ima 791. Treba provjeriti.

Mercedes bus

Prosječni 268  ;D

tramvajac 92

Zapravo, prilično zanimljivo pokazuje. Kašnjenja je nakupio da su dva kruga ispala, ali i dalje pokazuje kao da vozi onaj krug od prije, umjesto trenutnog.

tatratram

Citat: pehar_11  u Siječanj 15, 2025, 15:40:35Btw, koji je smisao aplikacije ako ne možeš imat i karticu i aplikaciju u isto vrijeme? Ostao mi novčanik doma, platim pomoću aplikacije. Ova fora "samo jedno" mi nema smisla.

Mislim da je ideja da ne mogu dvije osobe koristiti pokaz istovremeno. Npr. ja imam karticu a ti imaš aplikaciju na mobitelu. Isto kao što ne možeš istovremeno imati dvije "aktivne" kartice.

pehar_11

To je totalna glupost. Zašto se meni kao krajnjem korisniku ne može omogućit korištenje obje opcije? Platiš kartu, dobiješ račun ili jednokratni kod za pristup aplikaciji i rješen problem. Puno je bitnije da se karte uvedu u jedan jedinstveni i povezani sustav nego ova priča. Poslao mail ZET-u, objavim kad dobijem odgovor.

DWProski

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 17, 2025, 09:23:03Zapravo, prilično zanimljivo pokazuje. Kašnjenja je nakupio da su dva kruga ispala, ali i dalje pokazuje kao da vozi onaj krug od prije, umjesto trenutnog.
Ovo sam opazio kad je bio blokiran tramvajski saobraćaj - sljedeći polazak vozila se "aktivira" i krene mu se dodavati kašnjenje sa prethodnog polaska (pa se nabere 45+min kašnjenja u polasku).

MAN truck bus

Do tog dođe jer ATRON ostane u toj vožnji u kojoj je nastao zastoj. I onda primjerice zastoj potraje toliko da je preskočio cijeli krug, pa treba ATRON prebaciti za dvije vožnje tj. jedan krug da bude na vremenu.
"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

Mercedes bus

Citat: MAN truck bus  u Siječanj 18, 2025, 14:01:07Do tog dođe jer ATRON ostane u toj vožnji u kojoj je nastao zastoj. I onda primjerice zastoj potraje toliko da je preskočio cijeli krug, pa treba ATRON prebaciti za dvije vožnje tj. jedan krug da bude na vremenu.
To onda objašnjava ovo  rofl

pehar_11

Još jedan razlog zašto Google Transit u Zagrebu nije pouzdana opcija.

t4

Ovaj neki vozač što preuzima 220 u 11h za Dugave nije baš ljubazan, a ni korektan. Uđe u bus par metara ispred terminala i onda 10m kopa po ruksaku, skida jaknu, ogledava se, a ljudi stoje vani i smrzavaju se. Što je tako teško doći na stanicu i pustiti ljude unutra. Otvarao bi prva vrata, ali otvori sva pa kad ljudi krenu ulaziti, pričepi ih vratima da se ruše. Malo ono, po meni nije ljudski se tako ponašati.