ZET razno (5)

Autor MAN truck bus, Veljača 25, 2023, 13:20:40

Citaro218ZG

Citat: pehar_11  u Siječanj 25, 2025, 16:47:42Pa žalite se, samo izostavite bitne podatke  perfeto
Postavke računa > Actions > Delete this account

Pozdravljen budi i svako dobro, ne mislim deletat račun, samo kažem da za neke postove bolje da ne gledam i ne čitam jer je to doza takvih izjava da nekad ne mogu vjerovati šta pročitam, no dobro.
A ovo što je gore napisano moram se složiti da ima vozača koji baš kao da rade inat putnicima, to sam doživio i ja nebrojeno puta, Kaptol, vani kiša pljušti, hladno je, a bus kod Capucinera, i čeka zadnju minutu da uđe u stanicu, dok vozač pije kavu ( ili štogod ) u Capucineru, a 10-15 ljudi stoji na peronu i čeka, ista stvar je s kolodvorom i Sveticama, ne shvaćam zbog čega, jel to se stvarno inat tjera, jer je u pitanju sebičnost i samo gledanje svog ega i svojeg JA ili je u pitanju manjak empatije prema drugima? Daleko od svega, ima vozača koji čim istovare ljude ulaze u peron, griju bus po zimi, hlade po ljeti, i takvi bi trebali biti primjer odgovornog i humanog ponašanja vozača autobusa, nebitno koje firme, ali ako radiš u firmi koja je na službi građanima onda budi i ti kao vozač primjer da ti je stalo do toga da služiš zajednici a ne samo sebi. Jednostavna matematika :)  Ako mogu tramvajci bit korektni i na Črnomercu odmah okrenut tramvaj pa odu pit kavu e pa onda mogu bit i vozači autobusa, to je sve što sam htio reći. Pozdrav svima, kom se ne sviđa komentar nije moj problem ni moja briga, samo na neke stvari ne mogu šutjet kako uživo tako ni ovdje,
srdačan pozdrav!
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

lussin

U Zagrebu koji muku muči sa našpananim voznim vremenima i golemim gužvama predbacivati vozačima što žele odmorit, pojest, popit sami u busu je smiješno. I onda se još dijele propovijedi o empatiji i humanosti, a u opisu se busaju citati iz Biblije koji se očito vrlo ležerno zaboravljaju...  rofl

Vanjac

kakva je ovo psihijatrija, najbolje da se tako i preimenuje tema
"U raju je dobro, al u paklu je ekipa"

Citaro218ZG

Citat: lussin  u Siječanj 27, 2025, 00:03:09U Zagrebu koji muku muči sa našpananim voznim vremenima i golemim gužvama predbacivati vozačima što žele odmorit, pojest, popit sami u busu je smiješno. I onda se još dijele propovijedi o empatiji i humanosti, a u opisu se busaju citati iz Biblije koji se očito vrlo ležerno zaboravljaju...  rofl

Pozdravljen budi, ma ne, nisu oni u busu, aj da su u busu pa da zasluženo jedu nikakvih problema, ALI NISU , razumiješ što pričam? Nije propovjed nego izlaganje mišljenja, nisam ovlašten za držanje propovjedi :)   niko ne brani da se odmore, ali ne na takav način, da se oni koji plaćaju prijevoz smrzavaju i kisnu dok obavitelja usluge baš briga za sve... sorry al to nije u redu, oke? Trebaš čitat s razumjevanjem, ja možda drugačije pišem, ali trebaš više puta pročitati da razumiješ ;)
"People don't get what they deserve. They just get what they get. There's nothing any of us can do about it."

Two possibilities exist: Either we are alone in the Universe or we are not. Both are equally terrifying.

citaro

Citat: Citaro218ZG  u Siječanj 27, 2025, 06:54:36ali ne na takav način, da se oni koji plaćaju prijevoz smrzavaju i kisnu dok obavitelja usluge baš briga za sve... sorry al to nije u redu, oke?

Placas za prijevoz, a ne za boravak u autobusu pola sata prije polaska (karikiram). Vozac ako zeli doci ranije na ulazno stajaliste moze, ali ne mora. Ja prvi ne bih, zelim svoju pauzu provesti u miru, a ne odgovarajuci na 100 pitanja.

hrvoje21

Citat: Citaro218ZG  u Siječanj 27, 2025, 06:54:36Pozdravljen budi, ma ne, nisu oni u busu, aj da su u busu pa da zasluženo jedu nikakvih problema, ALI NISU , razumiješ što pričam? Nije propovjed nego izlaganje mišljenja, nisam ovlašten za držanje propovjedi :)   niko ne brani da se odmore, ali ne na takav način, da se oni koji plaćaju prijevoz smrzavaju i kisnu dok obavitelja usluge baš briga za sve... sorry al to nije u redu, oke? Trebaš čitat s razumjevanjem, ja možda drugačije pišem, ali trebaš više puta pročitati da razumiješ ;)
Aha problem je što nisu u busu? Možda da se i TOiTOI stavi u bus

Stilben426

Moramo bit realni, ovo je doista problem generalno, ali samo kad je riječ o dužim pauzama, 10+ minuta. Recimo, 290 dolazi na Kvatrić u 15:35, a treba krenuti u 15:50. Ne može se događati da vozač do 15:50 sjedi u autobusu, ili tad tek ulazi u autobus preko, okreće ga, dođe na polazni peron u 15:53 i kreće u 15:55. Nakon tolike pauze, to je stvarno neprofesionalno, uz dužno poštovanje vozačima. Da je došao na terminal u recimo 15:45 pa imao kraću pauzu, ili da je kasnio pa još promjena smjene, očito da pauza mora postojati pa ajde, nema problema. Ali kad autobus stoji 20, 30, 40 minuta i svejedno kasni, to je nešto što ne mogu tolerirat.

lussin

Citat: Citaro218ZG  u Siječanj 27, 2025, 06:54:36Trebaš čitat s razumjevanjem, ja možda drugačije pišem, ali trebaš više puta pročitati da razumiješ ;)
Ti si zadnja osoba koja će mi solit pamet. Ovo ti ne čitaju šefovi, ne moraš im se čmarit

MAN fan 12

Ovdje neki očekuju da za svojih 0,53 centa mogu krojiti vozne redove,mjenjati trase,tip autobusa....mislim da bi trebali predložiti i da vozač prilikom izlaska iz garaže zaduži crveni tepih za takvu gospodu

Citaro218ZG

Citat: lussin  u Siječanj 27, 2025, 14:31:09Ti si zadnja osoba koja će mi solit pamet. Ovo ti ne čitaju šefovi, ne moraš im se čmarit

Ko ti kaj soli pamet? Nije nekaj dobro tebi al dobro...
Ne čmarim se ja nikome već samo kažem činjenično stanje, ak ti smeta to kaj čitaš zatvoriš oči, ili ignore post i stvar rješena ;)

Citaro218ZG

Citat: Stilben426  u Siječanj 27, 2025, 13:27:21Moramo bit realni, ovo je doista problem generalno, ali samo kad je riječ o dužim pauzama, 10+ minuta. Recimo, 290 dolazi na Kvatrić u 15:35, a treba krenuti u 15:50. Ne može se događati da vozač do 15:50 sjedi u autobusu, ili tad tek ulazi u autobus preko, okreće ga, dođe na polazni peron u 15:53 i kreće u 15:55. Nakon tolike pauze, to je stvarno neprofesionalno, uz dužno poštovanje vozačima. Da je došao na terminal u recimo 15:45 pa imao kraću pauzu, ili da je kasnio pa još promjena smjene, očito da pauza mora postojati pa ajde, nema problema. Ali kad autobus stoji 20, 30, 40 minuta i svejedno kasni, to je nešto što ne mogu tolerirat.

Sve točno rečeno, bravo!  yahoo moju glavnu misao si složio u jedan post, zahvaljujem !

421

Vitasoviću, od 15.listopada 2024. ne pljuj u tanjur iz kojeg jedeš.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Portos

Ajmo malo smiriti strasti momci  >hammer<

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

421

@Stilben426
Zakon o mobilnim radnicima predviđa mogućnost odmora vozača koja ti toliko smeta, ili zgražajućeg " da se oni koji plaćaju prijevoz smrzavaju i kisnu dok obavitelja usluge baš briga za sve" ponižavajući vozačice /vozače "aj da su u busu pa da zasluženo jedu nikakvih problema".
Tijekom odmora od 1 sekunde do 30 minuta, vozačice/vozači koriste vrijeme kako njima odgovara jer na WC ne mogu ići kad hoće već kada mogu i gdje mogu, tko im može zabraniti izlazak iz  bus123  da se prošeću ili popuše, istegnu se od sjedenja ili obiđu  bus123 kada mogu ustanoviti/vidjeti/čuti kvar, curenje fluida ili strano tijelo u pneumatiku.
Na terminalu Kvaternikov trg treba vremena da bi otišao do kemijskog ili javnog WCa u podzemnoj garaži, a nitko ne garantira da si prvi u redu ili na redu.
Tko si ti da mjeriš vrijeme i kako možeš znati koliko dugo vozač stoji i čeka sljedeći polazak?
Ulaziš li onda u  bus123 na prednja vrata jer je vozač otvorio SVA vrata, poništiš li adekvatnu kartu ili se švercaš, pa zbog toga šutiš, licemjeru.

Stanka
Članak 6.
(1) Mobilni radnici koji obavljaju mobilnu aktivnost u cestovnom prijevozu moraju najkasnije nakon šest sati neprekidnog rada imati stanku tijekom koje ne mogu upravljati vozilom ili obavljati druge poslove te koja se koristi isključivo za odmor,[/b] osim ako AETR sporazum ili Uredba (EZ) br. 561/2006 Europskog parlamenta i Vijeća predviđa bolju zaštitu.
(2) Radno vrijeme se prekida stankom koja traje najmanje 30 minuta ako ukupni zbroj do tada obavljenih radnih sati iznosi između šest i devet sati, a stankom od najmanje 45 minuta ako ukupni zbroj radnih sati iznosi više od devet sati.
(3) Stanke iz stavka 2. ovoga članka mogu se raspodijeliti na više razdoblja tijekom radnog vremena, s tim da svaka od njih mora trajati najmanje 15 minuta.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Stilben426

Citat: 421  u Siječanj 27, 2025, 19:43:41Zakon o mobilnim radnicima predviđa mogućnost odmora vozača koja ti toliko smeta, ili zgražajućeg " da se oni koji plaćaju prijevoz smrzavaju i kisnu dok obavitelja usluge baš briga za sve" ponižavajući vozačice /vozače "aj da su u busu pa da zasluženo jedu nikakvih problema".
Obratio si se pogrešnoj osobi, ništa od ovoga pod navodnicima nisam rekao ja, nego Citaro 218.

Citat: Citaro218ZG  u Siječanj 27, 2025, 19:03:13Sve točno rečeno, bravo!  yahoo moju glavnu misao si složio u jedan post, zahvaljujem !
Ja i ti govorimo o različitim stvarima. Ti tvrdiš da autobus mora doći na polazno stajalište po dolasku, odmah nakon izmjene putnika. To štima samo za određene terminale na kojima su uvjeti naprosto takvi da zadržavanja na izlaznim peronima ne smije biti, ili moraju biti minimalna jer u protivnom smetaju drugim linijama. To su svakako Borongaj i Kvaternikov trg. Moje se odnosi samo u slučaju dužih stajanja, dužih od 10 minuta. Vozilo mora biti na polaznom peronu najkasnije 5 minuta prije polaska kad je u mogućnosti, ne pod svaku cijenu. 290 dobro oslikava ono što sam htio reći, no generalno je loš primjer jer ona dijeli peron s 237 pa vozači obje linije, ne znajući koja ide prije i ide li uopće, zbog toga ponekad oklijevaju doći ranije kad su u mogućnosti.