Libertas - razno (3)

Autor dulib, Prosinac 01, 2007, 19:46:56

narancasti

Uvedena je nova gradska linija "JAVNA GARAŽA-PILE-JAVNA GARAŽA"
Linija promeuje svaki dan od 07:00-21:00 svakih 30minuta

medo

sto vozi na toj liniji? autobus ili kombi? i koja je ono kombinacije naplate?

narancasti

Neznam zasto je Libertasu bilo potrebno mjenjati gradski raspored :
Sa linije 6 "digli"su jedan autobus,liniji 1C promjenili red vožnje tako da zadnji polazak ima u 13.15 iz Mokošice.
Na linijama 1A,1B,6 od 19 sati vozi po jedan autobus manje
A na četvrtici od 20h vozi samo jedan autobus.....

Zasto su onda nabavljani novi busevi

man750

pa da se imaju cime hvaliti pred izbore. Ionako pare nisu iz njihovih spaga
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

Garage

Citat: narancasti  u Ožujak 17, 2009, 18:39:51
Neznam zasto je Libertasu bilo potrebno mjenjati gradski raspored :
Sa linije 6 "digli"su jedan autobus,liniji 1C promjenili red vožnje tako da zadnji polazak ima u 13.15 iz Mokošice.
Na linijama 1A,1B,6 od 19 sati vozi po jedan autobus manje
A na četvrtici od 20h vozi samo jedan autobus.....

Zasto su onda nabavljani novi busevi

Valjda da se mogu hvaliti kako u Gradu voze samo Cityji. Tko zna koje će buseve prodati. Nešto razmišljam, možda su u bubnju 10 Classica. Još su relativno dobri i novi busevi, možda bi ih mogli bogato "oženiti".

man750

Da prodaju classice ? Pa ti busevi nisu otplaceni, vjeriovatno su pod zalogom.  garage pa oni nisu htjeli prodati ni SL222 (g.br.1 - 5). A imali su ponudu,ali valjda nije bilo dovoljno motivacije.
133 u ZAGREBU
22 u DUBROVNIKU
Jedan u MakarskojMAN750 Autobus ispred svog vremena
- S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N -

maky

Prije sat vremena sam vidio Libertasov SÜ 313 u Omišu i kretao se u smjeru juga. Bio je pun...

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

narancasti

Članak iz Slobodne Dalmacije :

Novi vozni red dubrovačkih gradskih autobusa u kojem se 'uštipnulo' u učestalosti vožnje na pojedinim linijama, najviše na 'šestici' i linijama prema Mokošici, nije naišao na odobravanje dijela građana, ali direktor JGP-a Libertas Božo Lasić govori kako su promjene samo privremene, te da su bile nužne.

- Ovakav vozni red bit će na snazi mjesec dana, možda najviše mjesec i pol, nakon čega ćemo uvesti ljetni vozni red s pojačanim linijama - kaže Lasić i pojašnjava razloge promjena:

- Svake godine u ovo doba mijenjamo vozni red jer vozači moraju iskoristiti svoje slobodne dane i godišnje odmore, a i trebaju se odmoriti od ovog tempa kako bi svi zajedno bili spremni za sezonu. Nastojali smo da građani što manje osjete promjene, ali smo jednako tako i uvažili neke primjedbe - kazao je direktor JGP-a Libertas Božo Lasić.

Primjedbe su se najviše odnosile naprorijeđenu 'šesticu', a u Libertasu govore kako će već od ponedjeljka linija broj 6 biti pojačana. Što se tiče drugačijeg rasporeda vožnji rednim danima i nedjeljom te blagdanom koja je uvedena s novim rasporedom, takva situacija promijenit će se uvođenjem ljetnog voznog reda kada će se ponovno broj vožnji radnim i neradnim danima izjednačiti.

- Ovim privremenim voznim redom mi smo uštedjeli i po 60 tisuća kuna tjedno, odnosno više od 15.000 kilometara vožnje mjesečno što je i te kako značajno u ovim vremenima - napomenuo je Božo Lasić.

Linija od javne garaže do Pila je besplatna
S obzirom na to da su se pojavile neke krive informacije oko linije koja vozi od javne garaže do Pila, moram kazati da je prijevoz minibusom koji vozi na toj liniji u potpunosti besplatan. Znači, nije točno da je besplatan prijevoz samo za vozača automobila koji je parkiran u javnoj garaži već i za njegove suputnike. – napomenuo je direktor JGP-a Libertas Božo Lasić.

kriticar

Libertas opet uvodi liniju , ovaj put 16A bez da istakne njen vozni red. Na terminalu za prigradske linije stoji vozni red od 01.09.2008. na kom normalno nema polazaka te linije.
NA web stranici raspored postoji . Zar je bilo tako teško isprintati i postaviti na tablu koja je samo stotinjak metara daleko od kancelarija, a neko je i plačen za to.
1968 dolazak prvog mana750 na Zagrebačke ulice

1970 i na Dubrovačke

S T E T A - S T O - B A R - J E D A N - N I J E - S A C U V A N

baltika

Dobar dan!

Mogu li ja stici autobusom od airporta Cilipi do Cavtata? Ugodno li ici autobusom?
Znam da ima autobus broj 31. Ali ja cu doci (doleteti) u 15 sati i 25 min., a vrijemja dolazka autobusa do airporta ili rano ili vec kasno.
Kako jos mozem doci do Cavtata?
Napisite molim:
Gdje se nalazi autobusna stanica oko airporta?
Gdje moram prisjesti s jednogo autobusa na drugij (kako se zove stanica)?
Brojevi autobusov?

Oprostite da pisem s pogrjeskami.
Veliki pozdrav iz Rusiji.  :)

medo

najbrže ćeš sa taxsijem, ili ako ti se da čekat oko 16.45 imaš liniju 27 koja staje točno na aerodromu i skreće u cavtat. linija 31 nema polazaka u pravcu cavtata u to vrijeme u koje dolaziš.

baltika

Hvala. Tocno li sam nacrtala?  :)

A  autobus № 27 ce stati oko ulici Stjepana Radica? Citala sam na inet'u da tamo ima stanica "Skola".
Koliko kosta karta od airporta do Cavtata?

medo

hoće, stanica ti je 30ak metara ispod, karta ti je 7kn.

narancasti

Jeli prometuje više linija DUBROVNIK-HERCEG NOVI

baltika