Najdraže linije i naajvozači

Autor tamlover, Prosinac 11, 2007, 22:58:38

Berlingo

Jedan pokojni vozac iz Troleja,a inace bio moj veliki prijatelj, prije 20-ak god. je govorio za linije 2A i 8 da su to penzionerske.Mozda bi to bio bolji naziv?

tramvajac 92

APP:
102 i 105- zbog onih zavoji po Nazorovoj e tu vozač zbilja pokaže šta zna (više na 102 nego 105)
APD:
205-(samo do Markuševca dalje nisam bio još.. zbog toga što uvjek dobijem dojam ko da idem van grada)
210-zanimljiva mi je trasa

conecto

E, moj kolega 421, pa zar nikad nećeš shvatiti (valjda nećeš kad već nisi nakon svih ovih godina)?!?! NAJVOZAČI drže mise tokom vožnje preko razglasa ili barem glazbu puštaju, čekaju i one koji trče kilometar od autobusa, ako treba vrate se po njega urikverc, stanu im gdje god tko mahne ili pita... Odavno je npr. jedna takva legenda otišla u penziju, a na liniji 201 su još godinama pitali za njega. Stao je on gdje god je kome trebalo, pa kad je bio toliko dobar nitko se nije ljutio kad bi uzeo novce a ne bi dao kartu. A ovi danas "kreteni" čak i na liniji 201 dozvole si da prođu stanicu ako nikog nema na vratima ili nitko nije pritisnuo "STOP"...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Mirta

Najdraža mi je linija: 102 Britanski trg – Mihaljevac

Lijepa linija da dušu odmoriš, zbog krajolika i vožnje koja je ujednačena, bez trzanja. I "planinarska" za sve koji su se naumili uspentrati na Sljeme iz Šestina.
Tako i ja, siđem u Šestinama pa stazom preko Brestovca do Sljemenske kapelice, a onda do Grafičara.
Koliko puta sam se na povratku našla u Šestinama kraj crkve sv. Mirka, a autobus malo dalje na stajalištu i pomislim da ne ću stići.
A vozač pričeka  i ne napravi kiselu facu kad uđem i ne starta tako da se koturam po autobusu.
Ako vidi da imam ceker, nasmije se i pita: «Je bilo vrganja?»

To je ljudski pristup potreban u svakom poslu. Ne košta te, a puno znači.

Nikad ne reci:"Nikad!".

MAN19464

da točno samo se niko ne sjeti tako ljubaznog vozača pohvaliti na zet-ovim stranicama,(čast izuzetcima) a da slučajno nije vidio da trčite i da je otišao odmah bi ga prijavili i to anonimno tako da se nemože braniti kako spada

citaro

Što imaš prijavljivati vozača ako nisi stigao utrčati u bus ? Nije on dužan čekati i ogledavati se gdje će netko dotrčati. Putnici sa stajališta su ušli, zatvaraju se vrata i kad se zatvore, kreće se.

MAN19464

ma nisi me razumio ja samo kažemkakvi su putnici samo znaju kritizirati a nikad pohvaliti ili jako rijetko

Berlingo

Pa ako ga je clanica ovog foruma tu javno pohvalila meni je to dovoljno. A iznositi nesto bez dokaza o nekakvom tuzakanju smatram da nije u redu i uopce ne vjerujem da bi jedna takva osoba tako nesto izvela.

conecto

Ajd nećemo sad ovdje još kritizirat putnike! Učestala drukanja, a izostanak nekih pohvala sastavni su dio ovog posla i s tim se svaki vozač mora pomiriti. Najbolje je da te ni ne kude, niti hvale, odradiš pošteno svoj posao i to je to!
A ta čekanja i načekavanja, "vrata ispred noseva", bezveze, neću kometirat! Samo znam da tko god dočeka vozilo JGP na stanici nikad nije ostao, pa makar došao i najgori vozač i najveći "idiot" u ZET-u!
A GDJE JE POANTA?

MAN19464

tamlover

Citat: 421  u Studeni 29, 2009, 14:00:57
Moj prijedlog za najdražu liniju je 207 zbog  mjesta primanja službe (Srebrnjak- do kojeg se može doći samo s linijama 201 i 238 ), disponiranog minibusa ( snažan Caciamali  koji ima ugrađen odličan  Telma retarder ), zanimljive trase koja spaja južni dio Mirogoja preko kazališta Žar-ptica, kroz lakat zavoje nizbrdo , pa kroz Rim  uzbrdo  preko  uske ceste po kojoj domoroci voze  Delta Croatia rally- brže, bolje, jače! (gdje imaš osjećaj da je vrijeme stalo ) i vinograde...

Hehe, linijaprolazi kroz Gorice, a Zagorci buju na ovom forumu znali da je privilegija otpelati se v gorice  ;D

Primjećujem da šoferi malo ironiziraju u ovoj temi. Nije zamišljena da vas se pljuje, nazvana je odavno Najdraže linije i naaajvozači i zato prepustite korisnicima vaših usluga da prema bilo kojem subjektivnom kriteriju poklone pokojem vozaču ili liniji neku lijepu riječ. Hvala vam.
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

421

Zapadnjačko razmišljanje koje nije primjenjivo na istočni dio jer nema tvog istog vozača koji vozi na istoj liniji s istim autobusom.
Pokušao sam predočiti liniju iz mog kuta gledanja, ali  tekst nisi citirao do kraja tako da se stječe potpuno suprotan dojam s završetkom na vinogradima što je tipično za Zagorce.
No kako si danas jamačno čistio snijeg i pritom ispijao kuhano vino, dobiš  ;D.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

vozac0607

za mene su super linije za Goranec,onda 261-262 a od posebno fora vozača izdvojit ću gosp.Adila Mehića iz APD

conecto

Iako ne podržavamo objavu osobnih podataka ovdje na forumu, ova zadnja je fakat dobra
>rigoleto<
A GDJE JE POANTA?

scorpio

Evo pohvalio bih gospođu koja je jedina među svojim kolegama vozi APP linije (113,114,115 i 116),za mene značajna 115.Gospođa zna svoj posao,jedan mi je vozač rekao da je ona u ZET-u od početka 90-tih godina :o zato svaka čast.Ne znam ima li uopće vozačica autobusa u APD i APVG?? ???