Povijest (stare fotografije, podatci itd.)

Autor markost, Ožujak 12, 2008, 18:19:12

Paško

Citat: maky  u Lipanj 26, 2010, 17:20:32
Ovo je jučer nabrzinu rađeno,  nemam puno vremena.

- izbačeni su rashodovani iz sadašnjeg popisa, a 685 i 687 su ostali jer iako su odjavljeni još se nisu konkretno počeli nešto posebno "čerupati" pa to onda tehnički gledano nije rashod
- nove slike će bit dodane
- vozni park je sastavjen uz pomoć starijeg kolege, pa ću morat provjerit s njim što je točno, a što ne.  Pošiljka MAN-ova za MIS sigurno nije imala g.b samo do 517, jer smo se još do par godina unatrag vozili u legendarnom g.b. 542, koji je također dio pošiljke za MIS `79.
- g.b. 668 i 669 neznam šta su bili. Ne vjerujem da su Ikarusi jer je Ikarusa bilo 68, a ako sam dobro brojao i u našem ih je popisu točno 68. Prije mi izgleda da su to 2 Sanosa koja su mi sumnjiva, ali neću stavljat ako nisam siguran
- g.b. 685 i 687 sam već objasnio gore
Dobro.
Ono o MIS-u je mislio za MANove 890.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

troosovinac

668 i 669 su ikače s man-ovim motorom zadnje ikače koje su došle........
bela lađa

maky

Citat: troosovinac  u Lipanj 26, 2010, 22:41:39
Jesu to dugopoljci?!

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

Citat: maky  u Lipanj 26, 2010, 23:23:27
Jesu to dugopoljci?!
nisu za dugopolje su vozili 656,657..
bela lađa

maky

Citat: troosovinac  u Lipanj 27, 2010, 09:19:47
Citat: maky  u Lipanj 26, 2010, 23:23:27
Jesu to dugopoljci?!
nisu za dugopolje su vozili 656,657..
A dodat ću ih, al mislim da imamo problem, jer po tome u popisu ima onda 84 Ikače (ponovno sam brojao  ;D ), a Promet ih je imao 78...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Je to su bili zglobni Ikarusi i to opiturani u prometovu žuto-crnu boju ka šta su bili opiturani i TAM-ovi. E i još san se sitija i dva zglobna Ikarusa starijeg tipa koja su bili u vrime kad i MAN-ovi 890, ali se nažalost ne mogu sitit g.b. Bili su plave boje i bili su jako visoki , a prozori su im imali otvore do po prozora. Sičan se i trke između MAN-a 890 i tog Ikarusa sa semafora kraj solinske. Bija san u Ikarusu koji je dobija taj dvoboj. To su bile vožnje!

troosovinac

Citat: markost  u Lipanj 27, 2010, 12:08:34
Je to su bili zglobni Ikarusi i to opiturani u prometovu žuto-crnu boju ka šta su bili opiturani i TAM-ovi. E i još san se sitija i dva zglobna Ikarusa starijeg tipa koja su bili u vrime kad i MAN-ovi 890, ali se nažalost ne mogu sitit g.b. Bili su plave boje i bili su jako visoki , a prozori su im imali otvore do po prozora. Sičan se i trke između MAN-a 890 i tog Ikarusa sa semafora kraj solinske. Bija san u Ikarusu koji je dobija taj dvoboj. To su bile vožnje!
da to su prvi ikarusi  popularni BRAČA BAJIČI,a g.b. saznat ču!!!!!!!
bela lađa

maky

Kolega je napisao da su to bili MAN-ovi:
Citat: STress  u Ožujak 09, 2010, 18:30:42
Solo; prvi zglobni busevi u Prometu su bili, čini mi se, MAN-ovi "braća Bajić", garažni brojevi 490-493, došli malo prije MIS-a.

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

troosovinac

znam al je spomenia dva ikarusa starija  na njih san mislia
bela lađa

Paško

Citat: maky  u Travanj 28, 2008, 21:55:12
Zanimljiva naljepnica u staroj Mečki:
http://i29.tinypic.com/1zpics1.jpg
I g.b. 146 ima tu naljepnicu, ali je na nju prelipljena druga, sa iston porukom:

A eto, biće nije ima motor, pa su mu ga stavili. ;D

maky

Da, ali na Mečki je netko kemijskom na tu naljepnicu napisao "ugrađen 1849."   :)evil

Možda to i je jedan od ta 4 TAM-a, ali neznam koje su boje oni bili. TAM g.b.2 je imao Pall Mall reklamu i brzo je otišao u rashod nakon što je imao sudar. TAM g.b.1 je bio bijeli od onda otkad ga se ja sjećam (uglavnom sa linije 1), ali neznam jeli prije imao šta. Ono što sam siguran, a to je da je njemu prednji branik bio bijele boje. E sad, dali je pobijelio kasnije li je otpočetka bio bijel, to neznam...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

markost

Ja baš i nisam siguran da je ono g.b. 1 i da je ono uopće Prometov bus. Prvi argument je da je g.b. 1  bija bijeli ,ali je ima jednu plavo -sivu tanku crtu koja se iza srednjih kola širila.Drugo , g.b. 1 nije nikad limarija bila u onako lošem stanju, treće, ako je ono neka reklama nju nije sigurno nikad ima. Inaće sam  g.b. 1 jako dobro poznava jer me svako jutro vozija u školu ( linija 20). G.b.2 sigurno nije jer je on uvik bija  crveno-bijeli. Inače između njih dva je jedina razlika bila ta da je g.b. 2 ima debela tapecirana sidala, a g.b. 1 bijela drvena sidala. Tada je g.b. 2 sa tim sidalima bija prava udobnost. Solo TAM-ovi sigurno nisu jer su bili bijeli samo kad su bili novi,posli opiturani u onu Žuto-crnu boju.

2062 036

Jeli ko zna, jesu li stariji sg220 bili opiturani u ovu shemu bojanja ka sadašnji sg220 samo s drugin tonon žute boje,i jeli taj ton boje bija ka onaj na Tamovima?

markost

Šta se tiće starih SG 220 dva su bili u toj žuto-crnoj shemi(g.b. 573 i 576), a ostala tri su imali reklame Pall-Mall, Auto roller i Lord Extra(taj mi je bija najdraži jer je ima novi motor i iša je ka metak).

Paško

Pomoću mvgmainza našao sam Mercedese iz Fürtha:
http://www.nahverkehr-franken.de/bus/fuerth_alte.html
Druga slika serije 361-377 je g.b. 78!
Ovdje se čak vide ostaci reklame:
http://i248.photobucket.com/albums/gg173/neki_2008/235845.jpg
Znači, serija 67-80(?) je iz Fürtha.