Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

Boki651

Citat: Shole  u Srpanj 02, 2010, 12:44:57
Kod nas bi to moglo upalit eventualno na prigradskim linijama, što u jednom dijelu već i je na liniji 32 Lovran-Mošćenice-Brseč i 35 Opatija-Poljane-Veprinac koje je preuzeo Autotrans.  Busevi su bolji, moderniji, uredniji, karte su puno skuplje, vozni red lošiji a općina sufinancira jednako kao i dok je Autotrolej vozio.  I sad vi meni recite tko je profitirao tom promjenom?

Naravno nije kad je ve napravljeno zbrda zdola. Ne znam kako je Trans mislio privući putnike skupljom kartom i besmislenim voznim redom.

Da je ponuđača prijevoza više, mišljenja sam da bi sve sjelo na svoje mjesto. Tj. ne bi bilo monopola, a čim nema monopola, svima je bolje. Ovako, trpi i muči.

SaNjIn

Citat: Shole  u Srpanj 02, 2010, 12:44:57
Kod nas bi to moglo upalit eventualno na prigradskim linijama, što u jednom dijelu već i je na liniji 32 Lovran-Mošćenice-Brseč i 35 Opatija-Poljane-Veprinac koje je preuzeo Autotrans.  Busevi su bolji, moderniji, uredniji, karte su puno skuplje, vozni red lošiji a općina sufinancira jednako kao i dok je Autotrolej vozio.  I sad vi meni recite tko je profitirao tom promjenom?
mislim da si se zeznuo ovdje..busevi jesu moderniji istina..al da su skuplje karte nebih se složio..dapače za ove koji žive u poljanama je jer oni plate punu cjenu od 10 kn dok su u troleju plaćali po zonama..al za Veprinčane je bolje jer dojde jeftinija karta (opatija-veprinac 10 kn) a bogami i koliko sam ja primjetio vozni red je dosta dobar..čini mi se da više puta projde trans ovdje meni ispod kuće nego trolej..

jedan_019

Uhhh... Pročitao sam ovu temu i vrlo malo se raspravljalo o liniji 1. Reorganizacijom linija (1, 1A i 2) se trebalo puno toga promjeniti, osobito sad ljeti, odnosno u ljetnom voznom redu.

Prijašnjih godina su linije 1 i 2 pokrivale rute prema plažama, što znači da su se čak na 2 linije trebali slati dodatni busevi preko ljeta kako bi se zadovoljile potrebe kupača :) Naravno da su tada povećani i troškovi i zapravo tu nije bilo uštede ni u kojem smislu.

Sad da se vratim u sadašnjost. Nestrpljivo sam čekao dan kada će objaviti ljetni vozni red, pogotovo za liniju 1, jer ta linija je po nekome logičnom razmišljanju nastala kako bi se smanjili nepotrebni troškovi koji su se stvarali na one dvije linije iz teksta gore. Dakle, očekivano bi bilo više polazaka kad ono šok XD! Stanje je još gore nego preko zime kad se na toj liniji ne vozi toliki broj ljudi kao preko ljeta.. Autobusi su pretrpani, pa čak se događa da vozači ne stižu svoje vozno vrijeme. Jednostavno rečeno > katastrofa!

I na kraju kad čovjek pomisli da su barem nešto dobro napravili u toj reorganizaciji... na kraju se samo pogoršala stvar.

Za zadnje polaske ste već sve naveli.. Isto katastrofa što zadnji autobusi voze oko 23 sata i jako loša odluka ispravljanja ljetnih voznih redova (za zadnje polaske) a da se nigdje nije napomenula pogotovo na stranici Autotroleja.

Kao što je netko i napisao, možemo mi tu prigovarati koliko želimo, promjena neće biti (mislim u boljem smislu).

Pozdrav do idućeg javljanja :D

kico101

Kao prvo, dobrodošao na Forum ( možda malo predstavljanje ;) ).
Ova mala analiza više manje drži vodu, jedino nisam siguran da su ovakvu jedinicu formirali zbog ljetne sheme i smanjenja troškova proizašlih iz dodatnih autobusa na nikad ranije numeriranoj liniji za kupače Pećine-Bivio.
Ono što je izvjesno, je trenutno žestoka racionalizacija poslovanja i štednja na svakom koraku. Upravo zbog toga ( a postoje naznake daljnjeg kresanja voznog reda stupanjem na snagu tzv,. zimskog vr ), nemam prevelike volje secirati ova posljednja "povećanja standarda JGP". Osim što na nekim linijama autobusi grabe kilometre gotovo potpuno prazni ( čemu uopće ovakva 2A, zatim 4A, 5A, 8, a da ne govorim o prigradskim linijama ), druge ( poput 1,2,7,7A ) imaju vozne redove koji su ( da budem pristojan ) neozbiljni. Samo, izgleda, da se neke linije ne smije dirati, iz ne znam kojih razloga, ali sigurno ne racionalnih ( neću spominjati linije da ne otvaramo kvartovske rasprave ).
Samo jedan primjer: slučajno sam neki dan promatrao na Plumbumu kako iz pravca Kostrene svakih 20-ak minuta prolazi monotral ( 500 i još jedan, mislim 455 ), dok 1-ca prolazi svakih cca 25-30 minuta. Ovo nije pretjerivanje, već sam izmjerio. Na stajalištu ispred Towera jučer oko 19,05, ispred cicimicija čeka barem 20-ak ( ako ne i više ljudi ), pa se pitam čija li je ideja ukinuti 1B nedjeljom u ljetnom razdoblju kada je izvjesno da bi bila popunjena bolje od 2A,3,5A i 8 zajedno, itd, itd,.....
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Prigrad je nešto sasvim posebno (iako službeno više nije), i tamo se apsolutno ništa ne dira osim ako lokalne jedinice samouprave to ne traže.  10/10A idu svako malo, sad sa monotralima zato jer Kostrena to plaća.  Oni su tražili X polazaka, oni su ih platili po tarifi za prijeđeni kilometar i to vozi, pa makar bio nijedan putnik unutra !   A grad ako misli imat jak v.r. na gradskim linijama mora to sam isfinancirat. 

kico101

Pa zar nije bitan broj pređenih kilometara? Treba samo prebaciti prijeđene kilometre "praznih" linija na one "pune" i vuk sit, a ovce na broju. Ali, da, treba mijenjat tablice, a tko bi to sada radio na +35. :)evil
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

jedan_019

Hvala na dobrodošlici  8)

Da, stvarno linija 2A nema baš smisla i to pogotovo što su polasci toliko rijetki. Al zna biti od velikog spasa kad čekaš šesticu po pola sata i duže (zbog kašnjenja najčešće) pa dođe 2A...

Za liniju 1 mi je jedini logičan zaključak bio taj koji sam naveo, ali eto oni imaju neke svoje principe kao i za liniju 1B s kojom znam dosta puta ići iz Towera i uvijek bude od 3 do 6,7 ljudi. Za drugi smjer nebih znao kakvo stanje bude.

(Jel ima negdje neka tema gdje se ljudi predstavljaju?)  :-X

tramvajac 92

Bari

Ovo je 585 na 1A s polaskom iz grada u 9.38. Dolaskom na ovo raskrsce (vidi se spomenik) trebao je skrenuti desno. Ali mi vozaci ponekad imamo pravo na gresku kao i svi drugi. Nista se strasno nije dogodilo. Samo je 15m produzio. Shvatio je sta se dogadja, stao i popravio situaciju voznjom unazad kad mu je to omogucio kamper koji je bio iza njega.

By: Berlingo
KREPAT MA NE MOLAT !

Ruske

neznam koliko je pametno i sigurno bilo voziti unatrag...ipak do nije auto od 4m nego bus...al ok, glavno da je sce ok bilo

Mirta

Budući da smo kolega Berlingo i ja jako dobri preko PP-a, zamolio me da objavim ovu sliku. Rado to činim.

Ovo je slikano danas u 15.38. Normalna ljudska pogreška. Ovo je 655 na liniji 3. Vozač ispravlja novonastalu situaciju i vraća autobus na pravu trasu.

Aparat uvijek sa mnom, makar mu je poklopac od baterija zalijepljen sa selotejpom!
Nikad ne reci:"Nikad!".

Shole

Shit happens.  A mogo je produžit trasom 3A uz policiju, nije da je neka važna stanica gore na N.C.

Mirta

Mislim da će svima biti jasno tko je autor ovih slika.

656 tamo gdje nikakva linija ne prolazi.

I par metara dalje gdje već vozi 7A.

I nečiji ljubimac s neobičnim displejom u Marčeljevoj Dragi još prošli mjesec.

Nikad ne reci:"Nikad!".

Bari

Znam da je slika kvalitete nula, ali neka i to bude zabilježeno. Autobus na liniji 6 dolazi ulicom Drage Gerveisa iz pravca Donje Vežice i skreće prema centru. U pitanju je 614. Em što je slika nikakva, još se i ovaj Taljan našao na krivom mjestu u krivo vrijeme. Ako slika nevalja nek je moderatori slobodno brišu.

KREPAT MA NE MOLAT !

Ruske

ovaj, jesam li nesto propustio? zasto bus isao po d gervaisa?