Gradske linije 1 - 9

Autor NP-549, Svibanj 05, 2010, 21:23:37

dragec52

Haj. Zar nije kolegijalno i fer pomoći kolegi koji ima nejačak bus pa ga sustigneš i da neideš lišo iza njega pretekneš ga i kupiš putnike do okretišta i on opet tebe pređe i nastavi biti ispred tebe i TO je TOOOOOOOOOOOOO, koje tu ima mudrolije i rasprave. Pa to su situacije svakodnevne pogotovo kad je kolaps u gradu. Osobno bi mi odgovaralao da sam treći u karavani buseva iste linije - super ali ne mogu to gledati i biti svjestan kako je onom prvom. A šefovi  ??? kako koji. Mudri i pametni će to podržate, manje pametni će pitati što ih nisi pitao a oni drugi će ti složiti prijavu za neodržavanje reda vožnje. I malo uvlakitisa - na sreću ovih zadnjih nema. I ja sam pomagao i MENI su pomagali.

Berlingo

Zar se ovdje radi o redu voznje ili neredu? Ocito je je da je svaki dan veliki nered na toj liniji kojeg ne kuhaju vozaci nego samo rade po necijim idejama koje se nisu pokazale bas dobre. Zar nije ocito da je linija 2 promasaj? Forum prate i ja bi ih molio ovim putem da vozaca ne diraju jer nista lose nije napravio. Molio bi i jednu osobu s ovog foruma i radi u Troleju da isto pomogne jer ta osoba pozna puno ljudi i moze to. U buduce cu paziti da ovakvih stvari ne bude tu jer davno sam stavio do znanja svima da sam uvijek na strani vozaca i ja protiv svojih kolega necu pisati!
A mozda je ipak ovo normalan grad pa ce netko prepoznati svoje greske i priznati da je ovakvo stanje na terenu jako lose i da nesto treba mjenjati?

shef

Moj odgovor na sve ovo: 1 Trsat - Bivio; 2 Srdoči - Pećine.
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

mivano

Citat: shef  u Rujan 11, 2010, 19:39:14
Moj odgovor na sve ovo: 1 Trsat - Bivio; 2 Srdoči - Pećine.
na kraju će tako i bit (tek je počelo s Grohovom i Rastočinama)

mile

Citat: Shole  u Rujan 06, 2010, 16:05:54
Naravno da bi mogla. Samo onda treba vratit onaj stari vozni red sa dva cjelodnovena busa.  Doduše postavlja se pitanje šta će ustvari bit od tog pompozno najavljivanog kampusa na Trsatu - Tehnički fakultet zadnjih par godina ulaže silne pare u obnovu i opremanje i stoga čisto sumnjam da će preselit,  Ekonomski se pred par godina preselio u novoopremljenu zgradu i čisto sumnjam da će opet selit, Pomorski nije nikad ni razmišljao o selidbi, Hoteljerski je ionako u Iki, koliko sam čuo u zadnje vrijeme ni Građevinski nije zainteresiran za seobu, i dolazimo do tog da je upropašten elitni dio grada sa zgradurinama u koje će uselit samo Medicinski i Filozofski fakultet.  Žali bože silnih para.  Još jedna investicija tipa Bazeni, Atletska dvorana.... koje ničem neće služit, a zadužili nas pitaj boga za koliko godina unaprijed

Kasnim jedno dobrih 5 dana al nisam mogo odolit  ;D. Neće se ni medicinski preseljavat, uloženi su pusti šoldi, sadašnja lokacija je odlična, sve je sređeno, par novih zgrada (sagrađenih unutar 10 god.), a i toliko ima specijaliziranih prostorija, opreme, ventilacije, bla bla., neće medicina tako lako  8) bus123

jedan_019

Citat: NP-549  u Rujan 11, 2010, 17:29:45
Citat: kico101  u Rujan 11, 2010, 17:05:28

Ako šefovi tako rezoniraju i ne dopuštaju samoinicijativu u dobroj namjeri

Strogo zabranjeno u Autotroleju !!!!  Šta to tebe briga, to nije tvoja stvar, ti su tu da voziš ili da čekaš, a ne da misliš !

Koliko je meni poznato, vozač je taj koji će javiti prometniku svoje probleme (kašnjenja i sl.), a prometnik je taj koji će odlučiti kako će reagirati na određene situacije. Prometnik mora pratiti stanje. E sad, ako vozači sami ovako kao što je bilo na slici zaobilaze i s time misle da "pomažu" nekome, opet najviše ispaštaju putnici jer će se iza njega stvoriti rupa i bit će razmak veći nego što treba. Primjer koji sam doživio od prije godinu dana: vozač na liniji 6 je sa Podvežice krenuo 5 minuta ranije. Vozač iza je vidio to, prigovorio je osobi koja je bila s njim te je također krenuo ranije... Nakon par polazaka, nastat će rupa između 2 vozila i opet gužva, zastoji, bla bla bla sve se veže jedno sa drugim. To bi se trebalo kontrolirati, očito se ne kontrolira dovoljno jer i dalje se kreće ranije...

Znači sad je sve jasno kad čekam bus i nema ga pola sata...  :-\

BARCODE

Nebih se složio sa tobom evo zašto:
1. Prometnici više nemaju veze sa tokom prometa tu su dispečari koji imaju shemu prometa pred sobom i moraju riješavati svaki zastoj.
2. Ako je uigrana ekipa vozača na jednoj liniji imaju mobitele pa čak i kad prođu jedan pred drugog razumiju se na motove ubrzavaju usporavaju kreću ranije ili kasnije rade sve kako bi održali kontinuitet u prometu
kao sto je Dragec rekao pomogneš kolegi koji kasni i zatrpan je u gužvi on prođe par stanica prazan  nadoknađuje svoje vrijeme i nema nikakvih rupa ako se to isto dogodi tebi onaj koji je iza pomaže. U tim situacijama ne mogu ništa ni prometnici ni dipečari jer dok se oni snađu posao je već odrađen. Samo na liniji moraju biti fer igrači i sve se riješava mislim da će se kolega Dragec složiti sa ovom tvrdnjom.
3.Neki put je najbolje neraditi ništa nego kako ide ide jer koliko se ti  trudio, a kasniš putnici njurgaju i prigovaraju kao da si ti kriv što je gužva u prometu.
Za prave prijatelje idem kroz pakao,a neprijateljima ću rado pokazati put do tamo.

jedan_019

Moglo bi se to i bolje organizirati. Jer zastoja će uvijek biti bilo 5 ili 15 vozila na liniji dok se ne počnu uvoditi trake samo za JGP, al to bi već trebala malo bolja i veća reorganizacija i prometa za što se nema para, a možda i struke. Tj. ima struke al ih nitko ne sluša...

kico101

Citat: jedan_019  u Rujan 11, 2010, 22:35:30
počnu uvoditi trake samo za JGP, al to bi već trebala malo bolja i veća reorganizacija i prometa za što se nema para, a možda i struke. Tj. ima struke al ih nitko ne sluša...
Volio bih da mi objasniš pozicije u Rijeci gdje bi se te trake još mogle uvesti, a da ne zaustavimo ostali promet. Za dovoljnu kilometražu tih traka ( koje bi stvarno ubrzale promet autobusa ), treba porušiti pol grada. A i tada bi se iste koristile kao free-way za one kojima se žuri ili bi se zaustavljalo na 5 minuta.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

tramvajac 92

Citat: kico101  u Rujan 11, 2010, 23:25:10
(...)A i tada bi se iste koristile kao free-way za one kojima se žuri ili bi se zaustavljalo na 5 minuta.
Da ti je kazna u visini mjesečne plaće i da se stvarno naplaćuje mislim da ti se odjednom nebi više toliko žurilo  :)evil (ne ciljam na nikog posebno)

Shole

Da al naši prometni redari, a i policija uvijek izjavljuju kako oni žele djelovat preventivno bla bla bla.... Ma šta imaš djelovat preventivno na kretenčinu izbrijane kockaste glave koja BMW parkira na mjesto za invalide !!!  Udri po džepu, i to po mogućnosti Finskim modelom, kazna s obzirom na primanja, samo šta to kod nas i nebi imalo nekog efekta jer taj s tim BMW plaća državi doprinose na osnovu 2200 kn plaće.

jedan_019

Citat: kico101  u Rujan 11, 2010, 23:25:10
Citat: jedan_019  u Rujan 11, 2010, 22:35:30
počnu uvoditi trake samo za JGP, al to bi već trebala malo bolja i veća reorganizacija i prometa za što se nema para, a možda i struke. Tj. ima struke al ih nitko ne sluša...
Volio bih da mi objasniš pozicije u Rijeci gdje bi se te trake još mogle uvesti, a da ne zaustavimo ostali promet. Za dovoljnu kilometražu tih traka ( koje bi stvarno ubrzale promet autobusa ), treba porušiti pol grada. A i tada bi se iste koristile kao free-way za one kojima se žuri ili bi se zaustavljalo na 5 minuta.

Primjer: od Fiumare preko Adamićeve i Trpimirove do Krešimirove dvosmjeran promet SAMO ZA JGP, dok bi se Riva od Žabice do HNK koristila za ostali promet isto dvosmjerno, svaki smjer 2 trake. Samo kroz taj dio bi se smanjile kolone u kojem autobusi čekaju po 10 minuta da ga se prođe. Možda čak žute trake i kroz Krešimirovu. Samo unutarnje dvije bi koristili ostali sudionici u prometu. Naravno da za taj podhvat treba novaca kojeg nitko ne želi dati, tako da...

Napomenuo si "...a da ne zaustavimo ostali promet..." > što se mene tiče, a trebalo bi se ticati i drugih, to tzv. zaustavljanje prometa bi valjda konačno doprijelo u glavu vozačima automobila koji se vole voziti u koloni i tada bi  trebali početi koristiti JGP - naravno ako se i dalje ne žele voziti u kolonama po pola sata.

(Rušiti grad ne treba. Vidite i sami koliko je gradu stalo do smanjenja prometa. Pa ni jedan metar biciklističke nema... barem za nju se nebi trebalo rušiti ništa.)

A ono da redari ne žele kazniti nikoga tko parkira nepropisno sa "makinama" i ostalim autima... To redar prvo provjeri registracije da se uvjeri kako neće kazniti nekog sina/kćerku ili ostalu rodbinu koja mu radi u policiji ili negdje u nekom uredu političara... Tek kad to provjeri, slijedi kazna ili ipak ne  >:( :(

kico101

Dvosmjerni promet autobusa od Fiumare do Žabice kroz Adamićevu je, bojim se, još uvijek science fiction, sve dok se ne riješi problem autobusnog kolodvora na Žabici i tamo napravi jedan veliki rotor. Uvjeren sam da cesta D-404 stoji upravo zbog tog problema, a ne zbog opremanja tunela, koji je, praktično. već odavno gotov. Dobro, recimo da je taj problem riješen. Ubrzava li to promet autobusa bitnije. Držim da ne. Zašto? Nakon tog koridora, ponovo se ulazi u zakrčeni pravac kroz Krešimirovu na jednu stranu, a sdruge strane i nije problem protoka preko Rive. Sa istočne strane usko grlo je preopterećena Strossmayerova koja se može rasteretiti sa otvaranjem D-404. Ugradnja žute trake u Zvonimirovu je praktički nemoguće, jer i ove 2 uske trake sa svake strane su jedva dovoljne da propuste sav promet. Očekivati da ljudi preko noći promijene navike dolaska u grad osobnim automobilima je poprilično nerealno. Reći ćemo, pa zašto smo uopće kupovali i registrirali aute, da stoje parkirani. Ovdje se nešto može promijeniti samo, ako gorivo poskupi 100%, a država subvencionira gorivo za autobuse ( slično kao plavi dizel za ribare ).
Dodatne žute trake na drugim koridorima su gotovo nemoguće, jer gdje i ima prostora ( primjer Šet. XIII divizije ), on se koristi kao parking ( nakon što su postavljeni stupići na pločnike ). Želite radikalan način: prenamjenimo velika parkirališta Delta, Obala i Školjić, te garaže Zagrad, Stari grad i Ciottina u parkove i poslovno stambene prostore, pa kada u gradu bude par tisuća parkirnih mjesta manje, tada ćemo bit prisiljeni u grad doći busom. Ali ne, gradi se još garaža u užem centro; Gomila, na prostoru bivše Transove garaže itd. I tu priča o poboljšanju JGP završava. Zasad.
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

Shole

Moje mišljenje je da bi se žuta mogla napravit (barem dio) i u Strossmayerovoj.  Kod izlaza Kamove na Piramidu jer prilično široko. Otvaranjem D404 mislim da bi bilo krajnje vrijeme za rekonstrukciju spomenute Strossmayerove. Pločnik je prilično širok s obje strane. Da se ukrade jedan dio i da preostale vozne trake budu malo uže (ko vanjske u Zvonimirovoj) mislim da bi ostalo dovoljno prostora za žutu sa desne strane. Naravno, parkiranje ni pod razno ni s jedne ni s druge strane, što se može rješit visokim trotarom i stupićima.  Pa imaju čudo prostora ispod istočnog izlaza pa nek si tamo parkiraju aute, nemoš živit praktički u centru grada i parkirat si auto pred ulazom

Berlingo

Koliko ja poznam svoj grad,dobar dio te ulice vec i ima stupice. Tako mi se ne cini bas da bi to bila neka velika investicija kad bi ih trebalo postaviti tamo gdje ih sad nema. Ali opet gdje ce onda ti ljudi s autima koji tamo stanuju? No to je vec pitanje za nekakav Rijeka-promet pa bas nebi ja puno o tome.