ATP Šibenik - razno

Autor Tomek, Studeni 23, 2007, 14:07:28

TAM

Dani ponosa i slave!

buSHunter795

Citat: TAM  u Lipanj 20, 2012, 10:52:03
Citat: jadrantrans vrgorac  u Lipanj 20, 2012, 10:00:51
Citat: TAM  u Lipanj 18, 2012, 18:38:39
Pronašao sam Legendarnog TAM-a 331A113VT koji je otišao u rashodovane autobuse. :(
...
Jel to onaj sa početka filma "Kako je počeo rat na mom otoku"?
Ja mislim da je
Tako je...

peron24

Bravo,imaš sjajnu moć zapažanja ;) u vrijeme snimanja filma (jesen 1996) ŠI 650T  je bio jedan od reprezentativnih autobusa u firmi,a pošto su prva 3 AV 120 u to vrijeme vozili za Njemačku,upravo je ta visoka Avtomontaža korištena za snimanje filma.To je ona prva scena kada se Blaž sam vozi u busu a na radiju se emitiraju vijesti sa ratišta.Na snimci se nevidi tablica budući da se radnja odvija 1991 kada su korištene ex-yu tablice.
http://imageshack.us/photo/my-images/52/fotografija0184.jpg
Ova njegova slika među rashodovanim busevima je stara barem 2godine,iza njega se vide O305-ice ŠI 429 AE i ŠI 433 AE i AV 120 ŠI 877 BF.
I dalje sam uvjeren da će ga vratiti u promet na lokalne linije.

stipe protega

Da to je taj autobus.U filmu ga je vozio vozač Šupe.

TAM

Citat: peron24  u Lipanj 20, 2012, 18:33:05

Bravo,imaš sjajnu moć zapažanja ;) u vrijeme snimanja filma (jesen 1996) ŠI 650T  je bio jedan od reprezentativnih autobusa u firmi,a pošto su prva 3 AV 120 u to vrijeme vozili za Njemačku,upravo je ta visoka Avtomontaža korištena za snimanje filma.To je ona prva scena kada se Blaž sam vozi u busu a na radiju se emitiraju vijesti sa ratišta.Na snimci se nevidi tablica budući da se radnja odvija 1991 kada su korištene ex-yu tablice.
http://imageshack.us/photo/my-images/52/fotografija0184.jpg
Ova njegova slika među rashodovanim busevima je stara barem 2godine,iza njega se vide O305-ice ŠI 429 AE i ŠI 433 AE i AV 120 ŠI 877 BF.
I dalje sam uvjeren da će ga vratiti u promet na lokalne linije.
Autobus je uklonjen iz prometa prije dva mjeseca i slikao sam ga u ponedjeljak 18.0.6.2012. i kako ova slika može biti stara 2 godine? Aj molim te objasni mi.
Dani ponosa i slave!

TAM

Kad sam slikavao TAM-a 331A119VT uhvatio sam TAM-a 260A116P sa registracijama i ne izgleda da je rashodovani autobus ijako su kraj njega rashodovana  Bova Futura I TAM 331A119VT. Ovaj autobus nam je bio zamjenski autobus za TAM-a 331A119VT i bus je u boljem stanju u unutrašnjosti nego Volvo Aabenraa koja nas je kasnije vozila.
Dani ponosa i slave!

actros

evo još jedan vincek na radu u šibeniku

zagorec

Koliko vincekovih autobusa ima na radu u Šibeniku?

stipe protega

Tam 331 Vt 119 - ŠI 650 T,u filmu je imao Tam motor , kasnije je ubačen motor Mercedes i vodeno hlađenje,radio na preinaki ing.Branko Beg,nažalost danas pokojni,vrhunski znalac za autobusnu industriju.

peron24

Visoka Avtomontaža ŠI 650 T je više puta bila povlačena iz prometa,pa sam zato pomislio da je ova njezina slika skinuta sa interneta i da je stara 2 godine.Jesi li još nešto vidio od rashodovanih buseva osim Bove?
Od Vincekovih autobusa na lokalnim linijama zadnja 4 mjeseca su stalno dva prigradska Mana,plavi VŽ 264 KM i bijeli VŽ 312 KN.
Ostali busevi su međugradski,tako da oni samo povremeno voze ATP-ove linije.To su crvena Setra 415 HD,Volvo B12 koji je imao prometnu,novi Starliner VŽ 969 HK i troosovinski Volvo 9900 koji vozi za Zagreb.
U travnju sam jedno dvaput vidio Iveco Daily na jednoj lokalnoj liniji,a na slici vidimo da stiže i Transliner.
Zna li netko šta se dogodilo sa Atp-ovim O302-icama iz 70-tih?Jesu li možda nekome prodane jer je privatnik Zorzi zi imao jednu takvu ŠI 949 AB.Vozila je od 1995 do 2005.

tomekk

Vincekov Transliner je već doma jer su od danas opet počele radničke linije za Calzedoniu...Dolje su 2 MAN-a i bijeli i zlatni Volvo.Ostali autobusi uskoče po potrebi i kad su slobodni...
Život je kao matematika - ako ide lako, vjerojatno nešto radite pogrešno
RIP Grga

VISEON

ZorziZi je ex Jadranturs, prije je bila u ATP-u u boji Jadrantursa s natpisom autotransport šibenik. Ostale 302 su rashodovane , zadnja je vozila negdje do 1997. liniju za Split preko Boraje.

Vidim da se ovdje ne piše, ali sam možda ja u krivu, ali evo ako se ne zna, a to je bitna inforamacija, Grad Šibenik je zainteresiran za preuzimanje cijelokupnog ATP-a Ši. Odrađeni su već razgovori s doministrom financija u s vezi potraživanja države, kao i iz istupanja ATP-a  Ši iz AP Vž grupa u stečaju. Nakon toga bi se večinski dio prenio na Grad Šibenik.

actros

današnja linija Ši-ST u 18h i natrag u 20h sa sigurnosti se može nazvati naj-exkluzivnija linija u hrvatskoj  ;) odvožena je vincekovim starlinerom  8-8

TAM

Citat: peron24  u Lipanj 26, 2012, 18:33:28
Visoka Avtomontaža ŠI 650 T je više puta bila povlačena iz prometa,pa sam zato pomislio da je ova njezina slika skinuta sa interneta i da je stara 2 godine.Jesi li još nešto vidio od rashodovanih buseva osim Bove?
Od Vincekovih autobusa na lokalnim linijama zadnja 4 mjeseca su stalno dva prigradska Mana,plavi VŽ 264 KM i bijeli VŽ 312 KN.
Ostali busevi su međugradski,tako da oni samo povremeno voze ATP-ove linije.To su crvena Setra 415 HD,Volvo B12 koji je imao prometnu,novi Starliner VŽ 969 HK i troosovinski Volvo 9900 koji vozi za Zagreb.
U travnju sam jedno dvaput vidio Iveco Daily na jednoj lokalnoj liniji,a na slici vidimo da stiže i Transliner.
Zna li netko šta se dogodilo sa Atp-ovim O302-icama iz 70-tih?Jesu li možda nekome prodane jer je privatnik Zorzi zi imao jednu takvu ŠI 949 AB.Vozila je od 1995 do 2005.
Gore sam stavio sliku TAM-a 260A116P koji među rashodovanom Bovom i TAM-om 331A119VT iako ima još tablice  i u dobrom je stanju i to je to u pozadini se vidi ostali rashodovani autobusi.
Dani ponosa i slave!