Linije - razno 2011.

Autor conecto, Siječanj 01, 2011, 12:14:34

STIB

Citat: tramvajac 92  u Veljača 25, 2011, 14:41:29
Citat: STIB  u Veljača 25, 2011, 05:55:02
Citat:Korisnici linije 207  mogu novi vozni red pogledati na početno-krajnjem stajalištu ili na www.zet.hr
Na webu naravno i dalje piše stari (postojeći) vozni red, dakle svi oni koje to zanima moraju prošetati do Srebrnjaka.  >hammer<
Ima i smisla jer danas još vrijedi ovaj vozni red.
A zar je tako teško staviti i postojeći i novi istovremeno na web!  ::|
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

MAN19464

Citat: tamlover  u Veljača 25, 2011, 18:11:46
Prilažem i tekst iz Prigorskog kaja da vidite o kakvim se ciframa tu radi u slučaju općine Jakovlje:
"Ono što je sigurno jesno je kako niti jedan od tri prijedloga ZET-a neće biti prihvaćen. Prvi je da sufinanciranje ostane na dosadašnjoj razini a cijena pokaza ode na 4.000 kuna, drugi prijedlog je da općina sufinancirala 226 tisuća kuna mjesečno a pokaz bi koštao 2.000 kuna, a treći je najpovoljniji za građane po kojem bi cijena karte ostala ista ali bi općina morala sufinancirati mjesečni iznos od 386 tisuća kuna, odnosno 4,5 milijuna godišnje."

I oni kao i općina Bistra primjetili su da ZET tvrdi kako prihoda od prodaje karata nema a autobusi su puni. Jesu li građani krivi što je moguće švercanje? Nekada je u Podsusedu autobus za Bistru znao stajati prilično dugo dok šofer nije pohital iz autobusa sve one koji su dalje htjeli s prvom zonom. Danas se sedneš i u 90% slučajeva te niko za kartu ne bu pital ni na kojoj liniji. A kad nemaš za kruh di ćeš bolje pozivnice za švercanje. Ovo je sve smišljeno unaprijed i onaj ko je tak htio zaključit priču s tim dijelovima ZG županije stvarno je bio pametan. Nekad su bili spasitelji a danas odlaze ko ucjenjivači.
ja predlažem da se na ovaj način riješi višak zaposlenih u holdingovoj administraciji, pa će biti love od prodanih karti , neće više biti pozivnice za švercanje  i višak djelatnika koji guši firmu bit će riješen na obostranu korist. tada nebi napuštali linije nego naplaćivali

STIB

Citat: STIB  u Veljača 25, 2011, 20:34:16
Citat: tramvajac 92  u Veljača 25, 2011, 14:41:29
Citat: STIB  u Veljača 25, 2011, 05:55:02
Citat:Korisnici linije 207  mogu novi vozni red pogledati na početno-krajnjem stajalištu ili na www.zet.hr
Na webu naravno i dalje piše stari (postojeći) vozni red, dakle svi oni koje to zanima moraju prošetati do Srebrnjaka.  >hammer<
Ima i smisla jer danas još vrijedi ovaj vozni red.
A zar je tako teško staviti i postojeći i novi istovremeno na web!  ::|
Inače, i danas na webu stoji stari vozni red linije 207 iako navodno više ne vrijedi.  >hammer<
ali i novi za liniju 236 koji vrijedi tek od ponedjeljka.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tramvajac 92

Pojavili su se: 207236

Eurobus av120

naravno, cijela ta situacija u općini Jakovlje sad debelo pogoduje Presečkom, koji jedini može kvalitetno obavljati prijevoz prema Zagrebu, što mu opet otvara prostor da stvara svoje uvjete i njih uvaljuje općini... naravno, nadam se da se varam...

Mirta

[
Citat: MAN19464  u Veljača 25, 2011, 21:40:07
Citat: tamlover  u Veljača 25, 2011, 18:11:46
Prilažem i tekst iz Prigorskog kaja da vidite o kakvim se ciframa tu radi u slučaju općine Jakovlje:
"Ono što je sigurno jesno je kako niti jedan od tri prijedloga ZET-a neće biti prihvaćen. Prvi je da sufinanciranje ostane na dosadašnjoj razini a cijena pokaza ode na 4.000 kuna, drugi prijedlog je da općina sufinancirala 226 tisuća kuna mjesečno a pokaz bi koštao 2.000 kuna, a treći je najpovoljniji za građane po kojem bi cijena karte ostala ista ali bi općina morala sufinancirati mjesečni iznos od 386 tisuća kuna, odnosno 4,5 milijuna godišnje."

I oni kao i općina Bistra primjetili su da ZET tvrdi kako prihoda od prodaje karata nema a autobusi su puni. Jesu li građani krivi što je moguće švercanje? Nekada je u Podsusedu autobus za Bistru znao stajati prilično dugo dok šofer nije pohital iz autobusa sve one koji su dalje htjeli s prvom zonom. Danas se sedneš i u 90% slučajeva te niko za kartu ne bu pital ni na kojoj liniji. A kad nemaš za kruh di ćeš bolje pozivnice za švercanje. Ovo je sve smišljeno unaprijed i onaj ko je tak htio zaključit priču s tim dijelovima ZG županije stvarno je bio pametan. Nekad su bili spasitelji a danas odlaze ko ucjenjivači.
ja predlažem da se na ovaj način riješi višak zaposlenih u holdingovoj administraciji, pa će biti love od prodanih karti , neće više biti pozivnice za švercanje  i višak djelatnika koji guši firmu bit će riješen na obostranu korist. tada nebi napuštali linije nego naplaćivali

Često se subotom ujutro vozim za Gornju Bistru, a vraćam se predvečer. Nikad nisam u autobusu srela kontrolora. Samo je jednom vozač već u Črnomercu tražio nas s ruksacima da pokažemo dodatne karte. A na povratku, na zadnjoj stanici u Gornjoj Bistri svi moramo vozaču pokazati karte, ali moguća je i ,,nagodba".
Nikad ne reci:"Nikad!".

MAN19464

Citat: Eurobus av120  u Veljača 26, 2011, 17:41:48
naravno, cijela ta situacija u općini Jakovlje sad debelo pogoduje Presečkom, koji jedini može kvalitetno obavljati prijevoz prema Zagrebu, što mu opet otvara prostor da stvara svoje uvjete i njih uvaljuje općini... naravno, nadam se da se varam...

Presečki grupa d.o.o. traži 10 vozača autobusa iskustvo nije potrebno  ako je neko zainteresiran, pogledati na portalu moj posao, izgleda da mu je svanulo kako zet napušta linije.

tamlover

Citat: Mirta  u Veljača 26, 2011, 21:16:36
na zadnjoj stanici u Gornjoj Bistri svi moramo vozaču pokazati karte, ali moguća je i ,,nagodba".

Kakva nagodba?

A Presečki od ZET-a mislim da može dobiti samo 178 jer 174 vjerojatno ide Meštroviću prije neg Presečkom. Iako, ja da sam općina ni jednom ne bi dal....
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Mirta

,,Nagodba" u smislu da mu dadeš manje kuna nego što košta karta, ali kartu ne dobiješ.
To sam doživjela.

Nikad ne reci:"Nikad!".

421

Citat: tamlover  u Veljača 26, 2011, 23:58:48
A Presečki od ZET-a mislim da može dobiti samo 178 jer 174 vjerojatno ide Meštroviću prije neg Presečkom.
Iako, ja da sam općina ni jednom ne bi dal....
No, no... ;D ;D
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

Eurobus av120

Citat: tamlover  u Veljača 26, 2011, 23:58:48
Citat: Mirta  u Veljača 26, 2011, 21:16:36
na zadnjoj stanici u Gornjoj Bistri svi moramo vozaču pokazati karte, ali moguća je i ,,nagodba".

Kakva nagodba?

A Presečki od ZET-a mislim da može dobiti samo 178 jer 174 vjerojatno ide Meštroviću prije neg Presečkom. Iako, ja da sam općina ni jednom ne bi dal....

dobro, nebi jer su i oni lopovi svoje vrste... ali onda se postavlja pitanje, ako ne Presečkom, kome onda ? Stubaki Prijevozu, koji ima 3 poštena autobusa s kojima se ne može kvalitetno obavljati cijelodnevni prijevoz do Zagreba... stvar je u tome da je Presečki monopolist u ovom dijeli zemlje, i da mu trenutno nitko ne može konkurirati...

Max-d

Citat: conecto  u Veljača 15, 2011, 14:10:19
U garaži su nam objesili objavu kako je primjećeno da pojedini vozači na liniji 276 Kvaternikov trg-Ivanja Reka-Dumovec stoje na stanici u Hruščici. Inače ne rade to "pojedini" vozači nego svi. Sad nam rukovodstvo zabranjuje stajanje na toj stanici pošto ona nije registrirana i nema je u Atronu (kao da je on mjerodavan jer u njemu na mnogim linijama postoji hrpa grašaka pošto očito njima upravljaju neki koji nemaju pojma previše o linijama). Inače, kad je nekad linija 216 KVT-Iv.Reka produžena do Dumovca nije se stajalo na toj stanici pošto se ona nalazi u području Čazmatransa tj. izvan područja Grada Zagreba. Kasnije smo dobili direktivu da stojimo na toj stanici i od tada to radimo, a sad novo rukovodstvo opet sve vraća na staro što je puno teže. Bit će veselo vozačima.
A kroz nekoliko dana opet obavijest da se obostrano staje u  Hruščici,stajemo ne stajemo pa opet stajemo,bas zanimljivo!

sokre

Citat: Mirta  u Veljača 27, 2011, 00:16:50
,,Nagodba" u smislu da mu dadeš manje kuna nego što košta karta, ali kartu ne dobiješ.
To sam doživjela.

Klasična nagodba ostavljanja kovanice od 5 kuna na pultiću, klimanje glavom u prolazu i smješak obojice na licu.  8)

tramvajac 92

Ili dok je bila linija za Mercatone naplata karte za prvu zonu (ako nemap pokaz)  8)

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln