Mercedes-Benz Citaro

Autor maky, Svibanj 07, 2008, 13:45:51

smogovci.bbb2

Hoće Vam se vrata zatvarati na senzor ili je to već isključeno?!
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

man323

Vrata se trenutno otvaraju uz pomoć automatike/senzorike na trećim vratima. Zasada će se taj sustav koristiti, ali je u planu premostiti tu funkciju sa botunom za treća vrata na instrument tabli. Samo neznaju kako, jer ovdje se mora dirati u sustav komunikacijskog busa (MUX) a to vjerojatno neznaju kako ide.

Paško

Botun za vozača bi trebalo ugraditi što prije, a mislim da, dok se koristi ovaj surogatski sistem, naljepnice iznad botuna za otvaranje vrata nisu dovoljne za klasičnog splitskog putnika, nego bi trebalo nalijepiti jedan veliki debeli natpis UDRI BOTUN ZA OTVORIT VRATA na samom staklu vrata kako bi to neki razumjeli. Budimo realni, za očekivat je da puno ljudi to neće vidjet jer ili ne očekuju nešto takvo, ili su već došli do samih vrata i prošli kraj botuna. Vozio sam se danas i naravno da je to tako - mislim da bi se moglo skupit bar 100 priča o tome što se dogodilo kad je netko od putnika stao na treća vrata, a nije znao za botun - od onih koji ljutito odlaze do drugih vrata misleći da im vozač nije htio otvoriti treća, onih kojima netko drugi pritisne botun, a da sami to ni ne skuže ili žena koje nose toliko tereta (u kesama) da bi dok spuste sve to i pritisnu botun autobus već našao na sljedećoj stanici.
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

Lion's Driver

A to je to kad svaka firma ima svoje šeme...dok jedni pokušavaju rasteretit vozača i putnici se znaju koristit time drugi vjeruju samo vozaču a putnicima novosti nepoznate...ako vec trenutno ostaje sistem red bi bio jasno i vidljivo napisat o čemu se radi kako "amfan" kaže... samo se ja bojim da će mulci kad skuže šemu namjerno držat i upirat tipkala da se vrata ne zatvaraju i sve pritvorit u nered (BVG ima na svojima šemu da što više ljudi upre dulje drži vrata otvorenima jer sustav smatra da je gužva)

MAN truck bus

"vas 10 ušlo niko nikakve karte, znači prazan bus vozi na liniji bespotrebno"
"kartu imamo?"
"jel može karta? jel problem dat ovdje kartu"

netko

Mogli su očistiti ona zadnja išarana sjedišita, bez problema.  >hammer<

Gledajući raspored sjedišta #307...., kada gledam sliku prednjeg djela unutrašnjosti tj. duplih sjedišta sa obe strane, ajd može još nekako proći. Ali definitivno sam očekivao u zadnjem djelu ne onoliko mnoštvo sjedišta, nego kao kod naših iz 2008 god. 3 sjedišta okomito postavljena.
Za #307 bi skoro mogli reći da je prigradski bus.
Nadam se da je #308 barem malo komodniji za gradski prijevoz.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

XDonald

Najvaznije je da bus sta prije pocne vozit pa kakav je da je , rijesit ce se s vrimenon , tako oni razmisljaju  ::| . Moglo se i obojat ih i namjestit displaye ali eto nije...

man323

Bojanje sigurno ne će tek tako brzo doživjeti, a za displaye sam pisao nedavno u čemu je "kvaka" zašto ih nisu rješili.

Neko

Zadnja vrata nije moguće otvoriti ako vozač svojim prekidačem to ne dozvoli tako da o igrama mularije pritiskanjem i otvaranjem vrata da bi onemogućili polazak sa stanice zasad ništa. "Diranje" u MUX autobusa nije razlog da se ne ugradi tipka kod vozača za zadnja vrata, jer Promet nažalost mnogih zlih jezika ima i dijagnostiku i obrazovane ljude za rukovanje istom, tako da tko se zadnji smije stoji pored zadnjih vrata. Svi komentatori zaboravljaju da je Prometu prioritet postaviti bus na liniju, jer voznih jedinica nedostaje, tako da programiranje displeja i botuni nisu prioritet.

man323

Sve si lijepo objasnio, ali sustav automatike na trećim vratima jednostavno nije za Split! Stvara probleme i vozačima i ljutnju kod putnika.

smogovci.bbb2

Mularija kad shvati, neće se micati od senzora sa trećih vrata koja se onda neće moći zatvoriti pa autobus neće moći krenuti
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

man323

#307, nekadašnji HP-W2706. Pogledajte mu masku na što liči. A na prikolici se isto vidi oštećenje:

XDonald

Malo i iz #308. Kud i kamo je uredniji od #307 , te nema nikakvih natpisa po sjedalima. Raspored u prikolici je kao i kod nasih iz 2008. Ima staklena pregrada isprid zadnjeg reda. Straznja strana sjedalica je tapecirana , kao i bokovi.

man323

Upravo će te navedene pregrade kod zadnjeg reda prve nastradati, a svi znamo zašto.

Neko

Citat: man313  u Siječanj 14, 2017, 22:59:31
Upravo će te navedene pregrade kod zadnjeg reda prve nastradati, a svi znamo zašto.

Vidimo po "umjetnosti šaranja" iz 307 da nisu ni švabe riješile huligane i delikvente. Ali mislim da uz ulaganje, zamjenu oštećenih stolica i ostalog interijera to izgleda kao u 308. E sad, Promet nema novca za važnije stvari od zamjene poderanih ili išaranih stolica. Jer dokle god se na stolicu može sjest, za razliku od švaba, kod nas se ne mijenja stolica.

Neko