Mercedes-Benz Citaro

Autor maky, Svibanj 07, 2008, 13:45:51

dalmatinac

Citat: maky  u Lipanj 01, 2009, 20:06:26
E j*bem ih takve kakvi jesu, da me svaki put moraju iznervirat da počmem psovat!  >:(

Naime, u našim Citarima se morate vozit s otvorenim kišobranom kad pada kiša jer ih većina prokišnjava. Vozio sam se danas u g.b. 275 u kojem iznad trećih vrata nije kapalo, nego je teklo. Užas! Najgore od svega je šta to nije zbog neodržavanja, nego jednostavno serijska greška...

Ja znam da će to biti sređeno jer ljudi ovo čitaju, ali ne služi na čast Mercedesu...
...to je sve u cijeni ... dogovoreno sa dobavljačen ka i uvik, ja tebi ti meni ... doć će to na svoje ... pomalo ... evo doktor nam odlazi, valjda ćemo  dobit jednog dana ono šta smo  platili i preplatili, a ne uvik neko smeće s lagera od kojega je netko odusta ...

maky

Na većini Citara su mijenjane cijevi za provod Ad-Bluea, jer su  imali problema s njima, usljed čega motori nisu trošili aditiv. A ima ih još problematičnih što ga uopće ne troše, iako su rezervoari puni...  ::|

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Ovo nije jedini Citaro kojem je poklopac motora pun kapljica ulja i čađe?! Da mi je znati samo kako...

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Na g.b. 264 je nakon sudara naruen i ugađen krivi dio. Kod naručivanja novih Citara možete birati  način otvaranja vrata, na senzor dodira kao u nas, ili na botun ispod poklopca koji  bi se trebao nalaziti poviše desnog svjetla. To je dakako mnogo ružnije i srećom su naši naručili drugu opcju.. Međutim, kad se naručivao potrebni dio, nije se vodila pozornost o tome, pa sada g.b. 264 izgleda ovako:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

tramvajac 92

Citat: maky  u Siječanj 02, 2010, 14:01:54
Na g.b. 264 je nakon sudara naruen i ugađen krivi dio. Kod naručivanja novih Citara možete birati  način otvaranja vrata, na senzor dodira kao u nas, ili na botun ispod poklopca koji  bi se trebao nalaziti poviše desnog svjetla. To je dakako mnogo ružnije i srećom su naši naručili drugu opcju.. Međutim, kad se naručivao potrebni dio, nije se vodila pozornost o tome, pa sada g.b. 264 izgleda ovako:
http://i48.tinypic.com/2ztlrh4.jpg

http://i47.tinypic.com/8xvgpe.jpg
To na senzor dodira je ono da stisneš kod brisača jel?

maky

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 02, 2010, 14:05:39
Citat: maky  u Siječanj 02, 2010, 14:01:54
http://i48.tinypic.com/2ztlrh4.jpg

http://i47.tinypic.com/8xvgpe.jpg
To na senzor dodira je ono da stisneš kod brisača jel?
Da, to je to. Elegantno riješeno, neprimjetno, a vidjet ćemo samo koliko i pouzdano. Mene zna koji put  debelo iživcirat jer ne funkcionira uvijek, bar kad sam ja u pitanju...  :P

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

tramvajac 92

maky

Citaro g.b. 270 je netko napao nožem:

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Divljaci! >:( >:( >:( >:( >:( Trebalo bi uvest policiju u autobusima. >:(
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

setra

ma to je vjerovatno nekome trebalo za uzorak

maky

Jad i nesreća ovaj g.b. 269. stalno je u kvaru, doduše, puno toga zavisi o ekipi koja duži autobus...
Evo i ovih dana je stalno bio u kvaru, mijenjali su ga g.b. 120, 190, itd... Danas je g.b. 269 provozio i trajao je ravno pola dana. Prije sat vremena je opet izdahnuo na pazaru, eno ga još stoji dole. Iza na haubi je velika mrlja, kao i na cesti, neznam jeli u pitanju voda, ulje ili nešto treće... Uglavnom, neće na dobro ako on nastavi ovako...  ::|

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

maky

Na g.b.267 još uvijek fale zadnja 2 sjedala. A sada je novo u njega da mu fali i unutarnje staklo kod trećih vrata. Neznam kada se to razbilo, ali više ga nema...

Međutim, sve je to ajmo reći kozmetika u odnosu na onaj otpad od g.b. 268. Ondje  svaki dan samo čekam kad će prednja osovina otpast. Nešto je vjerojatno polomljeno i pri prelasku preko svake neravnine osovina lupa, klapa, pomiče se, da osjećate kao da će se doslovno raspast. Najzanimljivije od svega je šta ga ekipa koja ga duži bez problema vozi... Nećemo tako nigdje stić..

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Paško

Iz g.b. 268:

Ovo se neće svidit Makyu ;D:
Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

tramvajac 92

Dobro pa jel u tom Splitu se vozi 10 normalnih ljudi (forumaši) u autobusima a sve ostalo je stoka?

421

Citat: tramvajac 92  u Siječanj 02, 2010, 15:47:46
Treba jače stisnuti  ;D
Nije bitno jače stisnuti ,već je senzor  osjetljiv na toplinu,
što znači da postoje problemi pri niskim temperaturama poput nedavnih u ZG.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

421

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln