Tipovi autobusa na linijama 2015. (neuobičajena vozila za tu liniju)

Autor Dreamwalker, Siječanj 12, 2015, 18:45:03

marin

Ako vozi isti vozač svaki dan kasnu, moguće da mijenja radi klime (jer tek tada možda se povlači neki kojeg može uzet). Kasne ne počinje tako "kasno" kad je hladno, tek sad je i najgore poslije 15-16.

smogovci.bbb2

Ma poanta priče je ako u ZET-u nisu u stanju održavati klime ispravnima (iz bilo kojeg razloga) onda neka se ne kupuju busevi sa klimom i kraj. A ne ovako  glavauzid
"Nećete imati ništa i bit ćete sretni"
Kad je nepravda zakon, otpor je obaveza

smogovci.bbb2

Neka kupe Ikarbuseve pa mi neće biti žao. A ne ovako, em preplaćeni MB Citaro-i, em samo u Hrvatskoj ne valjaju >hammer<

822DoDo

Na 274 Citaro gbr 667
Bas tak. Kad vidim kockicu ne nadam se klimi jer znam da je nema a u novima ocekujem da klima radi.
Živite tako da se vaša djeca sjete vas
kada pomisle na poštenje i integritet.

From your vantage point it certainly seems so.

smogovci.bbb2

Tradicija se nastavlja i danas. Umjesto gb 205 na 219 sada vozi gb 198. Eto, ak neko zna gdje je danas vozio gb 198 budemo riješili misteriju sa koje linije daju bus za treću službu na lin 219. Klima dela u gb 198 yahoo

421

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 22, 2015, 17:08:53
Neka kupe Ikarbuseve pa mi neće biti žao. A ne ovako, em preplaćeni MB Citaro-i, em samo u Hrvatskoj ne valjaju >hammer<
Od APD mjesečne kilometraže (cca 990 tkm) na MB otpada 150 (solo)+390tkm(zglob), a MAN cca 320tkm. Preplaćeni? Hm,hm...
Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 22, 2015, 16:58:25
Ma poanta priče je ako u ZET-u nisu u stanju održavati klime ispravnima (iz bilo kojeg razloga)...
Kad? S jednim punjačem za klimu? Ljeto je doba supstitucija, GO,  smanjenog održavanja i usporene nabave. Svi trpimo-neki malo više, zar ne?
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

tramvajac 92

Citat: smogovci.bbb2  u Srpanj 22, 2015, 17:46:15
Tradicija se nastavlja i danas. Umjesto gb 205 na 219 sada vozi gb 198. Eto, ak neko zna gdje je danas vozio gb 198 budemo riješili misteriju sa koje linije daju bus za treću službu na lin 219. Klima dela u gb 198 yahoo
Na 107 je možda bio. U 14:40 je neki 19x vozio za Žitnjak
Jankomir  Žitnjak
14:40       15:35
16:40 do Radničke.

Znači moguće je  ;D

smogovci.bbb2

Prvi polazak treće službe na 219 sa glk je u 17.20h, pa može biti. Kakvo je to opravdanje jedan punjač klime u APD?! Jesam platio kartu? JESAM! Pa boli me onda briga, to nije moj problem ko putnika. Ne kupujte klimatizirane buseve ako ih niste u stanju održavati da služe svojoj svrsi. Kraj.

smogovci.bbb2

Preplaćeni su u smislu cijene kada su kupljeni putem leasinga jer su nas uvjeravali da je to najpovoljnjije da bi vidi vraga nekoliko godina kasnije to bilo preskupo pa su onda otkupili buseve od leasinga kreditom. I naravno, klimatizirani busevi u kojima klima ne radi jer se klime sastoje od previše dijelova za održavanje i samo jednog punjača klima. Super  russian_roulette

smogovci.bbb2

Klime ne rade ni kad pada kiša a trebale bi da se ne zamagljuju stakla :)evil

421

1 punjač klime = 2  bus123 dnevno u prvoj smjeni (ako je javna nabava nabavila plin+14 filtera zraka).
Platio si kartu-super! Znamo li se ponašati u busu? Kad klima radi, zašto otvarati prozore? Zašto ne reagirati na švercere, zašto, zašto...
Preplaćeni  jer( su nas uvjeravali nas je uvjerio) *dopuni niz*  g...........k da je to najbolje, a odradili drugi koji "nisu umorni".
Kiša i klima idu zajedno ako vozač pritisne specifičnu tipku za odvlaživanje, ali šanse su 50/550.
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

smogovci.bbb2

Ajmo sad ovako. Zašto se kupuju autobusi sa bočnim prozorima koji se mogu otvarati?! Zašto se ti bočni prozori kad su već kupljeni ne zaključavaju (lijenost ili...)?! Tko je kriv da postoji samo jedan punjač, putnik?! E sad šverceri. Da li su vozači dobili naputak da ne voze ukoliko im putnik ne pokaže ili ne kupi kartu?! Pa zašto onda vozite. Ugasi motor, pozovi kontrolu prometa i ciao. A putnici nek se bune. Samo sve ide linijom manjeg otpora

421

Bočni prozori se u većini prikolica ne mogu zatvoriti jer su POTRGANI! Razlog? Pušenje, vruće, nema zraka itd itd. Što se punjača tiče, dva su bitna faktora: javna nabava i nedostatak  ljudstva za opsluživanje. Šverceri? Tko je oštećen švercanjem i uništavanjem prometala? Tvrtka i ljudi koji plaćaju uslugu, a ne dobivaju adekvatnu protuuslugu. Slijedom toga trebaju li putnici reagirati i podržati vozača (profesionalni pristup poznat u većini EU zemalja) ili biti solidarni sa švercerom (emotivni pristup)?

MAN19464

Ja samo znam da iz MAN servisa dolaze autobusi kao ispravni a klima neradi  russian_roulette, zanima me objašnjenje tog fenomena.
Jel to ZET neželi platiti da se popravi ili je neki drugi
razlog.

Dreamwalker

@MAN19464 Ja mislim da je to do ZETa i to iz više razloga. Prvi je taj da opcenito autosaloni zive od servisa. To znaci da ce promjeniti sve kaj treba i kaj ne treba samo da izvuku sto vise love od nekoga tko je to spreman platiti. Drugi razlog je licenca. Da se ZET htio zaliti, zalio bi se i servis bi izgubio licencu, a autobus bi isao na reklamaciju servisa.

@ostali - 421 je zbilja u pravu i ako je stanje u garazi takvo kakvo je, nema tu pomoci. I to se treba razumjeti jer danas sve u gradskom i drzavnom vlasnistvu tako funkcionira. A ako je vama problem istrpiti 20 minuta, sto bi trebali reci vozaci koji voze doticne autobuse bez klime. Uostalom, ako vam je toliko do karte i do osvjezenja, vozite se biciklom. Ustedeni novac od karte uplatite nekom prijevozniku i odite na jednodnevno kupanje. Bar je danas to jeftino i toga ima iza svakog coska.

Bezveze ste zaspamali forum zato jer je eto 205 bez klime.
"Onaj tko kaže da je Solaris smeće je potpuni idiot" - (c) shef

"Ništa ti ne shvaćaš!" - (c) 421