Gradske i prigradske linije

Autor ikar, Prosinac 01, 2007, 13:41:08

ikar

Može se složit usklađenje 1/1a sa 6M i 3S - 1 da ide 13 minuta a 1a 26 min i to između svake druge jedinice.

2-ka će pokupit sigurno 10-11 monotrala (ako ne i više)... Trojka po svim dosadašnjim informacijama ostaje ista. Lokva je neadekvatna i bez auta, stvarno moraš bit mačak da bi iz prve izašao... Kružna petica nebi nigdje radila korekciju u gradu (kao četvorka, tamo ti nitko neće prigovorit ako prođeš Fiumaru 2-3 minute ranije).

Šestica je loša jer gubi smisao stanovnicima Krnjeva, a opet dobra varijanta jer se rješava dva najveća problema linije, zbog kojih najćešće kasni - 1. ruta oko Školjića i 2. kružna na Krnjevu i teško stizanje VR-a. Moglo bi se to produžit to Grbaca, a ne spuštat na Zamet,a Šumce drukčije rješiti...

7a ovo šta su oni napisali... Nema šanse da će se Gradski promet okretat na rikverc na uskome u Bezjakima, pa kad su preuzeli Šumce cesta je nanovo asfaltirana i uvedena je jednosmjerna regulacija prometa... A prigrad je mogao vozit po Šumcima dvosmjerno i busevi nisu bili izudarani kao gradski Conecti.

Dragu bi trebalo rješit na drukčiji način - dobio sam jednu zamisao - 1a ovakav sa solo busevima bi trebalo dignut preko Bulevarda na Trsat, a 8cu Torpedo-Kuzam.

SaNjIn

Citat: ikar  u Prosinac 16, 2009, 19:35:23

Citat: SaNjIn  u Prosinac 16, 2009, 18:03:24
Ja sam čuo i neko huškanje da će se možda 34 ukinut il samo "skratit" do Bregi al to je samo rekla-kazala..? ???zna li neko možda išta o tome?

Navodno će Grad Opatiju vozit Trans (osim 32-ke) a Matulji Trolej. To bi značilo da ostaju linije 33/37 i 34 do Rukavca. Linija 35 će se ukinuti.
umjesto da velikim koracima kročimo naprijed..ovo sve ide velikim koracima unazad..jasno mi je da 34 nema previše putnika..pogotovo otkad je Autotrans došo (svi iz Veprinca i Poljana idu ljepo s Autotransom jer im je vjerovatno jeftinije a i svako jutro ide ili midi bus ili Setra koji su putnički autobusi i pokraj takvog konforta ko bi se radije vozio s Autotrolejem)..Opatijski podsustav po meni baš i nije opravdan..jer 34 je 3 zona..znači Opatija-Rukavac-Veprinac ajde neka je 20 km- srednjoškolska pokaz cca 200 kn (nisam siguran)..a npr 22 do Permana i to još iz Rijeke ima možda i više od 20 km je također 200 kn srednjoškolska pokazna..nema baš logike po moju..možda sam i u krivu..al čini mi se da baš i nisam..nije mi niti jasno zašto ujutro obadvije 34 znači Rukavac i Veprinac idu u Matulje a onda 37 ide za veprinačkom iz Bregi prazan kroz Rukavca pa pokupi par ljenih putnika i ide preko pobra u opatiju polupun?..zar nije onda bolje da se Veprinačka prebaci umjesto 37 preko pobri (oni koji trebaju za Rijeku izađu u mihotićima i počekaju minutu-dvije ovog šta ide preko matulja) i ljepo se smanji trošak za 1 bus..?ja bi to tako napravio ako već treba šparat..ispravite me ako sam u krivu..

Shole

Nemojte se iznenadit ako trolej izgubi i liniju 32.  Nije ona koncesija na 99 godina, bez brige budite. A ako je Autotrans bio zainteresiran vozit po 5 ljudi u ona  3 sela iznad Opatije moš mislit kako se neće javit na natječaj za kravu muzaru trizdvojku.
I neka dobiju jer su naši nesposobni.  Oni momentalno nabave 5 Setri 319 UL i iskombiniraju sa ovim što imaju i eto ti. A trolej vozi sa voznim parkom iz 80. i neke uz obrazloženje kako Opatija ne sudjeluje u nabavci novih autobusa.  E ne sudjeluju ni Matulji pa pojedinci svaki put tamo dobijaju nove buseve.

ikar

Citat: Shole  u Prosinac 16, 2009, 21:02:34
Oni momentalno nabave 5 Setri 319 UL i iskombiniraju sa ovim što imaju i eto ti.

Ako ne i 419UL  ;)

Berlingo

Mozemo mi pisati koliko zelimo ali meni se cini da su oni svoje odlucili. Nesto zelim komentirati, nesto se ne usudjujem.
Za 2A sam pisao da je u redu. Jedino imam prjedlog da na Orehovicu ne ide ovako kao danas nego kraj bolnice na Susaku. Raskrsce kod mosta Sv.Ane bi se lako rjesilo. Zabrana skretanja u lijevo, a ispod dopunska ploca- osim za Autotrolej. Dalje, vezano za minibus Bezjaki-Z.Zamet. Kladim se da ce ga forsirati kroz ul. Br.Monjac,a to je jednostavno znaci da nema teorije da prolazi kroz ul. P.Jurcica. Linija 6 na Diracje po meni velika glupost. Ostaju isti problemi kao danas ako ne i veci. Ul. I.C.Belog je preopterecena svakakvim vozilima i samo bi se jace opteretila. Sesticu bolje na Grpce, bas kako je Ikar napisao, kao pripremu za Srdoce kad se dovrsi ta famozna cesta. S njenim zavrsetkom dvojku vratiti na Diracje. To su moja razmisljanja. Inace ovo sta je naveo Ikar za M.Draga- Trsat i Torpedo-Sv.Kuzam izgleda isto dobro.
A mozda prate nas forum pa cekaju zadnji cas. ;D ;D ;D

Bari

Čitajući unazad nekoliko postova čovjek stvarno može mnogo toga izvući. Možda je Berlingo u pravu, možda ovi u Autotroleju čekaju zadnji čas i čekaju na neku pametnu ideju s foruma. Što se mene tiče neću ništa suditi, volio bi vidjeti kako to izgleda u stvarnosti, te nakon par dana suditi o zatečenom stanju.
KREPAT MA NE MOLAT !

echo

Ako se šesticu povuče do Diračja, situacija je možda nešto malo manje loša nego se činilo prvi tren, ali je ipak još uvijek bolje ovo što imamo sada. Ako ovo stvarno čitaju u troleju, ponoviti ću svoju ideju za koju mislim da je najbolja za Zamet (možda i još neke kvartove): Dvojku ne mijenjati, ukinuti 18B i 3a produžiti do Rešetara ili Kastva. Ako se ovo primjeni, a šestica svejedno produžuje, bolje ju je produžiti na Zapadni Zamet i ukinuti 2a.

BTW, ima li bilo koji konkretan razlog za zamjenu jedinice i dvojke na Trsatu i Pećinama, ili je to samo fore radi?

mivano

evo ga novi list - konferencija za novinare idući tjedan ;D ;D ;D
Datum objave: 17.12.2009 u 10:00h
Od siječnja 2010. godine velike promjene u prometovanju autobusa javnog prijevoznika
Autotrolej mijenja trase i smanjuje broj linija
Nove rute prometovanja

linija 1 najvjerojatnije će prometovati po novoj ruti, od Bivia do Pećina i obratno

linija 2 prometovat će od Trsata do Srdoča i obratno s time da će doći do mijenjanja trase na Trsatu

linija 1b, mini bus koji bi trebao prometovati na relaciji Trsat – Tower centar

linija 1a prometovala bi od Marčeljeve Drage do Ulice Andrije Kačića Miošića i obratno

linija 4 vozit će najvjerojatnije na relaciji Fiumara – Drenova

linija 2a spajat će zapadni Zamet s Grohovom gdje postoji okretište i to trasom Grohovo – Pašac – Orehovica – centar Rijeke

linija 6 bit će produžena u smjeru zapada tako da će zadnja stanica biti bivše okretište linije 2 na Zametu. Smjer bi bio Podvežica – centar grada – Čandekova – Krnjevo, te zatim kod Krnjeva na Zametsku cestu do okretišta linije 2

linija 7a prometovat će od Svetog Kuzma do Bezjaka

linija 7 ne bi trebala prometovati kroz centar grada, već Ulicom Žrtava fašizma, Pomerio i dalje Vukovarskom

linije 11, 13 i 17 najvjerovatnije se ukidaju

RIJEKA – Što korisnike javnog gradskog prijevoza očekuje za manje od mjesec dana, točnije od 11. siječnja 2010. godine u KD Autotrolej nemoguće je saznati.

Naime, sigurno je samo da 11. siječnja na snagu stupa novi režim prometovanja gradskih autobusa, dok će neke autobusne linije biti značajno izmijenjene, a neke će možda čak biti i ukinute.

U KD Autotrolej ističu kako je još uvijek prerano za iznošenje informacija u javnost, te kako će sve biti objelodanjeno na konferenciji za novinare idućeg tjedna.

Ipak, zamjenik direktora KD Autotrolej Željko Smojver nam je kazao kako su ove promjene rezultat detaljne analize cjelokupnog javnog gradskog prijevoza koja je još u rujnu obavljena na zahtjev skupštine ovog komunalnog društva, te kako će korisnici novim režimom biti u konačnici zadovoljniji. U obzir je uzeto stanje na terenu, kao i informacije od mjesnih odbora, gospodarskih subjekata i građana, a sve s ciljem pružanja što bolje usluge i boljeg povezivanja gradskih naselja.

No, prema neslužbenim podacima, linija 1 će najvjerojatnije prometovati po novoj ruti, od Bivia do Pećina i obratno, dok će linija 2 prometovati od Trsata do Srdoča i obratno s time da će doći do mijenjanja trase na Trsatu, odnosno autobus će voziti kroz kampus koji je još u izgradnji. Novost je linija 1b, odnosno mini bus koji bi trebao prometovati na relaciji Trsat – Tower centar. Linija 1a prometovala bi od Marčeljeve Drage do Ulice Andrije Kačića Miošića i obratno, a vozili bi »solo« autobusi umjesto dosadašnjih »harmonika«.

Nadalje, linija 4 vozit će najvjerojatnije na relaciji Fiumara – Drenova, što znači da bi se produžila pa je tako moguće ukidanje prigradske linije 11. Kako na Drenovi treba urediti okretište, ova promjena je za sada upitna. Linija 5 najvjerojatnije će zadržati svoju relaciju Centar – Drenova ali je problem okretište u centru Rijeke jer se postojeće na Jelačićevom trgu ukida. Postoji mogućnost da ta linija postane kružna, sa zadnjom stanicom u Ulici Ivana Zajca koja bi ujedno bila i polazna s time da nema korekcije voznog reda.

Što se linije 2a tiče uvodi se nova trasa s tim da će ova linija spajati zapadni Zamet sa Grohovom gdje postoji okretište i to tako da će trasa biti Grohovo – Pašac – Orehovica – centar Rijeke starom trasom sve do zapadnog Zameta i obrnuto. Linija 5a, koja sada prometuje na relaciji Ulica A. K. Miošića – Tibljaši, promijenit će trasu i neće ići do grada već do Drenove i dalje do Tibljaša, a vozit će mini bus. Linija 5b neće se mijenjati. Promjene će doživjeti i linija 6 koja će biti produžena u smjeru zapada tako da će zadnja stanica biti bivše okretište linije 2 na Zametu. Smjer bi bio Podvežica – centar grada – Čandekova – Krnjevo, te zatim kod Krnjeva na Zametsku cestu do okretišta linije 2. Tim redoslijedom bi se i vratila. Linija ostaje gotovo ista, uz produžetak do okretišta bivše linije 2.

Linija 7a prometovala bi od Svetog Kuzma do Bezjaka s tim da je realizacija ove ideje upitna s obzirom na to da u Bezjakima nema adekvatnog okretišta. Za Sveti Križ će najvjerojatnije voziti mini bus i to na relaciji Dom Željka Marča na Gornjoj Vežici do Sv. Križa i obrnuto. Linija 7 ne bi trebala prometovati kroz centar grada, već Ulicom Žrtava fašizma, Pomerio i dalje Vukovarskom.

Što se ukidanja linija tiče, osim linije broj 11 u povijest će najvjerojatnije otići i linija 17 za Bezjake, kao i linija broj 13 za Pašac i Grohovo.

Kristina DANILOVIĆ PRIJIĆ

ikar

Ma to su sve oni od nas prepisali... Vidit ćemo šta će zapravo biti. Ovo za četvorku sam prvi put čuo ovdje pred par dana...

Berlingo

Spremaju li oni to cestitku putnicima za Bozic? ;D  ;D  ;D

Salu na stranu, bilo je vec stvarno vrijeme da se oglase, samo tko ce povjerovati ovim danasnjim novinarima? Jedva cekam iduci tjedan. Po svemu vidjenom do sad izgleda da cu jedino ja biti zadovoljan s 2A jer o tome mastam vec 17-18 god. Jedino mi nije jasno zasto preko Banskih vrata. Sv.Kuzam-Bezjaki je predugacko. I tu mi sad nije jasno. Ispod Trmpovog brega je podrucje grada i tu vec ima djece koja idu u zametsku skolu. Ostaju li oni bez svoje veze sad ili su novinari iznjeli samo najnuznije? Naravno rijec je o minibusu. I ne spominje se nigdje 4A. Vjerovatno ostaje ista. Vec je bilo govora da ako cetvorka produzi na Drenovu, gdje ce onda biti njena korekcija V.R.-a? I da, ponavljam, protiv sam sestice do Diracja kroz i onako zagusene prometom dvije zametske ulice.

mivano

Citat: ikar  u Prosinac 17, 2009, 10:23:00
Ma to su sve oni od nas prepisali... Vidit ćemo šta će zapravo biti. Ovo za četvorku sam prvi put čuo ovdje pred par dana...
prvi put čuo ??? ??? ???
o tome sam ja čuo još tijekom objave famoznog elaborata o mreži linija iz 99
Shole kaže da su tablice gotove, da li je započelo reprogramiranje displaya?

mivano

Citat: Berlingo  u Prosinac 17, 2009, 10:47:44
Spremaju li oni to cestitku putnicima za Bozic? ;D  ;D  ;D

.... I ne spominje se nigdje 4A. Vjerovatno ostaje ista. Vec je bilo govora da ako cetvorka produzi na Drenovu, gdje ce onda biti njena korekcija V.R.-a?

o tome sam već pisao, korekcija ista kao i dosad, ili možda čitaju naš forum, pa bi vjerojatno išla preko Vinasa do Ante Kovačića,
dakle, četvorka bi prema Drenovi puštala putnike u zavoju na Brašćinama, a u povratku bi se skretalo u sadašnje okretište

Boki651

mene zanima taj 7a, u pravcu Hosti, hoce li on uopce proolaziti kroz naselje u Cicarijskoj ili ce se vozit samo po donjoj cesti preko igralista... ???
Bit ce veselo cekat bus na neosvijetljenom igralistu, npr. u 23h

Shole

Ne vjerujem da su baš od nas prepisali, ali vrlo vjerovatno im je isti izvor kao i Bokiju, tj R-1.

Ne spominju se nigdje ni trojka, ni osmica, znači ostaju kako je.  Ovo sa 7A prekrižite odmah.  U nekoj bliskoj ili daljnjoj budućnosti možda, ali sad nema šanse.  Bezjake će vozit minibus i ić će dole na Zamet i to vrlo vjerovano preko Braće Bačić a ne uz Policijsku na Zametu.  Četvorka će isto ostat kako je zasad.  A 4A se spominjala da bi se spuštala na Kozalu i onda uz groblje na Rastočine valjda radi onih leševa kojima je teško ić na peticu 100m.  Iako smo mi zemlja znanja, u ovoj zemlji je sve od najnižih do najviših struktura podređeno prokletim penzionerima samo iz razloga što oni imaju pravo glasa za razliku od maloljetnika.  Ukinuli smo djeci bespatne udžbenike, ukinuli smo im i prijevoz (plaćanje), a sad ćemo im ukinut i prijevoz doslovno ovim smanjivanjem linija, a za ove hokejaše, olupine, leševe uvijek ima para za otvarat nove linije i davat besplatne karte.

Gospodine Obersnel, u ime svih građana Rijeke od 10-60 godina ko boga vas molim  

ukinite besplatne karte za penzionere preko 65 godina !!!!

Boki651

Bravo Shole, potpisujem svaku tvoju rijec!
Da nemaju besplatan prijevoz ne bi non stop bili po busevima i u spici i van spice i u 11 navecer itd...