Displeji na autobusima

Autor tomobrad, Prosinac 02, 2007, 20:38:00

Shole

Očito je krajnje odredište (ono koje je u 99,9% slučajeva ispisano na displeju) u sistemu promjenilo ime u to novo (iz samo njima znanih razloga) i zato ga ispisuje.  E sad se postavlja pitanje zašto se ispisuje samo na nekim busevima, a ne na svima. Da li Atron radi u svima kako treba ?

marin

Pa kako ne na svima??? Ja sam na svima do sad to vidio uključujući NG 312 i 313. I da, ja sam vidio da na svima radi ATRON, a na onima kojima ne radi, ne radi ni displej!

Ivan

Ma mislim da su namjerno stavili Velesajam kao bitniju usputnu stanicu. Ništa čudno, imho.

Jedino mislim da su mogli staviti nešto tipa "Selska" ili "Jadranski most" (to je pisalo na starim tablama) umjesto Knežija da se zna da ide preko Trešnjevke ili kraj terminala Savski most, Knežija mi se ne čini tako bitna u cijeloj priči.

tramvajac 92

Bilo je na forumu, kad su dodali Knežiju da bi bilo bolje da je Velesajam..

STIB

Citat: Shole  u Listopad 01, 2011, 14:18:46Da li Atron radi u svima kako treba ?
Svi podaci u ATRONima (točnije FRCity uređajima) u vozilima se ažuriraju kad se u sustavu nešto promijeni, ali je moguće da se kod nekih iz raznoraznih razloga to ne dogodi baš istovremeno (istog dana/noći), nego s par dana razmaka. Takvih iznimaka ima malo, negdje ispod 2-3%
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

marin

Upravo sam na liniji 121 vidio displej GAJNICE pa ispod toga Bolnička, Karažnik ! Dakle, još jedan novi

221

Ma riječ je o liniji dugoj cca 13 kilometara u jednom smjeru. Budući da prolazi kroz ''pola grada'' pametno je napisati neko važnije stajalište. Vrlo je frekventna i puno je ljudi koristi kao zamjenu za tramvaj (što u biti i je, jer je nastala ukidanjem tram linije 16). U prvim godinama je išla samo do Ljubljanice.
Postala je glavna je veza između zapada i Novog Zagreba, te nema epitet neke lokalne linije sa stalnim putnicima. Zbog svoje velike količine izmjene putnika tijekom vožnje, stvarno ju se može nazvati ''tramvajskom linijom''.

E sad da li pušu neki novi vjetrovi pa će sve dulje linije dobiti na displeju važnija stajališta, ostaje da vidimo.

Berlingo

Nekako mi se cini da se sjecam linije 16. Da li je ona prometovala samo radnim danom?

conecto

Citat: STIB  u Listopad 01, 2011, 17:57:02
Citat: Shole  u Listopad 01, 2011, 14:18:46Da li Atron radi u svima kako treba ?
Svi podaci u ATRONima (točnije FRCity uređajima) u vozilima se ažuriraju kad se u sustavu nešto promijeni, ali je moguće da se kod nekih iz raznoraznih razloga to ne dogodi baš istovremeno (istog dana/noći), nego s par dana razmaka. Takvih iznimaka ima malo, negdje ispod 2-3%

Tako je, novi podaci (promjene natpisa, novih linija, voznih redova...) stave se na USB stick koji se priključi direktno na Atron u vozilu i ubacuju se novi podaci na taj način.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

221

Citat: Berlingo  u Listopad 02, 2011, 01:52:36
Nekako mi se cini da se sjecam linije 16. Da li je ona prometovala samo radnim danom?

Da, vozila je samo radnim danom (ne mogu se sjetiti da li i subotom) i vozili su je KT-4 tramvaji.

tramvajac 92

Citat: 221  u Listopad 02, 2011, 10:22:45
Citat: Berlingo  u Listopad 02, 2011, 01:52:36

Da, vozila je samo radnim danom (ne mogu se sjetiti da li i subotom) i vozili su je KT-4 tramvaji.
Nije. Dugo vremena je bila dvokratna, a malo prije nego što je ukinuta, postala je cjelodnevna. Vozio je i zglobni ĐĐ200 ponekad. Ukinuta je u ljeto '91 zbog rekonstrukcije pruge u Frankopanskoj, ali na jesen nije uspostavljena ponovno.
Tu su dvije slike: http://www.zeljeznice.net/forum/index.php?/topic/298-linije-u-zagrebu-nekada/page__p__330770#entry330770 a koga zanima ima i još podataka.

STIB

Jučer sam se na liniji 228 vozio u Citelisu 696 na kojem je pisalo "233 Markuševec"  buljimir
Zapravo, tako je pisalo cijelo vrijeme dok je bus stajao na Sveticama, onda je naravno svatko tko je ušao pitao vozača da li ide na Rebro, a on je već prilično iznerviran govorio da naravno da ide i pokazivao na tablu na stajalištu.
Mora mu se priznati da je svih 10-tak minuta do polaska prčkao po ATRONu i pokušavao riješiti problem ali nije uspio (ili nije znao). Na kraju je odustao i ugasio displej.
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

GT-R

Citaro na 217 sad neznam jel gbr 778 il 776 al pise na displayu trpuci preko odre (nesjecam se jesu donji ili gornji :P )

Mirta

Svaka čast elektronici! Da je nema, bilo bi manje smijeha. A bez pomoći čovjeka je nemoćna.
Nikad ne reci:"Nikad!".

tramvajac 92

Citat: GT-R  u Prosinac 05, 2011, 20:39:32
Citaro na 217 sad neznam jel gbr 778 il 776 al pise na displayu trpuci preko odre (nesjecam se jesu donji ili gornji :P )
Ovo ne valja. Citaro nema brojeve sa 7xx. Da bar piše preko Lipnice, pa da ima neke veze  ;D