Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

mansg313

Ja sam jučer bio u APD malo razgledao citelise sjeo za volan 685 i mogu reči da kako izvana izgleda iznutra i nije tako loš vozačko mjesto je povišeno stoga je preglednost veča sve ostalo bljak par fotki...

Kao da si u zatvoru pa da nemožeš pobjeći van... :-\

Daniel

Nekak mi , na ovim fotkama , iznutra izgleda stisnuto i ne baš lijepo. :-\

421

Citat:Dakle, ukratko, Citelisi na poklopcu motora imaju senzore koji očitavaju da li je zatvoren kako treba. Ako nije, motor se ne može upaliti, a ako je upaljen ne može se ubaciti u brzinu. No kako su poklopci veliki i teški, uslijed vibracija se pomiču i senzor ih više ne očitava, pa dolazi do blokade vozila. Navodno u vožnji prebaci u N položaj na mjenjaču...

Postoji samo  jedan senzor na lijevoj strani haube kod škara za zatvaranje/otvaranje koji sam uspio slikati.
Zaokružen je crvenom bojom,ali se slabo vidi.
I,ima samo jedan poklopac koji se otvara prema gore skupa s bokovima pa pokriva dobar dio stražnjeg kraja.
Bit će "veselo"ako netko ošteti stražnje bokove, naročito desni jer se tamo nalaze remenice i pogonski remeni  poprečno postavljenog motora i mjesto gdje se puni CNG.
No postoje sigurnosni ventili tako da bojazni od "polijetanja" u zrak nema.
Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln

kekobus

Citat: 421  u Travanj 25, 2009, 22:32:05
Pod moralnom,materijalnom i kaznenom odgovornošću TVRDIM da će Irisbus Citelis CNG biti nasljednik legendarnih i neprežaljenih MAN SG 220 buseva!
Nakon vožnje po garaži to potpisujem.Iako više neće biti prilike da voze tako dugo kao MANovi.
Vidljivo je podrijetlo karoserije s češke Karose.Neke stvari su unaprijeđene,ali robusnost  je ostala.
Motor na CNG je za nas  nepoznanica i velika novost,kao i elektronika u busu.
Ostalo nije idealno, jer dizajn i materijali  kasne desetak godina za konkurencijom.

Neznam jesi li popi.... (o) malo više, ili je to zaista izjava mog prijatelja!? 

konkordsky

Citat: citaro  u Travanj 18, 2009, 19:03:55
Citat: conecto  u Travanj 18, 2009, 00:44:56

P.S. i meni sad malo bolje izgledaju.

Svima vam sad bolje izgledaju, ali ja ih nikako ne mogu prožvakati, taj njihov dizajn mi izgleda kao da ga je pregazilo vrijeme, prestaromodan...

ni meni se također ne sviđa dizajn,nekako mi previše vuče na IKARBUS i taj pregaženi dizajn kako kažeš ili je retro opet u modi?!
uglavnom vidjeti ćemo kako će se ponašati,možda nisu toliko loši.
NEMA PROBLEMA,POSTOJE SAMO RJEŠENJA!

Ivan

Hm, ako su prošli tehnički, kada ih onda misle više registrirati i pustiti u promet? Još malo pa će mjesec dana otkad su prvi došli.

conecto

Citat: Ivan  u Travanj 29, 2009, 00:16:11
Hm, ako su prošli tehnički, kada ih onda misle više registrirati i pustiti u promet? Još malo pa će mjesec dana otkad su prvi došli.

Pa vjerojatno problemi s tenkiranjem plina. Već smo davno ovdje pisali da ćemo ih vjerojatno dugo gledati parkirane u garaži i to se sad ostvaruje.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Jutros sam se vozio u 681 (registracija 3xxx-DZ) na liniji 202. Drugi bus na 201/202 je i dalje MAN, trećeg nisam vidio...
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

tamlover

Citat: conecto  u Travanj 29, 2009, 07:48:42
Pa vjerojatno problemi s tenkiranjem plina. Već smo davno ovdje pisali da ćemo ih vjerojatno dugo gledati parkirane u garaži i to se sad ostvaruje.

Citat: STIB  u Travanj 29, 2009, 07:50:15
Jutros sam se vozio u 681 (registracija 3xxx-DZ) na liniji 202.

Izgleda da se ne ostvaruje...
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

conecto

Jutros sam se vozio u 681 (registracija 3xxx-DZ) na liniji 202. Drugi bus na 201/202 je i dalje MAN, trećeg nisam vidio...

Kako to ide uz brijeg na 202?
Navodno i po nekim predviđanjima na brijegu baš i nisu nešto, ali to mi je još uvijek nepoznanica.
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

STIB

Citat: conecto  u Travanj 29, 2009, 08:40:18
Kako to ide uz brijeg na 202?
Ne znam, vozio sam se samo niz brijeg.
Ako ostane na liniji do popodne, pokušat ću ga uloviti na Kaptolu, pa navečer napisati dojmove s oba brijega (Grškovićeve i Lašćinske) ;)
Pozdrav iz Zagreba
ZDRU

Portos

Zglobni Citelisi danas voze na 220/1 (g.b. 741) te na 220/6. Ja ih ne stignem otići poslikati niti se provozati s njima.

PRAVILA foruma autobusi.org:
Ukoliko želite citirati tekst s neke druge web stranice, pored navođenja citiranog linka obavezno citirajte i pripadajući tekst.

t4

Da... Irisbus na 220 danas.. meni je došao jer sam čekao na vatikanskoj i eto... vozih se do glavnog. Jako klaustrofobična unutrašnjost, izgleda jako smiješno i kockasto. Jednostavno, unutrašnji izgled busa je jednak nuli. Motor se čuje jače nego kod MB i MAN, čak ima i trzanja pri vožnji i kuži se da je očito slabiji motor. Unutrašnjost nisam slikao. To je moje viđenje :S

GB 741 u kojem sam se ja vozio, a ispred je kod Lisinskog upao gb 742.

Nestane u kadar, ipak je to 18 metara...

šišipa

ja sam se danas bio vozio, s njim, i ja sam oduevljen, možda ne zbog kvalitete, ili nečeg slično, nego zbog promjene, jer svi MB i MAN su na isti kalup, a ovo mi je baš kao oduševljenje, jako mi se sviđa unutrašnjost, dosta je visok unutra zapravo, a kad sam ga vidio kad je odlazio straga onakav ogroman od iza, baš mi genijalno izgleda, prvenstveno zato, što je drugačiji, ovo pišem kao laik za buseve. ;D

onaj displej odozada mi se čini bolji neg ovi od MB, a bit će problem samo ako se stakla zamagle. ;D

STIB

Nisam se uspio voziti uzbrdo, ali sam napravio dvije slike.
Displej ne radi (ništa novo  ::|),
a na drugoj slici se dobro vidi da je poklopac za plin  otvoren...  ???

Pozdrav iz Zagreba
ZDRU