Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

brioni

Meni izgledaju puno ljepše od pulskih
Oprostite ako ima pogrešaka

Shole

pretpostavljam da postoje rupe u brojevima jer će im davat garažne brojeve po redu kako ide broj šasije.  Očito nisu iz Italije dolazili po redu pa zato sad preskaču

citaro

Citat: conecto  u Travanj 18, 2009, 00:44:56

P.S. i meni sad malo bolje izgledaju.

Svima vam sad bolje izgledaju, ali ja ih nikako ne mogu prožvakati, taj njihov dizajn mi izgleda kao da ga je pregazilo vrijeme, prestaromodan...

Daniel

Meni su se svidjeli kad sam ih vidio na cesti u živo , al ova fotka je predobra , ko ih nebi volio ovakve!
Ivane svaka čast za fotku!!! ;D

Ivan

Citat: citaro  u Travanj 18, 2009, 19:03:55
Citat: conecto  u Travanj 18, 2009, 00:44:56
P.S. i meni sad malo bolje izgledaju.
Svima vam sad bolje izgledaju, ali ja ih nikako ne mogu prožvakati, taj njihov dizajn mi izgleda kao da ga je pregazilo vrijeme, prestaromodan...
LOL, staromodan? Nije da bih volio osporavati nečiji ukus, ali ne vidim baš po čemu to zaključuješ, tvoji estetski kriteriji su onda očito zalutali negdje u godinu 2035...

Tomek

Ja bi se složio s citarom, i meni Citelis izgleda kao da je iz cca 1995., jedino što ga drži aktualnim je što je nov pa se sav sjaji. Prije bih ga smjestio negdje između O405N2 i prvih NL-ova nego uz bok sa današnjim Lion's Cityjem ili Citarom.

conecto

Citat: Tomek  u Travanj 18, 2009, 23:10:43
Ja bi se složio s citarom, i meni Citelis izgleda kao da je iz cca 1995., jedino što ga drži aktualnim je što je nov pa se sav sjaji. Prije bih ga smjestio negdje između O405N2 i prvih NL-ova nego uz bok sa današnjim Lion's Cityjem ili Citarom.

Slažem se! Citelis je ne tako novi Renault Agora s redizajniranim nosom! Dovoljno je pogledati stražnji kraj, bokove, prozore, retrovizore... - to nije bus najnovije generacije!
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Ivan

Mda, a svi znamo da je Agora srednjovječni relikt i nema veze sa nikakvom novom generacijom... Jer ipak je krenula 1995.-1996., dok je sa druge strane ono što je stvarno moderno kretalo puno kasnije, MAN 3 negdje pomalo 96.-98., a Citaro '97.

Isto tako je u taj primitivni Citelis redizajnirana, sa više stakla, manje oštrih linija karoserije, novom maskom i svim ostalim glupostima od kojih izgleda još starije još davne 2005., dok su ovi dva redizajnirani isto tada i redizajn se sastojao isto od toga, ali na puno moderniji način.

Mislim da ste nepošteni prema Citelisu. Ja se slažem da je maska ružna i da se na Agori i Cityclassu mogao nastaviti puno bolji posao, ali reći da nije moderan samo zato jer nije isti kao "ono što mi volimo" stvarno mi se ne čini smisleno.

Da se razumijemo, svatko ima pravo na svoje mišljenje, samo ne mogu se složiti.

Ivan

Iako, ne može se zanemariti činjenica da su MAN i MB općenito napravili daleko bolji posao od bilo koga drugoga i super je da im ni to im nije dovoljno nego ih i dalje uljepšavaju novim intervencijama kao MAN novim kromiranim logom, ali ako pogledate kako i zadnje generacije gradskih Volva, Scanije ili Solarisa izgledaju, od Citelisa su možda ljepši ali moderniji nikako, i njih bih strpao negdje u drugu polovicu 90-ih, Citelis ipak odskače u novo stoljeće, a već je i Agora bila jako moderna za svoje vrijeme... IMHO.

Ivan

http://www.zet.hr/vijesti/novosti/zagreb-grad-od-kojeg-se-uci.aspx
Citat:Promocija i implementacija održivih, čistih i energetskih učinkovitih mjera javnoga gradskog prijevoza kroz promicanje upotrebe javnoga gradskog prijevoza i kupnja vozila (autobusa i kamiona) na alternativna goriva neke su od tema petodnevnog sastanka ELAN Project management grupe koja, u sklopu EU, provodi projekt CiViTAS - ELAN za održiv, čišći i energetski učinkovitiji promet u urbanim sredinama.

Na sastanku, koji se održava u Zagrebu od 20.-24. travnja, sudjelovat će svi EU partneri među kojima je Zagreb jedan od tri grada od kojih se uči o podizanju ekološke svijesti i ekološkog standarda u javnom gradskom prijevozu.

U sklopu promocije projekta gradom će do petka, 24. travnja, voziti tramvajska linija broj 20.

Možda bi u sklopu ovoga mogli biti predstavljeni i/ili pušteni u promet Citelisi?

Daniel

Vidio sam danas CiViTAS-ove naljepnice po prozorima TMK 2200 tramvajima

shef

Jučer sam na talijanskom forumu primjetio zanimljiv post, autor je član lonewolf1061, koji je inače vozač u Trieste Trasporti, pa ga donosim u originalu:

Citat:fastidioso problema emerso nell'uso dei Citelis...
il semplice interruttore montato sui Cityclass che inibiva la messa in moto del bus nel caso il cofano motore fosse aperto, è stato sostituito nei Citelis da un sensore che "legge" la presenza del cofano...
solo che i cofani, essendo pesanti e con i fianchetti larghi, causa la vibrazioni ed i movimenti del cofano stesso, si sganciano lateralmente con la consaguente mancata "lettura" della presenza da parte del sensore...
che di conseguenza inibisce la messa in moto, o, se questa è già avvenuta, inibisce l'innesto delle marce...
tale disavventura mi è capitata per ben due volte nel corso dello stesso turno con conseguente necessità di un cambio vettura in linea..(mi è stato riferito addirittura del cambio che si è messo in folle da solo durante la marcia, bloccando di conseguenza il veicolo...ma di questo non ne ho la conferma)...
purtroppo è un difetto fastidioso che da quanto sentito capita abbastanza frequentemente...mah...
Dakle, ukratko, Citelisi na poklopcu motora imaju senzore koji očitavaju da li je zatvoren kako treba. Ako nije, motor se ne može upaliti, a ako je upaljen ne može se ubaciti u brzinu. No kako su poklopci veliki i teški, uslijed vibracija se pomiču i senzor ih više ne očitava, pa dolazi do blokade vozila. Navodno u vožnji prebaci u N položaj na mjenjaču...
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

bugi

dali zna netko dali ce citelisi uskoro na ulice.i dajte malo novije slike.

Spiker

slijedeći tjedan dolaze drugi

421

Pod moralnom,materijalnom i kaznenom odgovornošću TVRDIM da će Irisbus Citelis CNG biti nasljednik legendarnih i neprežaljenih MAN SG 220 buseva!
Nakon vožnje po garaži to potpisujem.Iako više neće biti prilike da voze tako dugo kao MANovi.
Vidljivo je podrijetlo karoserije s češke Karose.Neke stvari su unaprijeđene,ali robusnost  je ostala.
Motor na CNG je za nas  nepoznanica i velika novost,kao i elektronika u busu.
Ostalo nije idealno, jer dizajn i materijali  kasne desetak godina za konkurencijom.

Glavni razlog stresa je svakodnevni kontakt s idiotima. Albert Einstein
Ako ne mi, tko? Ako ne sada, kada? JFK
Možete varati neke ljude sve vrijeme i sve ljude neko vrijeme, ali ne možete varati sve ljude sve vrijeme. Abe Lincoln