Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

GT-R

Neznam stvarno, vozim se cesto u Citelisima ali nijedan mi nije bio tako cudan, bas je cudno startao... Zbog tih sporih startova bus je kasnio 5-10 min.

FitzTN

Citat: GT-R  u Rujan 09, 2011, 19:12:58
Prije jedno mjesec dana sam se vozio u zglobnom Citelisu na 107 (gbr se nesjećam).
Uglavnom, bus je dok je stajao na semaforu ili stanici čudno treskao, a ubrzavanje mu je bio užasno sporo.
Dospije on do 60 km/h, ali sve jedan start je bio užasno spor. Mislim da nije do vozača s obzirom na već spomenute čudne vibracije dok bus stoji.

A šta misliš zašto im je nadimak "Speedy gonzales"  :)evil :)evil :)evil

Spiker

Onda nije bio ispravan.
Ako su drugi bili bolji a taj je imao problema.
Znaći, kvare se iako imaju malo kilometara i nisu u punom pogonu kao MB?

GT-R

Ono što sam zaboravio reći, a tek sad sam se sjetio. Display nisu radili, Atron display (onaj zeleni unutra) nije radio, kao ni žuti poništavači karata.

Danas viđen 777 kako ide u garažu na Heinzelovoj, ona plastika gore od klime je skroz izblijedila od sunca.

Spiker

Ali, bez atrona nebi trebao biti u prometu?
Atron mora biti ispravan?!?

Ivan

Citat: Spiker  u Rujan 19, 2011, 06:18:18
Ha ha...

Ako ih redovito šalju u promet sa neispravnim retrovizorima, retarderima, mjenjačima, grijanjem ili pogotovo klimom, i čime ne već, tko bi onda još mislio na Atron?

Spiker

Da, ali ovo su autobusi na leasing. Održavanje i ispravnost se ne tiće Zeta. Samo treba prijaviti kvar. I, već je popravljen. Zar ne?

goranxxx

Citat: Spiker  u Rujan 19, 2011, 14:25:26
Da, ali ovo su autobusi na leasing. Održavanje i ispravnost se ne tiće Zeta. Samo treba prijaviti kvar. I, već je popravljen. Zar ne?
hmmmm... da 100%  leasing kuća brine i o atronu-- hehehe  >hammer<
SETRA 417 HDH

221

Ako mislite da nećete pokisnuti u Citelisu, moram vas razočarati. Cijela lijeva strana prikolice od 765 kapa po putnicima.

Ivan

Citat: Ivan  u Rujan 19, 2011, 07:52:33
Citat: Spiker  u Rujan 19, 2011, 06:18:18
Ha ha...

Ako ih redovito šalju u promet sa neispravnim retrovizorima, retarderima, mjenjačima, grijanjem ili pogotovo klimom, i čime ne već, tko bi onda još mislio na Atron?
btw., ovdje sam mislio na cijeli ZET, ne samo na Citelise.

GT-R

Citat: 221  u Rujan 19, 2011, 17:39:13
Ako mislite da nećete pokisnuti u Citelisu, moram vas razočarati. Cijela lijeva strana prikolice od 765 kapa po putnicima.

Sjećam se još prošle godine kada sam putovao u jednom zglobnom Citelisu, i iza gdje su ona četiri sjedala okrenuta jedno prema drugome, gore kod stakla kroz rupe od spojeva plastika curi voda i u busu samo što poplava ne nastane.. Sad zamislite te buseve što stoje bez plina u garaži, trunu, kiša kapa unutra i sve uništava.. ljetos ih sunce spržilo, sada će ih kiša rastopiti.

Westin

Jedan od uzroka prokišnjavanja može biti i lišće i ostalo nakupljeno koje se nije čistilo i onda voda ne može proći pa prodire unutra

Spiker

Lišće treba očistiti. Atron popraviti. Autobus napuniti i voziti.
Zar se to ne radi?

Inaće, zna li tko šta se radi po pitanju plina i punionice?
Baš će ih biti veselo vidjeti sve na cesti. Od APD do APD!
I, kako će ih popravljati momci iz Podsuseda?
Taman se u APD-u naučili na njih. Ni plina se više ne boje. Hrabro otvaraju haube.

Ili, plin nije problem. Plina nema!
???

Tko tu profitira? Druga godina je prošla. Plina nema. Samo 10% autobusa vozi. Ostali leže. Leasing ide...

GT-R

Danas gb.r 755 na liniji 222 stoji sa sva 4 vrata otvorena na stanici Radnička u smjeru Žitnjaka, svi putnici su izašli vani, a vozača sam vidio kako ide prema stražnjem dijelu busa.

Spiker

Vozač ide gurati a putnici su izašli da autobus bude lakši? 8-8