Irisbus Citelis CNG

Autor kekobus, Ožujak 12, 2009, 14:03:33

nina

Nina ima pitanje!!!

Kako se zatvore vrata na citelisu ako ti ih putnik otvori iz vana? Probala sam sve moguće kombinacije i nisam ih uspjela zatvoriti (osim prisilno ručno). Vidjela sam prekidač za deblokadu, ali izgleda da ne znam postupak.
MI SMO VOZAČI SVUDA U SVIJETU GDJE GOD DOĐEMO - ONI SU ŠEFOVI SAMO U FIRMI U SVOM MIKROSVIJETU

Spiker

desna ruka, zadnja tipka, dolje.
Na tipci jesu dvije vertikalne crte i dvije horizontalne strelice. Crte znače vrata a strelice otvaranje. To je tipka za resetiranje.
Nakon toga sva vrata rade normalno.
Kakvo ručno zatvaranje?

buSHunter795

Citat: igor 409  u Svibanj 21, 2009, 13:25:31
Danas 753 na 210, polazak u 9:15 iz Dubrave i još jedan na 206, neznam gb polazak isto 9:15.Danas su na Sveticama stajala 2 solo a jučer je 687 bio na 213 polazak 13:00 iz Dubrave.

752 je taj na 206, dok je 695 na 227/8 i na 697 je na 278.  ;)

Daniel

Jedan zglobni citelis na 107

tamlover

Ja vas molim da za tipove autobusa na linjama koristite istoimenu temu a ove namjenjene pojedinim tipovima autobusa neka ostanu rezervirane za raspravu o zamjećenom na/u autobusima. Hvala!
...i bilo je lepo i navek TAM bu....

Berlingo

Danas popodne oko 18.00 na staroj cesti iznad Vrbovskog 2 kom. vozila za Zagreb.Nisam ih slikao,iznenadili su me u zavoju.Neko ih je u Zagrebu morao uociti.

conecto

Još nisam probao Citelis na liniji, ali jesam solaša na Mićevcu. Pa i nije tako loš, iznad očekivanja, dobre vozne osobine u ekstremnim situacijama. Je da cuka kad šalta i koči, ali tu možda još može past neki štelung, a barem ide kad mu daš gas. Po iskustvima kolega zglobnjak nije baš takav, zapravo nisu ni svi isti, nego neki idu korektno dok drugima treba tri gladne godine dok se pokrenu...

Tabla uglavnom korektna, samo što su prekidači razbacani posvuda... Retrovizori se baš i ne vide, lijevog pokriva Atron (ali to sam već i prije pisao). Unutarnji retrovizori sve puno refleksije, a i inače se malo vidi... Optičke ćelije na svim vratima otežavaju zatvaranje, a taster za prisilno treba stalno držati a nalazi se s lijeve strane u šumi ostalih...

Ali, Citelisi se već kvare što je od Iveca očekivano. Neki jednostavno zablokiraju, problemi s vratima, jednom solašu neki dan na 231 propišao antifriz, danas jedan stao na 107 blizu Savske... Uz probleme s tankanjem plina još i to...
Sve u svemu ostajem pri svome - poluproizvod, a ZET-u čak 60 komada tih baš i nije trebalo....
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

conecto

Inače u garaži s probama je već g.b. 699, pa izgleda da su skoro svi solaši stigli (ili svi)...
A GDJE JE POANTA?
NIJE KOD MENE, MAJKE MI...

Berlingo

Ovi sta sam ih vidio popodne bili su zglobni.

goranxxx

Citat: Berlingo  u Svibanj 22, 2009, 21:56:17
Danas popodne oko 18.00 na staroj cesti iznad Vrbovskog 2 kom. vozila za Zagreb.Nisam ih slikao,iznenadili su me u zavoju.Neko ih je u Zagrebu morao uociti.
Kroz Jastrebarsko prozujali u 20 15, zbilja ih je lijepo vidjet, 2 komada zglobnih
SETRA 417 HDH

Airbus

Ma katastrofa. Ajde 10, za probu onako, ali ovo... Jos da su dobri ok, ali jednostavno nejdu. Zglobni Connecto-i su puno bolji izbor, da kad stisnes gas da ide. Ova politika sa plinom mi bas i ne drzi vodu. Da se zeli nesto napraviti u vezi sa okolisem, na drugi nacin bi se...

Berlingo

Nikad nisam vozio bus ali bas cudno i meni se cini da ne idu.Gledam ga kad krece. To izgleda zabrinjavajuce.

FitzTN

Citat: 421  u Svibanj 21, 2009, 09:58:26
Prije nego što počneš polemizirati, upoznaj se s tematikom pa onda komentiraj.Ili nisi razumio, ili nisi pročitao dosad napisano o temi Citelis!
U narudžbi su navedeni kriteriji po kojima su se kupovali busevi, i kad bi to pročitao sve bi ti bilo jasn(ije)o.
Za getribu za sve buseve piše VOITH ILI druga jednakovrijedna.

Pa OK to, ako je već netko tako napisao. Ali opet, tko se sjetio staviti nestandardnu getribu nutra ako je standardna (Voith, ne) i tako prvi izbor u natječaju, a i svi drugi Irisbusevi dolaze s njom?

Isto ste pisali da i ZF ima svojih čari...pa koje su to?  :)

maky

Citat: FitzTN  u Svibanj 23, 2009, 00:07:55
Isto ste pisali da i ZF ima svojih čari...pa koje su to?  :)
Ako ništa, ima onaj svoj karakterističan ZF-ovski zvuk pri šaltanju, mislim da će forumaši znat o kojem se radi...  8)

NEOPLAN - 75 YEARS moving ideas

ŠPIJUNI SU MEĐU NAMA!

Ivan

Citat: 421  u Svibanj 21, 2009, 09:58:26
Citat: FitzTN  u Svibanj 20, 2009, 22:32:53
Gledam danas na liniji na Zagrebačkoj aveniji tog zglobnog irisbusa...izlazi iz stanice, a neka ekipa ga pušta kao iz pristojnosti... koje mu je ubrzanje? Od 0 do 50 za 5 min, od 0 do 60 - nikad?!?!?

I ne kuzim koji pametni um se sjetio u narudzbi mjenjat getribu, jer ima tko saznanje zasto su bas getribu mjenjali? Ajde, boja, sjedala, oprema, displayi..al getriba?

E i da , Ivane, pls, nemoj molit za cenzuru...tj. da se ne smije ništa reć protiv buseva. Čemu onda forum. Slažem se da se ne treba tupit oko nekih detalja...ali mislim da bi se trebalo pričat bez cenzure o tome... :)

Prije nego što počneš polemizirati, upoznaj se s tematikom pa onda komentiraj.Ili nisi razumio, ili nisi pročitao dosad napisano o temi Citelis!
U narudžbi su navedeni kriteriji po kojima su se kupovali busevi, i kad bi to pročitao sve bi ti bilo jasn(ije)o.
Za getribu za sve buseve piše VOITH ILI druga jednakovrijedna.
Sa stanovišta vozača ponovit ću, a Ti zapamti,da su ovo prvi busevi u RH na CNG , a mi smo dosad vozili buseve na diesel, pa su nam navike i dizelske noge još u upotrebi,ali ne u glavi.
I ZF uopće nije loš getriba,ima svoje mušice ,ali ju treba skužiti.Mislim da će ju morati reprogramirati.
Bit pri pokretanju je manje pritiskati pedalu gasa dok ne krene ,pa onda pritiskati do ubrzanja.
Nešto poput pokretanja Setre koju MORAŠ s mjesta pokrenuti prvom brzinom i onda šaltati na više.
Sa cijelim postom se slažem, samo mali ispravak netočnog navoda, stalno je pisalo Voith na prethodnim natječajima i na ovom natječaju za sve osim za plinske autobuse (kod kojih se po nekim drugim stvarima i u natječaju i prema kuloarskim dogovorima znalo da se išlo na Citelise i teško je shvatiti zašto baš ZF sa njima, no dobro), evo što točno piše:

Mjenjač
Automatski, kao ZF ECOMAT 2+ ili ECOMAT 4 ili jednakovrijedan, 6 – brzinski s ugrađenim usporivačem, 6 sklopki na instrument ploči sa mogućnošću pohrane i iščitavanja podataka, štedni i učinkovit program