Nabavke novih autobusa

Autor nukleusri, Siječanj 02, 2008, 12:21:13

mivano

Citat: shef  u Ožujak 09, 2009, 10:55:50
713 s probnim tablicama viđen na Šetalištu XIII Divizije. Gusti plavi dim i neopisiv smrad iz motora  ::|
Vjerojatno išao na tehnički u Radničku...
nov,a već takav :o
pa gdje su to nabavili? u pola cijene?

Tomek

Citat: 421  u Ožujak 09, 2009, 10:30:43
"Nije mi jasno o čemu se radi, ovo je neka svađa, ili?-Ivan"
"Ovo stvarno nije način, svatko ima pravo na svoje mišljenje i budući da je ovo otvoreni forum svako mišljenje je dobrodošlo."-Tomek

Niti je svađa niti ne želim ugušiti pravo na Obeliksovo mišljenje!
Ali ako je tema Lion's Regio ,tad je poželjno napisati s kojim se drugim  busom uspoređuje oprema.
"Plavi " je malo preširok pojam ,a mogući busevi su Lion's City ili Citaro G.Usporedba prigradskog s niskopodnim gradskim
( ako su to navedeni "plavi") baš nije uspjela.Forum treba biti baziran na činjenicama i konkretnim podacima
da forumaši ne bi bili dovedeni u zabludu.

Ukoliko se Obeliks našao uvrijeđenim zbog mog komentara, ja mu se ispričavam kao i ostalima forumašima.

Obeliks je usporedio ZET-ove i Autotrolejeve nove MB Citare G  ;)

dragec52

Ma gdje je taj obelix, jeli on krenuo za Rijeku? Da ja vidim večeras poslije smjene što nam je dovezao, da nekažem što ću dobiti  ;D ;)

obelix

nisam danas išao u rijeku , bilo je puno posla u zagrebu .

otišli su kolege i odvezli vam 4 autobusa.

za razliku od "istih" plavih zetovih mecana riječani su dobili vebasto grijanje koje radi i kad je bus ugašen i kontakt isključen ,
riječka verzija ima trostupanjski intarder (nadam se da vozači znaju kaj je to) plavi imaju retarder sa jednim stupnjem koji jedva osjetiš da postoji.

rezervar za statičko grijanje

obelix

table koje označavaju da zločesta dječurlija divlja po autobusu (plavi to nisu dobili)

bočni žmigavac na sredini busa (plavi nemaju )

unutarnje ogledalo iz plavoga riječki imaju dva !!!

vozačko sjedalo daleko ugodnije nek u plavom ZAŠTO ?

naljepnica od firme koja vrši prijevoz autobusa i kamiona po europi

obelix

MOME oku daleko ugodnije izgleda    

obelix

jutros smo ih postrojili   natankirali i ispratili put meni osobno jednoga od ljepšig gradova u ljepoj našoj ZA RIJEKU !

kico101

Bravo, Obelix. Ovo je ekskluziva.  :)
Konačno ipak redizajnirana verzija ( iako ni stara serija ne izgleda loše ).
Ima li pilota u avionu? Ako nema, zašto ga ne bi bilo.

obelix

ja sam ostao u zagrebu na baždarenju tahografa na ostalima i usput na raspravi sa kolegama čiji je šu . . .  masniji ....  

onako usput , u rijeku dolazi još 8 narančastih zglobnih mecana .

ugodnu vožnju vam želim .

kico101

Citat: obelix  u Ožujak 09, 2009, 21:53:57

onako usput , u rijeku dolazi još 8 narančastih zglobnih mecana .

Ček, ček. :-\ Ako je u Ri danas otišlo 4, a stiže još 8, da li to znači da ih je ukupno 12 ili na ovih prvih 10 stiže još 8 ( po vokaciji umjereni optimista ;D )?

obelix

u rijeku dolazi još 8 narančastih zglobnih mecana .

kico101

Citat: obelix  u Ožujak 09, 2009, 22:57:03
u rijeku dolazi još 8 narančastih zglobnih mecana .
Thnx. :)

dragec52

Obelix hvala na informacijama.Iza ponoči došao u garažu i sa kolegama pogledali što smo dobili. Ako budeš u ekipi koja će dovesti ostale javi se za kavu. broj na PP.

shef

Ovo ne izgleda loše...

Konačno nešto zaista up-to-date, rečeno po domaći
Ne ideš u lov na patke ili brat masline pa da kažeš da je sezona završila,autobusa uvik ima,nisu ko laste da se tek na proljeće vraćaju

(c)Teutonic

Shole

Nisam imao prilike vidit uživo, al sam čuo komentare i zato pitam gospodu koja se bavila narudžbom autobusa:
čemu onakva kabina za vozača ?? ?? ??

Ako ste imali namjeru, a očito jeste, da se vozači zaštite više nego su bili do sada, zašto nije kabina odvojena skroz, nego nekakvo staklo do metar i pol visine preko kojeg te bez problema bilo tko pljune ili lupi po glavi.  I dok se izvučeš van, ode on.
Meni se čini da je to i dalje sve zbog tih šugavih karata, jer da smo zatvoreni ful onda nemožemo gnjavit ljude za karte i povlačit ih
za rukav.  Jedan kolega je izjavio da su sto puta bolje one kabine na prigradskim Classicima, a one nisu baš nešto. Mogu mislit šta je onda ovo