Slavonija Bus - razno

Autor Tomek, Siječanj 16, 2008, 21:47:54

mate

Citat: netko  u Siječanj 30, 2021, 23:37:15
Ako sam dobro skužio SB je samo preuzeo gradski prijevoz grada Vukovara. I to za te 3 linije.

Ili još nešto više?

Ako je tako, Čazma i nije tu nešto puno izgubila.
Osobno sumnjam da se tu može radit o nekim velikim prihodima. Prije bih rekao da će linije biti na pozitivnoj nuli??

Za ove 3 linije dovoljno je 4-5 buseva veličine ovisne o koncetraciji putnika radnim danom i vikendom.

Upravo to, 3 linije su u pitanju...a putnika baš i nema, kao i svakoj sredini bit će baziranje na starijima od 65 godina, srednjoskolcima i najmanje radnicima. Ostalih putnika namjernika bas i nece biti previse. Ako se uspije biti na pozitivnoj nuli i to je uspjeh...prije bi rekao u ovoj prvoj godini da će biti minusa...

Majstor

Mate
Onda je sreća da se Czm rješila tog prijevoza
Lp
Samo mi sudite pošteno !

NP-549

Od karata tu sigurno nikad nije bilo zarade. Ako nema u puno organiziranijim JGP-ovima i razvijenijim gradovima, iluzorno je očekivati da će se u Vukovaru nešto zaraditi.  Prijevoznik očito cilja na zaradu od subvencije po kilometru, odnosno smatra da će se pokriti onime što je ponudio na natječaju.

mate

Ukratko si objasnio princip rada JGPa pogotovo u manjim sredinama - samo što više subvencija od JLS i pokoja karta - možda se izvuče neki sitan plus.

NP-549

Nije to princip rada u malim sredinama, negdo svugdje.  JGP nigdje u svijetu nije isplativ. Još su i veći gubici u velikim gradovima jer moraš silne autobuse imat u prometu da bi zadovoljio potrebe, a zarade nema.  Al i nije poanta JGP-a da stvara zaradu nego da omogući alternativu osobnom prijevozu

Majstor

NP-549
U pravu si
JGP je zamišljen da svojim postojanjem rastereti gradove bezpotrebnih vozila i silnih parkinga i tome treba težiti , kvaliteta usluge tu najbolje pomaže a onda širiti krugove oko grada sa povezanosti prijevoza plus poskupiti parkingu u gradu plus zelene zone
Samo mi sudite pošteno !

Matej

Evo jedan osvrt na gradski prijevoz s Facebooka iz grupe "Vukovarci Prijatelji".

"Ne razumijem jel ovaj Slavonija bus zajebo Penavu pa mu podmetnuo stare kante namijenjene medjugradskom prijevozu, ili je Penava odlučio sprdat se sa penzijonerima i djacima kojima grad plaća prijevoz?
Jer ovo što vozi taj novi prijevoznik gradom su kante, sva sjedala debelo tapacirana (super za ljetno razdoblje), babe se jedva penju u te buseve i silaze s onim svojim kolicima, nema platforme u sredini, majke s kolicima ne mogu jednostavno ući i sići, o invalidima da ne govorimo.
Gradovi su onoliko napredni koliko im je dobro i suvremeno riješen gradski prijevoz, prilagodjen ljudima koji ga koriste. A u Vukovaru ga koriste babe, dede, socijala, sirotinja, djaci i tu i tamo koji radnik. Grad je rascjepan na nekoliko vrlo udaljenih dijelova, linije su dugačke i mora se osigurat maksimalna protočnost po busevima, niskopodnost, dovoljno komotnijih sjedala za invalide, sve ono što novi prijevoznik s ovim busevima starima bar deset a vjerojatno i više godina nema. Čazmatrans ih je tu itekako prešišo. Busevi su im u zadnjih nekoliko godina sve bolji, nekih se ni Njemačka ne bi postidila.
Penava, Mujkićka i Pavliček pojma nemaju o čemu labrtaju po svojim presicama na ovu temu, ponavljam ili ih je novi prijevoznik zeznuo ili namjerno prave sprdnju od ovog napaćenog naroda. Neka se oni voze u tim kantama svaki dan pa će shvatit o čemu govorim. Ako grad plaća šta to znači, da se trebaju iživljavat nad ljudima?
Neka uzme Mujkićka u jednu ruku malo dijete, u drugu kolica s bebom i nek se proba uspentrat na tri stepenice u Slavonija bus, baš da vidim hoće li uspjet onakva nadobudna i arogantna i prepametna za držat lekcije gradjanima, što stalno radi. I hoće li moć sić s njega. Aha, oće, da ne kažem šta.
Bolje joj je da šuti i voza svoj dzip ili šta već ima i nastavi s visoka gledat na gradjane. To joj najbolje ide. A ne držat slovo po presicama o javnom prijevozu. I ona dvojica isto..zasrali su motku s ovim do kraja i baš nam lijepo pokazali kako se bore za bolji život u Vukovaru. Njihov bolji život naravno. Od srca im želim da ih gradjani koje su potrpali u Slavonija bus debelo nagrade na izborima.
Baš su nas jednim potezom vratili 15 godina nazad, a baš nam bilo krenulo hahaha"

tramvajac 92

Niskopodni bus za grad te veličine je po mom mišljenju promašaj, i bacanje novaca. Također, nije rješenje ni Mercedes Integro/MAN Lion's Regio, u bilo kakvoj konfiguraciji nije isto rješenje. Mislim da je ČZT Vukovar napravio pravi potez sa ona 2 Lion's Citya LE.

ante_os

Ovo u Vukovaru je bilo očekivano da će Slavonija Bus voziti linije s viskopodnim busevima i kvaliteta prijevoza u odnosu na Čazmatrans je bitno lošija. Nažalost radi politike ispaštaju građani. Niskopodni autobusi su postali važni u gradskom prijevozu, ali s druge strane toliko sada postoji niskopodnih polovnjaka na zapadu da se može po razumnoj cijeni uvesti nekoliko niskopodnjaka, ako ima volje.

mate

Zna se što je gradski prijevoz i što su gradski autobusi... kava

Ovo se sve i dalje po sudovima vuče, sad je najnovije stanje da Slavonija Bus hoće da se ČZM Vukovar ukinu županijske dozvole koje imaju registrirana gradska stajališta, a u čemu VSŽ ne vidi nikakvog spora. Nadalje kako i SB prijeti sudom, tako će i ČZM ići pred sud poništiti odluku Grada, jer Slavonija Bus je napravila propust u natječaju (radi istog toga je Slavonija Bus prije nekoliko godina srušio natječaj Terzić Busu za JGP u SB)

Majstor

matej ;
nije sramota ne znati sramota je ne pitati

Mercedes Benz Intouro ima na zadnjim vratima elektro-hidrauličnu platformu LIFT nosivosti 200 kg sa rukohvatima i točkama za učvršćivanje pojasa kolica kao i samih dodatnih pojaseva / ne kao Man A20 aluminijsku letvu / isto tako u autobusu na prostoru nasuprot zadnjih vrata ima mjesto za invalidska ili dječja kolica sa točkama za njihovo osiguravanje kao i sjedala za njihovu pratnju
Upravo iz razloga putnika i uzeto je
tapecirano sjedište a izlaz i ulaz nije frekventan tj. po 20tak ljudi po stanici
Ako Austrija ,Njemačka i ostali koriste takova vozila za vrlo slične linije VU sa malom frekvencijom izmjene putnika ne vidim problem u HR osim u nekim glavama

Znam da ste protiv ali naoružajte se argumentima a ne glupostima

Gradski prijevoz Sveta Nedjelja obavlja vama draža Arriva sa vozilima Setra 415/417 ul koja je u biti MB Integro OK

Lp
Samo mi sudite pošteno !

Matej

Po čemu zaključuješ da je "nama" draža Arriva?
Ja sam samo prenio post,niti znam s čim voze,niti kako voze. I nema potrebe za napadanjem :)

Lp.

Majstor

Nije osobni napad na Vas ili bilo koga ali pročitaj malo postove pa zaključi
Prenio si glup i nestručan post
Ja samo pokušavam biti realan ako netko pljuju po nekome da vidimo mi koji nešto znamo o autobusima da ispravimo ili demantiramo glupost ; samo to i toliko

Znaci APP Setra 415/417 UL business su isto kao i Integro konfigurirani autobusi
U Svetoj Nedjelji , Požegi , Osijeku puna usta hvale -/ vozili povremeno liniju Osijek-Zagreb / a sad nevaljaju za po Vukovaru
Pametnome dosta
Po
Samo mi sudite pošteno !

415 ul

Kao sto kaze Majstor Vukovar nije velik grad kao Zg i St gdje se u velikoj mjeri koriste LE autobusi, stoga po meni se cini ok Integro, Intouro ili 4 ul

Matej

Citat: Majstor  u Veljača 08, 2021, 19:49:55
Nije osobni napad na Vas ili bilo koga ali pročitaj malo postove pa zaključi
Prenio si glup i nestručan post
Ja samo pokušavam biti realan ako netko pljuju po nekome da vidimo mi koji nešto znamo o autobusima da ispravimo ili demantiramo glupost ; samo to i toliko

Znaci APP Setra 415/417 UL business su isto kao i Integro konfigurirani autobusi
U Svetoj Nedjelji , Požegi , Osijeku puna usta hvale -/ vozili povremeno liniju Osijek-Zagreb / a sad nevaljaju za po Vukovaru
Pametnome dosta
Po

E pa niste Vi jedini koji znate nešto o autobusima, ima tu još mehaničara  byeg