Vozni park - komentari

Autor markost, Veljača 05, 2008, 22:30:23

Josip-Split

jučer san se provoza sa gb 286 na liniji 28 od pazara do lovrinca..i jedino šta mi je upalo u oko je ona košara umisto sidala iza 1.vrata  >:(

koordinator

Jedina zamjerka Crosswayu LE od mene su sjedala. Dok je tapecirung neloš, širina sjedala je problem jer dimenzijama izgledaju kao da su rađena po mjeri djeteta od 10 godina. Ali dobro, koliko para toliko muzike. Još ćemo vidjeti kako će se držati u našim uvjetima i hoće li kamere išta poslužiti da se spriječi uništavanje unutrašnjosti.
Inače, motor radi dosta tiho, kao što je već rečeno, VOITH mirno obavlja svoj posao, a ovjes je dobar s obzirom na vrstu autobusa iako zna biti tvrđi na malo većim rupama u cesti. Nisam imao prilike čuti kako zvuči kada ga se malo jače zgazi jer ga sholeti jako štede, pa gotovo uvijek kasne na polazak po nekoliko minuta.  Zanimljivo mi je što uopće nisam čuo ECAS dok je podešavao visinu.

Urbino LE

Ne znam da ovaj na 10 barem išta kasni, štoviše brži je definitvno nego zglob na istoj liniji, al da ga štede jesu.

Što se stolica tiče meni bi super bilo kada bi Promet ti standardizirao i recimo uzimao za sve buseve Fainsa nešto što recimo ZET već radi. Meni od svih naših gradskih buseva najbolje siceve imaju Classici.

STEFI- GRAF

sve je dobro kad je novo vidit ćemo za godinu dvi ali meni se čini koliko para toliko muzike.Pa kad bi bili pametni i malo bolje čuvali i servisirali mogli bi i potrajat.Ali jbg ko će stat vandalima na kraj.

Josip-Split

oni novi irisbusevi imaju razlićite rukohvate..zavisi kako koji....286 i 288 imaju crne u obliku piramide,a 289 ima sive kao u Citarima..  ???

netko

236 se vratio u promet.ST-993-VU.
Dok smo, neka smo, kad umremo, da se spominjemo.

Urbino LE

Citat: nnevenkoo  u Siječanj 25, 2013, 18:40:47
elektronike-tako tako. iris-bus, možda šminks dobra, a kvaliteta, daj bože da je ima,samo ne virujem u fiatov program kamiona i buseva. mislim da je to-koliko para, toliko i muzike.

Gore od Shitara teško da išta može biti. ;D

Paško

Pratite stranicu autobusi.org retro na Facebooku!

qwertz

kamo sriče da ih sve rashoduju i ispilaju

Paško

Zapaljeni je odvezao svoje zadnje kilometre. Novih tablica nema.

Bye bye, šest osam četiri

Degeneral

bye bye, 684  :(

Sad su od Avtomontaža ostali 681, 682, 683, 687 i 688.

149 pretpostavljam da su mu ukrali/skinuli tablice, ali ako nisu tko zna možda je i on bye bye

Paško

Bio mu je tehnički prije dvadesetak dana, vjerojatno ima neki kvar pa nije prošao.

netko

Citat: qwertz  u Veljača 16, 2013, 08:48:00
kamo sriče da ih sve rashoduju i ispilaju
I šta onda.Da nam Neoplani voze na gradskim linijama.Istina,netko je još davno bio rekao da Sanosi imaju dosta nekvalitetne motore,ali ako ne ništa drugo ti motori barem imaju ludu snagu i vuču bez problema.Nisu baš ni tako stari.Da se to sve sredit.

Što se tiče Avtomontaža imam jedan malo ludi prijedlog.S obzirom da znamo da su 686,680,683 bili u najgorem stanju,a nikome nije jasno zašto su otišli 685 i 679(obnovljen),a znamo da nam užasno fale zglobni autobusi..........Zašto se barem jedan od ove dvojice ne bi pokušao ponovo sastaviti i pokrpati sa djelovima od 680,683,686.Unutra gotovo da i nema ništa,osim sjedala i drvenih oplata,jedino motor da se riješi,kontrol tabla,osigurači i eto ga nazad.

Paško

Citat: netko  u Veljača 16, 2013, 21:44:55
Da se to sve sredit.
I sredilo bi se, da se ima volje
a znamo da nam užasno fale zglobni autobusi
Sad će izbori, sad će i novi busići
Zašto se barem jedan od ove dvojice ne bi pokušao ponovo sastaviti i pokrpati sa djelovima od 680,683,686
Da je to netko htio, napravio bi već do sada, a ne bi čekao više od 3 godine, koliko oni leže i čupaju se. A, istina, od ovih sadašnjih 5, definitivno bih prvog na otpad poslao 683...
Ali, još će svih 10 dugo ostati u garaži, a znamo i zbog čega...

netko

Citat: Avtomontažafan  u Veljača 16, 2013, 23:56:09
Da je to netko htio, napravio bi već do sada, a ne bi čekao više od 3 godine, koliko oni leže i čupaju se. A, istina, od ovih sadašnjih 5, definitivno bih prvog na otpad poslao 683...
Ali, još će svih 10 dugo ostati u garaži, a znamo i zbog čega...
Zaboravio sam napisati gore 684. ;) :)

Da.Vozio sam se bio u 684 baš nakon zapaljenja i unatoč svemu opet nije djelovao tako loše.683 je bio u puno lošijem stanju,dosta je slabije potezao i vukao zato sam ga i parkirao gore među otpisane.

Više bi volio da je on otišao nego 684,ali sve je to rezulata nemara o kojem je suvišno više bilo šta pričati.Od slanja autobusa u rashod po želji,do nebrige oko održavanja i popravljanja autobusa.Izgleda da tonemo sve dublje i da nikog nije briga za to.