Linije - razno 2010.

Autor conecto, Prosinac 31, 2009, 09:19:24

221

Citat: STIB  u Ožujak 24, 2010, 08:39:43
Sarajevska je očito ona koja je na silasku s Mosta mladosti, kod ZET-ovog centra, a Zapruđe je slijedeća - kod centra Zapruđa.
U tramvajskoj mreži se Sarajevska zove Zapruđe (zapravo postoje čak dvije u smjeru sjevera), a Zapruđe je Utrina  ::|

Istina, budući se rijetko vozim sa 222 prema NZ, a često iz NZ, zaboravio sam da je ta stanica samo u jednom smjeru.

MAN19464

sutra u popodnevnim satima ide se na snimanje moguće nove linije tj. produženje iste linije, naime radi se o liniji 311 inače najdaljoj zet-ovoj liniji gl.kolodvor lijevi štefanki koja se inaće u jednom smjeru vozi 1 sat i 10 minuta, sada se na inicijativu mještana ide sa prijedlogom da linja od lijevih štefanki produži do pokupskog pa preko opatije na jarebić i dalje trasom za gl. kolodvor, samo je upitna cesta od opatije za jarebić ako bi zadovoljila "pravila" to bi onda bilo to. mislim da nije dobro tako daleku liniju produživat ipak bi se trebalo drugačije riješit uzeti od autoturista liniju velika gorica pokupsko koju su nam uzeli, jel sve je to zbog nezadovoljstva jer otkako autoturist vozi pokupsko roditelji koji šalje dijete u zg u školu mora mjesečno  izdvojiti  cca 700 kuna a sada bi po ovom planu pokupsko dobilo direktnu zet-ovu liniju sa glavnim kolodvorim što nisu nikada imali koliko ja znam.

Ivan

Ha, ha, dakle, nije dugo trajalo početno oduševljenje Autoturistom, tako da je i Pokupsko još jedna od općina koje se mogu uvrstiti u popis onih koje je odlazak omraženog ZET-a jako brzo "usrećio"...

Izgleda da je povratak punom snagom u neke općine samo pitanje vremena...
Bilo kako bilo, barem za linije duže 20 km ZET bi mogao početi razmišljati o autobusima primjerenima linijama (doduše, dobio sam dojam da je takvih u onoj goričkoj nabavi trebalo biti), jer kako se stvari kreću izgleda da će ih biti sve više... Barem neka po 3-4 SL 283 i Conecta ode u Goricu, iako nije da nemaju posla gdje su sada, ali u Gorici je ipak gore, toliko gradskih niskopodnjaka na tako poderanim i dugim cestama nema previše smisla.

MAN19464

upravu si zbilja nema smisla i još u zimskim uvjetima sa istrošenim ljetnim gumama poluispravnim retarderima i neispravnim abs-om k tome još niskopodnjak pa na "planinsku" liniju, užas da je barem više buseva kao što je gb. 850 jedino je on mogao ove zime posvuda jer tako dobar retarder da se to nemože opisati a ima i zimske gume, nadam se da će tvoj prijedlog neko prebaciti u djelo pa da sveskupa ima smisla, a što se tiče autoturista odavno je sreći došao kraj i ljudi dugo kukaju za zet-om ali što su tražili i dobili su
e da umalo zaboravih sutra na snimanje ide najstariji bus ili 802 ili 803 vjerujem zato jel su napisani za rahod kada istekne registracija, a traži se za sutra najgori ili najstariji.

Ivan

Iako, nije mi jasno kako sada ZET opet ima za ZG-VG-Pokupsko istu cijenu kao i za ZG-VG, buna protiv ZET-a prije par godina i je izbila (i završila sa AT-om) kada je za Kravarsko, Orle i Pokupsko ZET uveo kartu nešto skuplju nego za VG... Je li to nešto na kraju sređeno sa Županijom, ili je ovo sad ZET-ova promotivna cijena?

ipiljek

MAN, jel budeš ti išel sutra tamo ili možda vozil? :)
Ak budeš, daj nabaci koju sliku iz tog lijepog kraja. ;)
18.3.2009. MAN SG220 POSLJEDNJI PUT U PROMETU, TE UJEDNO I MOJA ZADNJA VOŽNJA S NJIM NA LINIJI 124 !!

tramvajac 92

U noći sa subote na nedjelju...

LINIJA 172 s polaskom u 2.05 iz Zaprešića, prema Črnomercu kreće u 3.15 sati.

LINIJA 116 polazak iz Podsuseda u 1.50, s Ljubljanice kreće u 3.10 (umjesto u 3 sata). Sa Podsusedskog mosta polazi za Ljubljanicu u 3.30 te nastavlja prema voznom redu.

LINIJA 212 s polaskom iz Dupca u 1.58, kreće za Sesvete u 3.06 sati.

LINIJA 208 (Dubrava - Vidovec - Gornje Čučerje – Jalševec – Dubrava) polazak iz Gornjeg Čučerja u 2 sata, prema Jalševcu kreće u 3 sata otkud u 3.25 kreće prema garaži Dubrava te u 4.05 nastavlja s vožnjom prema voznom redu.

LINIJA 268 polazak iz Velike Gorice u 2 sata, prema Zagrebu kreće u 3 sata.

MAN19464

Citat: ipiljek  u Ožujak 25, 2010, 22:31:11
MAN, jel budeš ti išel sutra tamo ili možda vozil? :)
Ak budeš, daj nabaci koju sliku iz tog lijepog kraja. ;)
nisam ja vozio ali sam pitao kolegu koji je vozio kaže da je to jako daleko i da se vozio 2 sata stim da nije vozio putnike tj. nije stajao po stanicama i još kaže da je "komisija" pola pola, znači pola je za pokretanje te linije a druga polovica nije, pa sad vidjet če mo šta če vrijeme pokazati tj. politika.

Shole

Tim bolje da je čim duža, 2 kruga i prođe ti smjena.  Ali nije mi jasno kako je prije tamo vozio ZET, a nije bila toliko duga, dal su vozili sa druge strane ili nekim prečacem?

EDIT:  Koliko sam uspio shvatit, to bi onda bila kružna.  Nebi se vraćao iz Lijevi Štefanki istom trasom, nego bi produžio za Pokupsko i onda preko Jarebića bi se vratio na pola stare trase.  Jel to to ?   Neznam baš koliko će time bit zadovoljni dosadašnji korisnici 311-ice koji će se morat sad vozit cijeli krug za u grad.  Neko je već napisao da bi bilo najpametnije da su otvorili novu liniju za Pokupsko i svi zadovoljni

Ivan

Hm, a gdje je taj Jarebić? Ja ga nigdje ne uspijevam naći.

Nekadašnja linija 301 za Pokupsko je išla iz V. Gorice preko Bune i Kravarskog, dakle potpuno drugim putem od 311/322. Ne znam baš je li ju moguće ponovno pokrenuti ako i općina Kravarsko ne uzme ponovno ZET.

igor 409

Zapravo treba tražiti Jerebić. Na google earthu odi na 45°34'42'' Sj i 15°57'46'' Ist.
Ja ne shvaćam zbog čega mora biti kružna. Koji problem bi bio ako bi i nazad išla istim putem.
Možda nebi bilo loše ni kad bi se otvorila nova linija koja bi išla preko područja Kravarskog bez uzimanja putnika pa preko Gorice (uz vezu na 330) i Kosnice do Kvatrića. Time bi se ubilo dvije muhe jednim udarcem tj Pokupsko bi opet dobilo liniju do Gorice i Zagreba a Gorica vezu s Kvatrićem preko Domovinskog mosta za koju se isto tako skupljaju potpisi a prolazak busa kroz Kravarsko bi onda vjerojatno potaknuo i potpisivanje peticija za povratak ZET-a i na to područje.

Ivan

Pa ne znam baš, put preko Kravarskog je težak, linija 301 je bila duga 33 km i vozila su ju dva busa sa krugom 2 h, to je golem trošak. Mislim da bez stajanja u Kravarskom nema profita u takvoj liniji i bolje je samo produžiti 311.

Također, ako ZET preuzima cijelo Pokupsko, onda bi trebalo nešto voziti i do Hotnje kuda je prije išla linija 302. Možda bi se moglo napraviti recimo dva kraka linije 311 (reecimo jedan Jerebić - Pokupsko, a drugi Levi Štefanki - Pokupsko - Hotnja), pa ne bi ni trebalo raditi kružnu?

Shole

Mislio sam da bude kružna samo iz razloga što bi bila fakat preduga da ide do Jarebića, pa opet sve skroz natrag.  Ovako su jedni oštećeni ujutro kad idu na posao/školu, a drugi popodne kad idu doma.  Jedino da je kružna al da ujutro vozi obrnuto onda bi Lijevi Štefanki imali vezu ko i do sad  (Tako su kod nas u Rijeci riješene neke kružne linije-->ujutro do 8 voze obrnutim smjerom)

Ivan

Citat: Shole  u Ožujak 27, 2010, 16:28:55
Mislio sam da bude kružna samo iz razloga što bi bila fakat preduga da ide do Jarebića, pa opet sve skroz natrag.  Ovako su jedni oštećeni ujutro kad idu na posao/školu, a drugi popodne kad idu doma.  Jedino da je kružna al da ujutro vozi obrnuto onda bi Lijevi Štefanki imali vezu ko i do sad  (Tako su kod nas u Rijeci riješene neke kružne linije-->ujutro do 8 voze obrnutim smjerom)
Popodne obrnutim smjerom od jutarnjeg voze linije 304 i 323, tako da vjerujem da pogotovo gorički zetovci znaju i tako organizirati liniju ako zaključe da je vožnja kružno najbolje rješenje. :)

igor 409

Nisam do sada znao da postoje kružne linije s kontra smjerovima ali moram priznati da mi ovakvo rješenje zvuči jako dobro.
Kako je prije išla ZET-ova a kako danas ide Autoturistova linija za Hotnju? Pretpostavljam da se odvaja iza Kravarskog.

Pokušao sam shvatiti razlog vođenja linije preko Jerebića i moram priznati da mi dosta toga nije jasno jer iako je bliže zbog terena duže se vozi (baren+m prema googlu). Gledajući pripadnost tamošnjih sela Pokupskom, Kravarskom i Gorici izgleda da se 311 i predlaže tako baš zato da se izbjegnu sela u općini Kravarsko a prođe se kroz sela općine Pokupsko (izuzev Hotnje i Strezojeva) a to znači dosta manje putnika Autoturistu za Goricu jer većina ipak ide u Zagreb. Autoturistu u tom slučaju ostaje linija za Hotnju jer ako se ZET vraća u Pokupsko onda više ni linija od Cerovskog Vrha do Lijevih Štefanki nije potrebna.
U sadašnjoj situaciji mi nije jasno zbog čega ZET uopće vozi do L. Štefanki i kako je riješena koncesija kada je to mjesto u općini Pokupsko a i između ostalog od granica Gorice (Cerovskog vrha) do L. Štefanki trenutno vozi Autoturist 5 min prije ZET-a pa pretpostavljam da ZET tim dijelom trase ne prima putnike. Koliko zapravo Pokupsko još ima ugovor s Autoturistom?

Kako mi se čini da će ovo zapravo biti privremeno rješenje do potpunog povratka ZET-a i u Kravarsko (time i 301 i 302) možda bi bilo bolje 311 produžiti do Pokupskog i vraćati ga istom trasom a za vezu na tu liniju staviti Marbus ili kokošinjac koji bi vozio od Opatije preko Pokupskog za Hotnju a koji bi tamo mogao obavljati i školski prijevoz.